MAPFRE Sigorta Dünya Kız Çocukları Günü’nü etkinlikle kutladı

Türk sigorta sektörünün en güçlü şirketleri arasında yer alan MAPFRE Sigorta, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü özel bir etkinlikle kutladı.

  • 14 Ekim 2021
  • MAPFRE Sigorta Dünya Kız Çocukları Günü’nü etkinlikle kutladı için yorumlar kapalı
  • 517 kez görüntülendi.
MAPFRE Sigorta Dünya Kız Çocukları Günü’nü etkinlikle kutladı

Türk sigorta sektörünün en güçlü şirketleri arasında yer alan MAPFRE Sigorta, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü özel bir etkinlikle kutladı. Çevrimiçi etkinliğe MAPFRE Sigorta çalışanları çocuklarıyla birlikte katıldı. İlgini yoğun olduğu etkinlikte oyuncu ve fenomen Akasya Asıltürkmen kendi yazdığı Koca Ayaklı Sindirella ve Bitli Rapunzel isimli çocuk kitaplarını okudu.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini ve istihdamda kadın güçlenmesini destekleyen uygulamalarıyla sigorta sektörüne öncülük eden MAPFRE Sigorta, kız çocuklarını da unutmadı. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ne özel bir etkinliğe imza atan şirket, bu anlamlı günü çalışanları ve çocuklarıyla kutladı. Düzenlenen çevrimiçi etkinlikte oyuncu ve fenomen Akasya Asıltürkmen, kız çocuklarına özgüven kazandırmaya yardımcı olan kitapları Koca Ayaklı Sindirella ve Bitli Rapunzel’i okudu. Dünya Kız Çocukları Günü’nün öneminin değerlendirildiği etkinliğe MAPFRE Sigorta çalışanları da büyük ilgi gösterdi.

Çocuklarımız daha özgüvenli yetişsin, hayallerinin peşinden gitsin

Fırsat ve cinsiyet eşitliğinin kurum kültürlerinin en önemli parçası olduğunu söyleyen MAPFRE Sigorta İnsan ve Organizasyon Direktörü Elif Özgür, “Fırsat ve cinsiyet eşitliğinin temelleri çocuklukta atılıyor. Dünya Kız Çocukları Günü de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanıyor. İnsan ve toplum odaklı çalışan MAPFRE Sigorta olarak bu konuda sorumluluklarımızın bilincindeyiz.  Tüm İK uygulamalarımızın özünde çalışanlar ve toplum için fark yaratabilme gayesi yatıyor. Yürüttüğümüz tüm fırsat eşitliği çalışmalarımız ve programlarımız sayesinde Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasının yanı sıra İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı da sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm gayemiz, kız çocuklarımızın da fırsat eşitliği içinde kendini gerçekleştirebileceği, hayallerinin peşinden gidebileceği bir dünya inşa etmek. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde de çalışanlarımızla bir araya gelerek kız çocuklarımızın daha özgüvenli yetişmesi için neler yapabileceğimizi konuştuk, sevgili Akasya Asıltürkmen’in ilham verici kitaplarını okuduk ve bilgi alışverişinde bulunduk. Tüm çocukların ve ebeveynlerinin bu özel gününü en içten dileklerimizle kutlarız” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı