Medikal estetiğin bugününün ve yarınının konuşulduğu Allergan Aesthetics Summit’e hekimlerden büyük ilgi

Allergan Aesthetics Summit yeni medikal estetik trendlerin nabzını tutan içeriklerle ve ülke genelinde yaklaşık 600 hekimin katılımıyla gerçekleşti.

  • 19 Ekim 2021
  • Medikal estetiğin bugününün ve yarınının konuşulduğu Allergan Aesthetics Summit’e hekimlerden büyük ilgi için yorumlar kapalı
  • 412 kez görüntülendi.
Medikal estetiğin bugününün ve yarınının konuşulduğu Allergan Aesthetics Summit’e hekimlerden büyük ilgi

Allergan Aesthetics Summit yeni medikal estetik trendlerin nabzını tutan içeriklerle ve ülke genelinde yaklaşık 600 hekimin katılımıyla gerçekleşti.

AbbVie’nin Allergan’ı satın alması sonrasında, dünyanın en geniş tedavi, tıbbi cihaz ve estetiğe yönelik ürün portföyüne sahip en büyük medikal estetik şirketlerinden biri haline gelen Allergan Aesthetics, 14-15 Ekim tarihlerinde İstanbul’da büyük bir zirveye ev sahipliği yaptı.

Ulusal ve uluslararası platformlardan konuşmacıların yeni medikal estetik trendlerini aktardığı iki gün boyunca farklı alanlarda eğitimlerin düzenlendiği Allergan Aesthetics Summit‘e yaklaşık 600 hekim katıldı. Zirvede medikal estetikteki yeni tüketici trendleri, alt yüz şekillendirme, vücut şekillendirme, dolgu uygulamalarında istenmeyen sonuçların yönetimi, duygusal ifadelerin tedavi edilmesi ve iyileştirilmesi konuları ele alındı.

Hekimlerimiz için eğitim ve gelişim desteği sunmak önemli önceliklerimizden biri”

İki gün süren etkinlikle ilgili Allergan Aesthetics Türkiye Genel Müdürü Barlas Döner şunları söyledi: “Alanında uzman konuşmacılarımız ve yaklaşık 600 hekimin katılımıyla ülkemizde hem içeriği hem de katılımcı sayısıyla büyük bir organizasyonu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Medikal estetik alanında ilklere imza atan çalışmalarla sektöre yön veren bir şirket olarak kendimizi mesleki yolculuklarında hekimlerimizle birlikte yürüyen güvenilen paydaş olarak konumlandırıyor, daha iyi klinik pratik sonuçların mesleğinde daha özgüvenli hekimler demek olduğuna inanıyoruz. Allergan Aesthetics Türkiye olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hekimlerimizin mesleki gelişimlerine değer katan çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

Yüz estetiğinde bütünsel yaklaşımın önemi konuşuldu

Allergan Aesthetics Summit’e konuşmacı olarak katılan dünyaca ünlü dermatolog Dr. Koen de Boulle ise yüz şekillendirmede dudak ile çene ve çene hattı harmonisinin önemini vurguladı. Yüz estetiğinin bütünsel yaklaşım gerektiren bir alan olduğunu vurgulayan Dr. Koen de Boulle, “Geçmişte yüz estetiğinde dudağa dolgu enjeksiyonu, üst yüze botulinum toksin uygulaması ve nazolabial kıvrımların tedavisi gibi bölgesel endikasyonlara odaklanıyorduk. Günümüz medikal estetik anlayışında ise yüzü bütünsel olarak değerlendiriyoruz. Belirli bir alanı tedavi ettiğimizde diğer yüz bölgelerinin de etkileneceğinin farkında olarak planlama yapıyoruz. Örneğin; çene hattını belirginleştirmek istediğimizde çene köşesi ve çene ucuna ek olarak, orta yüzde yanağa ve üst dış yanına uygulama yapıyoruz bu da çene hattının tüm açılardan daha belirgin hale gelmesini sağlıyor. Yüzü bütünsel bir yaklaşımla ele almak, her zaman daha iyi sonuçlara ulaştıracaktır” dedi.

Allergan Aesthetics, uzun yıllara dayanan medikal estetik alanındaki mirasının rehberliğinde temas ettiği her paydaşın özgüvenini güçlendirmeyi ilke edinen kimliği, kalite ve güven odağındaki çalışmalarıyla, yüz şekillendirme, vücut şekillendirme, tıbbi cihazlar, cilt sağlığı ve cilt kalitesi alanlarındaki faaliyetlerine güç katarak devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı