Milletvekili Tutdere gerger’i karış karış dolaştı, adım atmadık köy bırakmadı

TBMM Bakanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av.

  • 21 Ağustos 2021
  • Milletvekili Tutdere gerger’i karış karış dolaştı, adım atmadık köy bırakmadı için yorumlar kapalı
  • 469 kez görüntülendi.
Milletvekili Tutdere gerger’i karış karış dolaştı, adım atmadık köy bırakmadı

TBMM Bakanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, köy ziyaretleri kapsamında 3 gün boyunca Gerger’e bağlı 45 köyü tek tek ziyaret etti, yaşanan mağduriyetleri köylülerden dinledi. 

  

Gerçekleştirilen ziyaretlere Milletvekili Tutdere ile birlikte CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, CHP Gerger İlçe Başkanı Abdulaziz Acar katıldı. 

  

Milletvekili Tutdere 45 Köyü Adım Adım Gezdi 

  

Milletvekili Tutdere ve beraberindeki heyet, 3 günde Gerger ilçesine bağlı 45 köyü tek tek gezerek köylerde yaşanan sorunları köylülerden dinledi. Köylerde yaşanan tüm sorunları not alan Milletvekili Tutdere sorunların hepsini yüksek sesle dile getireceğini, tüm sorunları ilgili bakanlıklara tek tek ileteceğini söyledi. 

  

Yüksek oranda oy vermesine rağmen Gerger’in iktidar tarafından ilgisiz bırakıldığını, gerekli yatırımların yapılmadığını ve iktidar tarafından en geri bırakılmış ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Milletvekili Tutdere, Adıyaman’ın birçok bölgesi gibi Gerger’in de AKP iktidarı tarafından sahipsiz bırakıldığını vurguladı. 

  

AKP Gerger’in Sorunlarını Umursamıyor 

  

Ziyaretleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tutdere, “AKP iktidarı tarafından mağdur bırakılan Gerger’in tüm köylerini İl Başkanımız, İlçe Başkanlarımız ve partililerimizle birlikte tek tek gezdik, Gerger’de adım atılmadık köy bırakmadık. Gerger’in yaşamış olduğu deprem sorununu, deprem sonrası yaşanan sıkıntılarını, altyapı sorunlarını, yol sorunlarını, tarımsal sulamada yaşadığı sorunları, içme suyuna erişimde yaşadıkları sorunları daha önce de Türkiye gündemine taşımıştık. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler sırasında gözlemledik ki bu sorunlar AKP ve AKP’li siyasetçiler tarafından hiçbir şekilde umursanmamış, sorunların çözümü konusunda gerekli adımlar atılmamış. Ancak biz bu problemler çözülene dek takipçisi olacak, sorunları yüksek sesle dillendirmeye devam edeceğiz.” dedi. 

 

CHP İktidarında Gerger’i Hak Ettiği Hizmetlerle Buluşturacağız 

  

AKP iktidarının köylerde yaşayan yurttaşları kaderleriyle baş başa bıraktığını ifade eden Milletvekili Tutdere, “Su olmadığı için hemşehrilerim tarımsal faaliyetlerde bulunamıyorlar. Köylerde tarım ve hayvancılık adeta bitme noktasına gelmiş durumda. Köylerden büyükşehirlere göç akını var. Artan girdi maliyetleri ve hayat pahalılığı Gerger’de hayatı çekilmez bir duruma getirmiş. AKP iktidarı Gerger’li hemşeherilerime yıllardır üvey evlat muamelesi yapıyor. Gerger’in tüm sorunlarını biliyoruz ve bu sorunları çözmek için de elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. CHP iktidarında Gerger’in tüm sorunlarını çözecek ve Gerger’i hak ettiği hizmetlerle buluşturacağız.” ifadelerini kullandı. 

  

Gerger’in Tüm Sorunları Çözülünceye Dek Mücadelemizi Sürdüreceğiz 

  

Gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında yaşanan problemleri ve gözlemlediği tespitleri dile getiren Milletvekili Tutdere, “Tillo ve Cevizpınar köylerimiz başta olmak üzere hayvancılıkla geçimini sağlayan birçok köyümüzde yurttaşlarımız artan yem fiyatları karşısında dayanacak güçleri kalmadığını belirttiler. Köylülerimiz hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısından dolayı köylerinden göç eder duruma gelmişler. Kılıç köyümüz Atatürk Barajı’na komşu bir köy fakat köyün tarım arazileri yıllardır suya hasret, su bekliyor. Köyün nüfusunun neredeyse yarısı çiftçilik yapamadığından dolayı büyükşehirlere göç etmiş durumda. Yol yapmakla övünen AKP iktidarı Gerger’in bozuk yollarını, bu çağda hala yolları dahi olmayan köylerimizi görmüyor. Nakışlı köyümüze güçlükle ulaştık, köyümüzün yolu içimizi acıttı. Yollarla övünen iktidarın bu köyümüzün yolunu yapmaması büyük bir ayıptır. Deprem sonrası hasar gören yapılar için herhangi bir çalışma yapılmıyor olması nedeniyle de köylülerimiz adeta kaderine terk edilmiş durumda. Elazığ Sivrice depreminin üzerinden yıllar geçti. Ancak Gerger ilçemizdeki deprem mağdurları hemşehrilerimiz hala konteynerlerde kalıyor. AKP iktidarını bu mağduriyetleri bir an önce görmeye ve çözümü noktasında somut adımlar atmaya davet ediyoruz. Biz, mağdur bırakılmış ilçemiz Gerger’in bütün sorunlarının yakından takipçisi olmaya devam edecek, çözüme kavuşturulması için mücadelemizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı