Milletvekili Özkan: “Yalım sıra demiryollarında mı?”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, özelleştirme tartışmalarının yaşandığı demir yollarında yapılan gayrimenkullerin değerlerinin hesaplanmasına tepki gösterdi.

  • 25 Eylül 2021
  • Milletvekili Özkan: “Yalım sıra demiryollarında mı?” için yorumlar kapalı
  • 472 kez görüntülendi.
Milletvekili Özkan: “Yalım sıra demiryollarında mı?”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, özelleştirme tartışmalarının yaşandığı demir yollarında yapılan gayrimenkullerin değerlerinin hesaplanmasına tepki gösterdi. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Her şeyi sattınız, sıra demiryollarına mı geldi. Anlaşılan birileri yine satışa hazırlanıyor ve müşteri yine hazır” dedi.

TCDD’nin, toplamda 18 ili kapsayan 2. ve 7. bölge müdürlükleri sınırları içerisinde yer alan gayrimenkullere değer biçilmesi için Vakıfbank Gayrimenkul Değerleme AŞ. çalışmalara başladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın önemine değinerek, “Önce 2 firma yük taşımacılığı faaliyetlerine başlatıldı. Sürekli demiryollarında yolcu taşımacılığının zarar ettiği söylemi yayılıyor. Bunların altında yatan ise özelleştirme için altyapı hazırlanıyor olmasıdır” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Demiryollarının özelleştirilmesi konusu belli aralıklarla gündeme geliyor. Bu konunun da kasıtlı olarak zamana yayılarak halkın nabzını tutarak yapıyorlar. Ya kimse duymadan sessiz sedasız devlette kar yapan kurumlar satılıyor. Ya da sık sık gündeme getirip altyapıyı oluşturup satış yok diyerek milletin aklıyla oynayarak özelleştirme yapıyorlar. Demir yollarında yapılan gayrimenkullerin değerlerinin hesaplanmasından da özelleştirme şampiyonu iktidarın yine bir satışa hazırlandığını gösteriyor. Tabi bunu da yine sessiz sedasız yapıyor. Ne de olsa alıcı hazır” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı