MEEZA Vertiv™ Entegre Modüler Çözümleri Kullanarak Katar’da sadece 14 Ay İçinde 4,9 MWR’lık Veri Merkezi Kapasitesi Kurdu

Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel sağlayıcısı Vertiv (NYSE: VRT), Katar halkının hayatını dönüştürmeyi amaçlayan köklü bir uçtan uca yönetilen BT hizmetleri ve çözümleri sağlayıcısı olan MEEZA’yı Katar’daki yeni veri merkezlerini tasarlamak, inşa etmek ve kurmak için desteklediğini duyurdu.

  • 13 Aralık 2022
  • MEEZA Vertiv™ Entegre Modüler Çözümleri Kullanarak Katar’da sadece 14 Ay İçinde 4,9 MWR’lık Veri Merkezi Kapasitesi Kurdu için yorumlar kapalı
  • 165 kez görüntülendi.
MEEZA Vertiv™ Entegre Modüler Çözümleri Kullanarak Katar’da sadece 14 Ay İçinde 4,9 MWR’lık Veri Merkezi Kapasitesi Kurdu

Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel sağlayıcısı Vertiv (NYSE: VRT), Katar halkının hayatını dönüştürmeyi amaçlayan köklü bir uçtan uca yönetilen BT hizmetleri ve çözümleri sağlayıcısı olan MEEZA’yı Katar’daki yeni veri merkezlerini tasarlamak, inşa etmek ve kurmak için desteklediğini duyurdu. Vertiv, sektörün en yüksek kriterlerine uyan uçtan uca veri merkezi çözümleri sağlama konusundaki uzmanlığı nedeniyle MEEZA tarafından tercih ettiği üretici oldu. Katar’ın en büyük veri merkezi hizmet sağlayıcısı olan MEEZA, son 14 yıldır bulut çözümleri ve siber güvenlik hizmetlerinin yanı sıra çok çeşitli yönetilen BT hizmetleri ve çözümleri sağlıyor. DataReportal Dijital 2021 raporuna göre, Katar’da Ocak 2021’de 4,67 milyon mobil bağlantı ve 2,88 milyon internet kullanıcısı vardı. Ülke genelindeki dijital ortam hızla dönüşüyor.  Katar’ın dijital dönüşümdeki gelişimini sürdürmesi ve uluslararası hiper ölçekleyiciler tarafından tercih edilen bir ülke olmaya devam etmesi için kısa bir süre içinde MEEZA’nın dağıtılan bilgi işlem gücünde artışa ihtiyaç duyuldu.  

 

Bunu başarmak için Vertiv, en az 22 ay sürebilecek bir projeyi sadece 14 ayda hayata geçirdi ve MEEZA’nın tasarımdan kuruluma 4,9 MW veri merkezi kapasitesi eklemesine yardımcı oldu. MEEZA’nın Katar, bölge ve dünyadaki müşterilere bulut hizmetler sunan yeni M-VAULT veri merkezleri, önceden tasarlanmış ve geliştirilmiş yapısı sayesinde geleneksel bir veri merkezi kurulumuna göre çok daha kısa sürede kapasite kurmanın basit bir yolunu sağlayan Vertiv™ Entegre Modüler Çözümleri (IMS) kullanılarak oluşturuldu. 

 

14 aylık zaman çizelgesi içinde Vertiv., birlikte çalışmak üzere tasarlanmış sistemler olan Vertiv kritik güç, termal yönetim, izleme ve kontrol teknolojilerini entegre eden çözümle birlikte 100 adet tam donanımlı prefabrike modülden oluşan üç bina teslim etti. 

 

Bu tür modüler çözüm, MEEZA’nın müşterileriyle birlikte ölçeklenmesini sağladığı için iş çevikliği de sunuyor. 

 

Yeni veri merkezleri, Katar’ın dijital dönüşüm gündemiyle de yakından uyumlu. Katar’ın dijital dönüşüm gündemi; “daha akıllı” bir ekonomiye geçişi, 2030’a kadar gelişimini sürdürebilen ve halkına yüksek yaşam standardı sağlayabilen gelişmiş bir toplum olmayı hedefleyen Katar Ulusal Vizyonu 2030’u destekliyor. 

 

Vertiv’in pazar lideri çözümleri, MEEZA gibi müşterilerin enerji verimliliği hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyor ve entegre bir modüler çözümde alt kurullar haline geldiklerinde de bu durum değişmiyor. Örneğin Vertiv™ Liebert® EXL S1 kesintisiz güç kaynağı sistemi (UPS) Dynamic Online modunda MEEZA’ya yüzde 99’a kadar enerji verimliliği sağlıyor. UPS, akıllı paralelleme özelliğiyle kısmi yüklerde verimliliği optimize ederek enerji kayıplarını en aza indirerek maliyet tasarrufu sağlayabiliyor. 

 

Ayrıca, sistem ayarlarını kontrol etmek ve ince ayar yapmak için Vertiv’in IMS hizmetleriyle çalışmaya devam etmek, MEEZA’nın ekipman kullanım ömrü boyunca enerji verimliliği kazanımları elde etmesine yardımcı olacak. 

 

Vertiv yalnızca kısıtlı zamanı çözmekle kalmadı, aynı zamanda MEEZA’ya iş ortakları tarafından sağlanan yerel kaynaklar da dahil olmak üzere altyapı ve alan uzmanlarına erişim sağladı.  Vertiv’le çalışmak hem sahada hem saha dışında teknik uzmanlara sahip olmak anlamına geldi; mühendisler belirli iş ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir tasarım ve yapı sağlamak için çalışırken teknisyenler kurulumu ve entegrasyonu yöneterek sorunsuz başlatma ve optimum çalışma sağladı. 

 

Vertiv’in benzersiz şekilde hazırlanmış çözümü; satış öncesi destek, kurulum hizmetleri ve satış sonrası destek hizmetleriyle MEEZA, pazara açılma stratejisini daha da optimize edip hızlandırabildi. Proje aynı zamanda gelirin artmasına ve kurulum risklerinin en aza indirilmesine neden oldu. 

 

MEEZA Ticaret Direktörü Fadi Nasser, “Müşterilerimizin ana işlerine odaklanmalarına yardımcı olmak ve hızla ölçeklendirme çabalarını desteklemek için sürekli olarak uygun maliyetli BT çözümleri ve hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Vertiv gibi küresel bir liderle iş ortaklığı yapmak, her iki şirketin de en iyi özelliklerini Katar pazarında ön plana çıkarırken bizi hedeflerimize bir adım daha yaklaştırıyor. Şu anda Orta Doğu’da işler büyüyor ve bu nedenle iş modelimiz ihtiyaç duyulduğunda ve gerektiğinde ölçeklendirilmesi kolay, optimum, düşük maliyetli, yüksek verimli ve sürdürülebilir çözümler sunmayı amaçlıyor. İşimizi ölçeklendirmeyi başardık ve bölgedeki toptan internet hizmetleri, büyük telekom operatörleri, internet servis sağlayıcıları, devlet kurumları, büyük işletmeler ve eğitim kurumları için tercih edilen tedarikçi haline geldik. En son M-VAULT’un piyasaya sürülmesiyle, ülkedeki dijital hızlanma çok daha hızlı olacak” diyor. 

 

Vertiv Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Pierre Havenga da şöyle konuşuyor: “Vertiv, müşterilerimizin hedeflerini yenilikçi bir şekilde destekleyerek dijital dönüşümün her zaman ön saflarında yer aldı ve uzun vadeli ortaklarından ve tedarikçilerinden biri olarak MEEZA için bir projeyi daha tamamlamış olmaktan heyecan duyuyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl Katar’daki dijital ortamı yeniden şekillendirecek ve onlarla birlikte bu dönüşüm yolculuğunun bir parçası olmaktan daha fazla heyecan duyamazdık. Buluttan ağın ucuna kadar uzanan güç, soğutma ve BT altyapısı çözümleri ve hizmet portföyümüz, MEEZA’yı ve onun Katar’ı dijital olarak küresel ligde üst sıralara taşıma misyonunu büyük ölçüde destekliyor.” 

 

MEEZA için sıradaki adımlar: operasyonları büyütmek ve diğer ülkelere yaymak, uygun maliyetlerle tüm alanlara benzersiz BT hizmetleri ve çözümleri sağlamak ve böylelikle tüm bölgenin dijital deneyimini geliştirmek olacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı