Meraklı Zihinler Kariyer Okulu Kasım Sonuna Kadar Devam Edecek

Merck Türkiye’nin, BÜMED işbirliğiyle hayata geçirilen “Meraklı Zihinler Kariyer Okulu” 27 Kasım’a kadar devam edecek.

  • 11 Kasım 2021
  • Meraklı Zihinler Kariyer Okulu Kasım Sonuna Kadar Devam Edecek için yorumlar kapalı
  • 400 kez görüntülendi.
Meraklı Zihinler Kariyer Okulu Kasım Sonuna Kadar Devam Edecek

Merck Türkiye’nin, BÜMED işbirliğiyle hayata geçirilen “Meraklı Zihinler Kariyer Okulu” 27 Kasım’a kadar devam edecek.

İçinde yaşadığımız topluma katkı sağlamak ve gençlere kariyer yolculuklarında destek olmak için yola çıkan Merck Türkiye’nin, BÜMED işbirliğiyle hayata geçirdiği “Meraklı Zihinler Kariyer Okulu” tüm hızıyla devam ediyor. İlaç sektörünün bilinmeyenlerine doğru 6 haftalık deneyimsel bir öğrenme yolculuğu olarak planlanan “Meraklı Zihinler Kariyer Okulu” genç yeteneklerin ilaç sektörü hakkında bilgi sahibi olmalarını hedefliyor.

Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer yaptığı açıklamada: “BÜMED ile iş birliği yaparak gençlere ilaç sektörüyle ilgili bilgi ve birikimlerimizi aktarabileceğimiz ve onların kariyer planlarına pozitif bir katkı sağlayabileceğimiz bu projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Gençlere destek olmak bizim sosyal sorumluluğumuzdur” dedi. Sözlerine “3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri ile yeni lisans mezunlarının ilaç sektörü hakkında bilinmeyenleri keşfetmelerini sağlamak amacıyla yola çıktık. Bu, sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine değil, diğer üniversitelerde de ilaç sektöründe kariyer planlayan öğrencilere de açık bir program. Duyurular Bümed’in network’ü ile diğer üniversitelere de ulaştı. Talep ise oldukça yüksek. Başlangıçta 250 genci hedeflemiştik ancak kısa bir sürede yaklaşık 280 üniversiteli genç programa kayıt yaptırdı. Pandemi şartlarına uygun şekilde çevrimiçi olarak, 16 Ekim itibariyle Meraklı Zihinler Kariyer Okulu başladı.” şeklinde devam etti. Sn. Zayer, gençlerin ilaç sektörüyle ilgili sorularına cevap bulacakları ve katılımcıları merkeze alan bir projeye imza atmış olmaktan, mutluluk duyduklarını belirtti.  

BÜMED Genel Sekreteri İslam Çoban ise: “Merck Türkiye desteği ile hayata geçirdiğimiz Meraklı Zihinler Kariyer Okulu projesi ile üniversite öğrencilerine ilaç sektörünü daha yakından tanıma fırsatı sunarken, farklı akademik bölümlerin ilaç sektöründe nasıl bir kariyer planı çizebileceğini göstermeyi hedefledik.  6 haftalık programımız boyunca 250 genci Merck çalışanı liderler ile bir araya getirmekteyiz. Hem rol model başarılı iş insanları ile bir araya gelmelerini sağlıyor hem de kişisel gelişim eğitimleri ile gelişimlerini destekliyoruz. Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer’e ve tüm ekibine 250 gencimize sundukları bu fırsat ve projenin tasarım sürecinden itibaren verdikleri destekler için teşekkür ediyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı