Narlıdere, Yerel İşletmelerinin Gücüyle Gastronomi Merkezi Olacak

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 91.

  • 06 Ekim 2022
  • Narlıdere, Yerel İşletmelerinin Gücüyle Gastronomi Merkezi Olacak için yorumlar kapalı
  • 189 kez görüntülendi.
Narlıdere, Yerel İşletmelerinin Gücüyle Gastronomi Merkezi Olacak

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 91. İzmir Enternasyonal Fuarı ile eş zamanlı açılan, Anadolu’nun ve İzmir’in lezzetlerini katılımcılarla buluşturan Terra Madre Anadolu’da Narlıdere’yi temsil eden işletmelerle bir araya gelerek teşekkür plaketi verdi. Başkan Engin, Narlıdere’yi Türkiye’nin ve İzmir’in en önemli gastronomi noktalarından biri yapmak istediklerini ifade ederek, “Narlıdere her zaman küçük üreticinin ve esnafın desteklendiği bir yer olacak. Metronun da gelmesiyle vatandaşlarımız ilçemizdeki lezzet duraklarına kolaylıkla ulaşabilecek. Narlıdere’yi bu alanda dünya markası yapabilir ve ekonomimizi büyütebiliriz” dedi.

 

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ile eş zamanlı düzenlenen Terra Madre Anadolu 2022’de Narlıdere’yi temsil eden ve ilçenin yerel lezzetlerini dünyayla buluşturan işletmelere, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Başkan Ali Engin’in yanı sıra, Slow Food Türkiye Kurucularından Gazeteci Nedim Atilla, Slow Food Narlıdere Birliği Lideri İlke Engin ve işletme sahiplerinin katılımıyla Narlıdere Park Orman Tesisleri’nde gerçekleştirilen buluşmada, Narlıdere Belediyesi Kadın Girişim ve Üretim İşletme Kooperatifi üyeleri de yer aldı.

 

“NARLIDERE ÜRETENİN YANINDA”

Plaket töreninde Narlıdere’nin dünyanın en büyük gıda hareketi olan Slow Food’a üye olmasının ilçenin tanıtımına kısa sürede büyük katkı sağladığını dile getiren Başkan Ali Engin, yerel yemek kültürünü ve üreticileri her zaman desteklerini belirterek, “160’dan fazla ülkede milyonlarca insanı kapsayan Slow Food hareketine Narlıdere’mizin de dâhil olmasını oldukça önemsiyoruz. Sürdürülebilir bir gıda sisteminin yerel lezzetleri korumakla ve üreticileri desteklemekle gerçekleşeceğine inanıyoruz. Gıda ürünlerinin tarladan sofraya kadar nasıl yetiştirildiğinin, üretildiğinin ve tüketildiğinin çevremiz ve sağlığımız için de büyük önem taşıdığını biliyoruz. Narlıdere’mizde yer alan gıda işletmelerimiz de bu bilinçle hareket ederek suyumuza, toprağımıza ve gıdamıza sahip çıkıyor. Aynı zamanda yerel yemek kültürümüzü ve ilçemizi dünyaya tanıtıyor. İEF’deki Narlıdere Slow Food standı da gördüğü yoğun ilgiyle adeta bunu kanıtladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e de Terra Madre Anadolu Fuarı için teşekkür ediyoruz.  Biz Narlıdere Belediyesi olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız. Yerel kültürümüzü gelecek nesillere taşıyan ve ilçemizdeki lezzetleri markalaştırarak dünyayla buluşturan işletmelerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Başkan Engin, Narlıdere’yi Türkiye’nin ve İzmir’in en önemli gastronomi noktalarından biri yapmak istediklerini ifade ederek, “Narlıdere her zaman küçük üreticinin ve esnafın desteklendiği bir yer olacak. Metronun da gelmesiyle vatandaşlarımız ilçemizdeki lezzet duraklarına kolaylıkla ulaşabilecek. Narlıdere’yi bu alanda dünya markası yapabilir ve ekonomimizi büyütebiliriz” dedi.  

 

“İZMİR, GASTRONOMİ ALANINDA BENZERSİZ”

Slow Food Türkiye Kurucularından Gazeteci Nedim Atilla da İzmir’in Terra Madre Anadolu ile tarihi günler yaşadığını söyledi. Atilla, “Türkiye’nin her yerinden çok sayıda üretici fuara geldi. İzmir’in gastronomi alanında bir benzersizliği var ve bunu Terra Madre Anadolu ile gösterdik. Narlıdere ekibimizle gurur duyduk. Narlıdere’de bu yolu açtıkları için Belediye Başkanımız Ali Engin’e ve Slow Food Narlıdere Birliği Lideri İlke Engin’e özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı