Mengen; Yetkili Olmanın Sorumluluğu ile Hareket Ediyoruz

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri haftalık ilçe ziyaretleri kapsamında Kaynarca ilçesinde eğitim çalışanları ile bir araya geldiler.

  • 28 Ekim 2022
  • Mengen; Yetkili Olmanın Sorumluluğu ile Hareket Ediyoruz için yorumlar kapalı
  • 213 kez görüntülendi.
Mengen; Yetkili Olmanın Sorumluluğu ile Hareket Ediyoruz

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri haftalık ilçe ziyaretleri kapsamında Kaynarca ilçesinde eğitim çalışanları ile bir araya geldiler.

 

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, Salı günleri ilçeleri ziyaret ederek okullarda eğitim çalışanları ile bir araya geldiklerini ve eğitimcilerin gündemi üzerine sohbetler ettiklerini ifade etti.

 

Mengen; Eğitim Bir Sen Sakarya Şube Yönetimi olarak bugün Kaynarca ilçemizdeki okullarımızı ziyaret ettik. Eğitim çalışanlarımızla buluştuk, hasbihal ettik. Eğitim çalışanları olarak sıkıntılarımızı, yapılması gerekenleri, sıkıntıları, talepleri not aldık. Samimi ve içten bir ortamda geçen sohbet için tüm meslektaşlarımıza ve eğitim çalışanlarımıza teşekkür ederim dedi.

 

Gündemlerinde Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Basamakları Sınavı, promosyonlar’ın güncellenmesi ile ilgili çalışmaların geldiği düzey, eğitimde şiddetin önlenmesi, kurslar ve güncel konular vardı diyen Mengen, yetkili olmanın sorumluluğu ile hareket ettiklerini ve sorunlara çözüm ürettiklerini vurguladı.

 

Mengen; Meslek kanununun, kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesi, uzman ve başöğretmenlere ücret ve ilave derece artışı getirilmesi, adaylık sürecindeki yazılı sınavın kaldırılması, öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi gibi önemli özlük hakları ihtiva etmesi yönüyle öğretmenlerimizin beklentilerini ve Eğitim-Bir-Sen’in toplu sözleşme masasına taşımış olduğu taleplerini karşıladığını, ancak ‘meslek kanunu’ olarak nitelendirilmeyi hak edecek içerikten yoksun olduğunu, bir milyonu aşkın öğretmenin hak, yetki, görev ve sorumlulukları noktasında bir meslek kanununda olması gerekenleri kapsamadığını, ilave düzenlemelere ihtiyaç olduğunu ve Öğretmenlik Meslek Kanununun öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak bir içerikle yeniden düzenlenmesi gerektiğini dile getirdik şeklinde konuştu.

.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı