Milletvekili Tutdere Kahta’dan iktidara seslendi: Demirciler Çarşısı esnafının feryadını duyun!

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av.

  • 01 Eylül 2021
  • Milletvekili Tutdere Kahta’dan iktidara seslendi: Demirciler Çarşısı esnafının feryadını duyun! için yorumlar kapalı
  • 498 kez görüntülendi.
Milletvekili Tutdere Kahta’dan iktidara seslendi: Demirciler Çarşısı esnafının feryadını duyun!

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, CHP Adıyaman İl Disiplin Kurulu Başkanı Kemal Şimşek, CHP Kahta İlçe Başkanı Mustafa Celayer ve çok sayıdaki parti yöneticileriyle birlikte Kahta esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

Kahta esnaf ziyareti programı kapsamında Kahta Demirciler Çarşısı’nı ziyaret eden Milletvekili Tutdere, çarşı esnafının yaşadığı mağduriyetleri dinleyerek yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi noktasında yetkililere çağrıda bulundu.

Demirciler Çarşısı Esnafını Kapı Dışarı Etmeye Kimsenin Hakkı Yok

Kahta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşası için yıkılacak olan Kahta Demirciler Çarşısı esnafını ziyaret ederek yaşanan mağduriyetleri dinleyen Milletvekili Tutdere, yer gösterilmeksizin iş yerlerinin boşaltılmasına ve çarşı esnafının mağdur edilmesine tepki gösterdi.

Kahta Demirciler Çarşısı esnafının yaşadığı mağduriyetleri dile getiren Milletvekili Tutdere, “Çarşı esnafı hizmet gelsin ancak bizim mağduriyetlerimiz de giderilsin diyorlar. Bize yer gösterin diyorlar. Bu insanları biz hastane yapacağız diyerek kapı dışarı etmeye kimsenin hakkı yok. Bu esnaflarımız tezgahlarını nereye taşıyacaklar. Bu emekçilerimiz de bu memleketin insanları ve yıllardır buraya alın teri dökerek, katma değer sağlayan insanlar. Biz yaptık oldu anlayışı çok yanlış. Yaptığınız zorbalıktır, hukuk tanımamazlıktır. Bu insanlarımızın hakkını bir an evvel verin, esnaflarımızı mağdur etmeyin. Bu esnaflarımız bu tezgahlarında üretmeye, Kahta halkına hizmet etmeye devam etsinler. Başta Kahta Kaymakamı olmak üzere tüm yetkileri göreve davet ediyorum. Esnaflarımızın feryatlarını duyun ve yaşanan bu mağduriyetini bir an evvel giderin.” dedi.

“Kaymakamlık Demirciler Çarşısı Esnafının Yanında Olmadı”

Kahta Demirciler Çarşısındaki esnaflar mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında yardım beklediklerini dile getirerek süreç hakkında bilgi paylaştılar. Kaymakamlığın kendilerine yer tahsis etmediğini ifade eden Demirciler Çarşısı esnafı, “Kaymakam’a bize bir yer bulun, bir yer gösterin biz oraya gidelim dedik. Kaymakam’da bize size bir yer ayarlamaya çalışacağım dedi. Aradan biraz zaman geçtikten sonra Kaymakam bizi yeniden toplantıya çağırdı ve bize yer bulamadığını, başımızın çaresine bakmamız gerektiğini söyledi. Taşınmamız için bize 10-15 günlük bir süre tanıdığını ifade etti. 15 gün içerisinde yer bulamayız, bulsak bile taşınamayız.” şeklinde konuştu.

Demirciler Çarşısı Esnafının Mağduriyetleri Giderilinceye Kadar Yanlarında Olacağız

Sorun çözüme kavuşuncaya dek CHP olarak sürecin takipçisi olacaklarını dile getiren Milletvekili Tutdere, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Demirciler Çarşısı esnafının sesi olacak, bu haklı mücadelelerinde yanlarında olacağız. Hem hukuk karşısında hem de bürokrasi karşısında hakları teslim edilinceye dek konunun takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı