Metro Türkiye, depremin yaralarını kadın üreticiler ve şeflerle sarmaya devam ediyor

Dalında ya da tarlada bekleyen ürünlerin hasat edilebilmesi için ekipman desteğinde de bulunarak bugüne kadar bölgede kadın kooperatiflerinden yaklaşık 200 ton ürün alımı gerçekleştiren Metro Türkiye, miktarı 500 tona çıkarmayı hedefliyor.

  • 09 Mart 2023
  • Metro Türkiye, depremin yaralarını kadın üreticiler ve şeflerle sarmaya devam ediyor için yorumlar kapalı
  • 186 kez görüntülendi.
Metro Türkiye, depremin yaralarını kadın üreticiler ve şeflerle sarmaya devam ediyor

Dalında ya da tarlada bekleyen ürünlerin hasat edilebilmesi için ekipman desteğinde de bulunarak bugüne kadar bölgede kadın kooperatiflerinden yaklaşık 200 ton ürün alımı gerçekleştiren Metro Türkiye, miktarı 500 tona çıkarmayı hedefliyor.   

Kadın üreticilerin yanı sıra kadın şeflerin deprem bölgesine yardım amacıyla düzenlediği girişimlere de destek veriyor. Metro Türkiye, 8 Mart Kadınlar Günü’nde KAGİDER iş birliği ile Hodan ve FoodinLife ev sahipliğinde gerçekleştirilen dayanışma yemeğine yerel ürünlerle destek verdi. 6 kadın şef tarafından Metro Türkiye ürünleri ile hazırlanan Antakya mutfağına özel yemeklerin sunulduğu davetten elde edilen gelir, bölgedeki ihtiyacı olan kadınlara can suyu olacak.

Yerel ürünleri ve üreticiyi korumaya yönelik çalışmaları ilke edinen Metro Türkiye, bölgede bin bir emekle yetiştirdikleri ürünleri tarlada ya da dalında hasat edilmeyi bekleyen üreticiler için hem ekipman hem de alım desteğinde bulunuyor. Bugüne kadar deprem bölgesindeki üreticilerden yaklaşık 200 ton ürün alımı yapan Metro Türkiye, bu ürünleri Mersinden Kadıın Kooperatifi ve Zahide Ana Kadın Kooperatifi üzerinden alarak hem kooperatifleşmeyi hem de kadınların istihdamına katılımı destekliyor.

Bölgeye destek olmak amacıyla düzenlenen dayanışma organizasyonlarında da yer alan Metro Türkiye, 8 Mart Kadınlar Günü’nde Türk Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliği ile Hodan ve FoodinLife ev sahipliğinde gerçekleştirilen dayanışma yemeğine ürün tedariki gerçekleştirdi. Metro Türkiye, deprem bölgesine yönelik çalışmaların sürdürülebilir olmasını hedefliyor.

Kadın Kooperatifleri ile güçlü iş birliği

Depremler nedeniyle büyük bir mücadele veren üreticilere her konuda destek olmak amacıyla ilk günden bu yana çalıştıklarını dile getiren Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, bugüne kadar bölgede hasat edilmesi gereken yaklaşık 200 ton Arsuz limonu, Hatay beyaz balkabağı, Hatay Kırıkhan havucu ve marul gibi bölgede yetişen yeşillikleri alıp mağazalarına taşıdıklarını söyledi. Peşin olarak gerçekleştirdikleri ödemelerle zor günlerinde üreticileri biraz olsun rahatlatmak istediklerini kaydeden Türüng, “Her gün yeni ürünlerle ilgili bilgiler alıyoruz. Amacımız bu alımları sürdürülebilir hale getirerek daha çok çiftçimize ulaşmak ve böylece bölgeye sürekli bir destek sağlamak. Bu konuda kooperatifiler, üreticiler ile aramızda köprü kuruyor. Kooperatifler aracılığı ile bölgeyi yakından takip ederek yeni ürün alımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunların kadın kooperatifi olması ise bu dönemde oldukça önemli” bilgisini verdi.

Metro Türkiye olarak her zaman kooperatifleşmeyi destekleyen bir kurum olduklarına dikkat çeken Türüng, “Gururla söylemek isterim ki iş birliği yaptığımız ve kalkınmasına destek verdiğimiz yerel üreticiler arasında birçok kadın kooperatifi bulunuyor. Üreten, çalışan ve kazanan kadınlarımız sadece ekonomik açıdan değil sosyal ve kültürel açıdan da dönüşümlere kapı açıyor. İşte bu nedenle başta çalışma ortamı olmak üzere hayatın her alanında eşitlik şart. Toplumsal refah düzeyini artıran eşitliğin sağlanabilmesi için Metro Türkiye olarak biz, üreticiden raflara ve yeme içme sektörüne uzanan tüm gastronomi ekosisteminde etkin adımlar atıyoruz” diye konuştu.

Dayanışma yemeğine destek

Metro Türkiye, 8 Mart Kadınlar Günü’nde kadın dayanışmasının güzel bir örneği olarak Türk Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliği ile Hodan ve FoodinLife ev sahipliğinde gerçekleştirilen dayanışma yemeğinin ürün tedarikini gerçekleştirdi. Bu özel dayanışma yemeğine ülkemizin önde gelen kadın şefleri, Metro Türkiye’nin bölgeden temin ettiği Hatay Beyaz Balkabağı ve Arsuz Limonu gibi yerel ürünleri de kullanarak hazırladıkları özel course tabaklarla katkıda bulundu. 6 değerli kadın şefimiz Aylin Yazıcıoğlu, Çiğdem Alagök, Çiğdem Seferoğlu, Suna Hakyemez, Yaren Çarpar ve Yeşim Erol tarafından hazırlanan Antakya mutfağına ait yemeklerin satışından elde edilen tüm gelir bölgedeki kadın girişimcileri desteklemek amacıyla kullanılacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı