Netflix, Önümüzdeki Dönemde Yayınlanacak İçeriklerinden İlk Detayları ve Türkiye’deki Yaratıcı Ekosisteme Katkılarını Özel Bir Gecede Paylaştı

Lider eğlence platformu Netflix, Türkiye’nin hikâyelerini tüm dünyaya anlatmaya devam ediyor.

  • 04 Kasım 2022
  • Netflix, Önümüzdeki Dönemde Yayınlanacak İçeriklerinden İlk Detayları ve Türkiye’deki Yaratıcı Ekosisteme Katkılarını Özel Bir Gecede Paylaştı için yorumlar kapalı
  • 148 kez görüntülendi.
Netflix, Önümüzdeki Dönemde Yayınlanacak İçeriklerinden İlk Detayları ve Türkiye’deki Yaratıcı Ekosisteme Katkılarını Özel Bir Gecede Paylaştı

Lider eğlence platformu Netflix, Türkiye’nin hikâyelerini tüm dünyaya anlatmaya devam ediyor. Dün akşam Netflix Türkiye Orijinal İçerik Direktörü Pelin Diştaş ev sahipliğinde gerçekleşen davette, önümüzdeki dönemde yayınlanacak yerli yapımlardan oluşan bir seçki ilk kez konuklarla paylaşıldı.

 

Gecenin açılış konuşmasını yapan Diştaş, "Bugüne dek Türkiye'de 30'dan fazla dizi ve film ürettik; yeni, ve farklı hikâyelere yer açtık. Hem Türkiye’de çok başarılı olduk, hem de onlarca ülkede en çok izlenenler arasına girmeyi başardık. Bu başarı için, özverili katkıları ve emekleri için yazarlarımıza, yapımcılarımıza, yönetmenlerimize, oyuncularımıza, teknik ve set ekiplerimize teşekkür ederiz. Türkiye’nin ruhunu, derinliğini, şiirini, müziğini, mizahını beraber anlatıyoruz dünyaya; kültürümüzle kalpleri fethediyoruz" dedi.

 

Diştaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hikâyelerimizin etkisi ve gücü ile daha büyük başarılara ulaşacağımıza inanıyorum. Bizim potansiyelimiz İspanya’dan, Fransa’dan ve Güney Kore'den sonra Türkiye'den çıkan bir hikâyenin de yüz milyonlar tarafından izlenmesidir. Birbirimize ilham olmaya devam edelim; cesaretle ve ısrarla!” 

 

ABD'den İspanya'ya, Brezilya'dan Suudi Arabistan'a 7 ülkede yapılan bir kamuoyu araştırmasının* sonuçlarını da paylaşan Diştaş, farklı ülkelerde Netflix yapımlarını izleyen üyelerin Türkiye’yi ziyaret etme isteğinin 2.6 kat, Türkçe’yi öğrenme isteklerinin ise 4.6 kat arttığını açıkladı. 

 

Netflix'in önümüzdeki dönemde 30'un üzerinde dile çevirerek 190 ülkeye taşımaya hazırlandığı heyecan verici yapımların birkaçıyla ilgili bilgileri aşağıda bulabilirsiniz:
 

  • Sıcak Kafa [dizi] – Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanan ve iletişim yoluyla zihinden zihine bulaşarak yayılan bir salgını konu alan dizi, Mert Baykal'ın yaratıcılığında ekrana geliyor. Sekiz bölümden oluşan ve distopik macera türündeki dizinin yapımcılığını ise TIMS Production üstleniyor.
     

Konuşmayla bulaşan ve “abuklama” adı verilen bir tür delilik salgınının alt üst ettiği dünyada, bu hastalıktan gizemli bir şekilde kurtulmuş tek kişi, eski bir dilbilimci olan Murat Siyavuş’tur. Herkesten gizlediği bu durumun fark edildiğini ve arandığını öğrenen Murat, saklandığı kurtarılmış bölgeden kaçmak ve yangınlar içindeki İstanbul'un gizemli dehlizlerinde hastalığın ona mirası olan “sıcak kafa”sının sırrının peşine düşmek zorunda kalır.

 

Oyuncu kadrosunda Osman SonantŞevket ÇoruhHazal SubaşıTilbe SaranKubilay TunçerÖzgür Emre YıldırımGonca Vuslateri ve Haluk Bilginer’e yer veren Sıcak Kafa, 2 Aralık’ta tüm dünyayla aynı anda Netflix’te.

 

  • Şahmaran [dizi] – Umur Turagay’ın yönettiği, başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in yer aldığı merakla beklenen dizi Şahmaran, Pınar Bulut’un “eşsiz”  senaryosuyla TIMS & B Productions yapımcılığında ekrana gelecek.

    Şahsu, öğretim görevlisi olarak gittiği Adana’da yıllar önce annesini terk eden büyükbabasıyla yüzleşmeye kararlıdır. Bu yolculukta kendisini Şahmaran’ın soyundan gelen ve Mar adı verilen sıradışı ve gizemli bir topluluğun ortasında bulur. Aşkın ve bilgeliğin en büyük sembollerinden olan Şahmaran efsanesine inanan Mar ırkı, Şahsu’nun da gelmesiyle tarihi kehanetin tamamlanmasını beklemektedir. Büyükbabasından geçmişin hesabını sormak üzere yola çıkan Şahsu’nun Maran ile yollarının kesişmesiyle bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır…
     

  • Terzi [dizi] – Başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy, gerçek bir hikâyeden uyarlanan Terzi ile Netflix’e dönüyor. Yönetmen koltuğunda Cem Karcı’nın oturduğu Terzinin yapımcılığını ise OGM Pictures üstleniyor. Senaryosu Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı’nın kaleminden çıkan dizinin oyuncu kadrosunda Çağatay Ulusoy’a, Salih Bademci, Şifanur Gül ve Olgun Şimşek gibi güçlü isimler eşlik ediyor. 
     

Terzi, yeteneğini büyükbabasından miras alan genç ve başarılı terzi Peyami'nin hikâyesini anlatıyor. Büyükbabasının ölümünden sonra herkesten sır gibi sakladığı, akli dengesi yerinde olmayan babası Mustafa'nın bakımını üstlenmek zorunda kalan Peyami, en büyük sırrını İstanbul'daki hayatının tam merkezine yerleştirmeye mecbur kalır.  İstismar edildiği bir ilişkiden canı pahasına kaçmakta olan Esvet, kendi sırlarıyla Peyami'nin ve Mustafa'nın hayatına girer.
 

  • İyi Adamın 10 Günü [film] – Pek çok heyecan verici diziye imza atan Uluç Bayraktar’ın yönetmenliğini üstlendiği İyi Adamın 10 GünüMehmet Eroğlu’nun aynı adlı romanlarından uyarlandı. Ay Yapım’ın yapımını üstlendiği üçlemenin birinci filmi İyi Adamın 10 Günü’nün senaryosunu ise yine Mehmet Eroğlu ve Damla Serim kaleme aldı.
     

Hayatınız boyunca kimseye zarar vermediyseniz, gerçekten iyi bir insan olduğunuzu söyleyebilir misiniz? Nejat İşler’in başrolünde yer aldığı İyi Adamın 10 Günü, bu soruya cevap ararken, Sadık karakteri üzerinden iyi bir insan olmanın anlamını sorguluyor.
 

Üçlemenin ikinci filmi olan Kötü Adamın 10 Günü’nün ise yine 2023 yılı içinde yayınlanması planlanıyor.
 

  • Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? [dizi] – Perihan Mağden'in aynı adlı romanından uyarlanan Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?, bir anne ile kızının kaçış öyküsünü konu alıyor. Ertan Kurtulan’ın senaryosunu yazdığı 1441 Productions yapımı dizide, anne karakterine yetenekli oyuncu Melisa Sözen hayat veriyor.
     

Sürekli birilerinden kaçan ve lüks otellerde kalan bir anne ve küçük kızı Bambi, geride cesetlerden iz bırakarak yollarına devam ederler. Ancak lüks otellerin yerini köhne motellerin almasıyla, peri masalının söz verildiği gibi olmayacağı ortaya çıkar. Bu kaçış öyküsünde anne av değil de avcı olabilir mi?
 

  • Boğa Boğa [film] – Onur Saylak ve Hakan Günday’dan yeni bir gerilim filmi. 
     

Başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Funda Eryiğit’in yer aldığı Boğa Boğa, İstanbullu bir çiftin huzur dolu yeni bir hayata başlamak üzere Ege’de bir köye yerleşmesini anlatıyor. Huzurlu bir hayata başlamayı hedefleyen bu ikilinin, köyde pek çok düşmana sahip olduğunu anlaması uzun sürmeyecektir.
 

  • Aaahh Belinda [film] – Atıf Yılmaz’ın ünlü hikâyesi, Netflix’te ekranlara geri dönüyor… Deniz Yorulmazer’in yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Hakan Bonomo’nun kaleme aldığı ve OGM Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği filmde Dilara karakterini Neslihan Atagül canlandırıyor. Filmde Atagül’e, yetenekli oyuncu Necip Memili ve Serkan Çayoğlu eşlik ediyor.
     

Aynı isimli filmin modern uyarlaması olan Aaahh Belinda, yakın zamanda çıkacak bir şampuan olan "Belinda" için bir televizyon reklamında yer alan genç oyuncu Dilara'yı odak noktasına alıyor. Provalardan birinde Dilara'nın hayatı bir anda değişir ve senaryonun tüm unsurlarının gerçeğe dönüştüğünü fark eder. Artık o Handan'dır ve çaresizce aksini kanıtlamaya çalışır.
 

  • Yaratılan [dizi]  Ünlü yönetmen Çağan Irmak’tan alışılmamış bir drama, 1800’lü yıllardan tüm insanlıkla paylaşılmak için gelen bir anlatı…
     

Çağan Irmak’ın yaratıcısı olduğu ve yönetmenliğini üstlendiği Yaratılan, Mary Shelley’nin “Frankenstein” romanını uyarlıyor. Başrollerinde Taner Ölmez ve Erkan Kolçak Köstendil’i izleyeceğimiz, oyuncu kadrosunda ise Şifanur Gül ve Bülent Şakrak gibi yetenekli isimlerin yer aldığı dizinin yapımcılığını O3 Medya üstleniyor.

 

1900’lü yılların başında Bursa’dan İstanbul’a uzanan bu epik öyküde Yaratılan,  insanoğlunun en temel sorularından biri olan “ölüm ve sonrasına” odaklanıyor. Maceraperest, asi, heyecanlı ve zekası bedenine sığmayan genç tıp talebesi Ziya’nın en büyük dileği, çok iyi bir hekim olup tıbbın çare bulamadığı birçok salgın hastalığa derman olabilmektir. İstanbul’da tanıştığı delilik ve dahilik arasında duran hekim İhsan, onu bu dünyada anlayabilen tek kişi olmuştur. Birbirini bulan bu iki eksantrik ve yaralı ruh, beraber giriştikleri gizli ve yasaklı deneyin bedellerini ağır bir şekilde ödeyeceklerdir. Zira kodlarını çözmeye çalıştıkları kadim bir yazı onları adeta felaketin kapısına getirip bırakır.

 

  • Ayzek ile Bir Gece  [film] – Cem Yılmaz’ın yepyeni dramedi türündeki filmi sadece Netflix’te.

Ayzek ile Bir Gece, Cem Yılmaz ve Netflix’in dizi, film ve stand up gibi farklı formatlardan oluşan 6 projelik anlaşması kapsamındaki ilk film. Cmylmz Fikirsanat’ın yapımcısı olduğu, Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda Ahsen EroğluCelal Kadri KınoğluNilperi ŞahinkayaÖzge Özberk ve Bülent Şakrak yer alıyor.

Yıllardır vapurlarda garsonluk yapan Ayzek, pandemi nedeniyle işsiz kalır ve bir süre sonra bir otelin gece vardiyasında iş bulur. Ancak ilk gecesinde Ayzek'in başına neler geleceğini kim bilebilir…

 

  • Last Call For Istanbul [film] – Heyecanla beklenen ikili Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’u yeniden bir araya getiren Last Call For Istanbul’un yapımını OGM Pictures üstlenirken, filmin yönetmen koltuğunda Gönenç Uyanık oturuyor.

    New York, aşk ve ikinci şanslara dair bir hikâye… 

New York havalimanında bavulu bir başkası ile karışan Serin’in yolu Mehmet ile kesişir. Kayıp valizin peşine düşen iki yabancı New York’ta aşk, evlilik ve sadakat üzerine bir keşfe çıkarlar.

 

Netflix, heyecanla beklenecek yeni yapımlarına ek olarak, izleyicinin büyük beğenisini kazanan Rise of Empires: Ottoman (2. Sezon), Kulüp (3. Kısım), Kuş Uçuşu (2. ve 3. Sezon), Aşk Taktikleri 2 ve Pera Palas’ta Gece Yarısı (2. Sezon) gibi sevilen yerel içeriklerinin yeni sezonlarıyla önümüzdeki dönemde yayınlanacağını müjdeledi.

 

Türkiye'nin zengin hikâye anlatıcılığını dünyayla buluşturmaya ve Türkçe içeriklere yatırım yapmaya devam eden Netflix, kısa süre içinde yapımına başlanacak ve 2024 yılında yayınlanması planlanan yeni orijinal projelerini de duyurdu:
 

  • Asaf [dizi] – Özgür Önurme’nin yaratıcısı ve yönetmeni olduğu, Idea Film yapımı Asaf, eşi ve oğlu tarafından terk edildikten sonra hayatını düzeltmenin bir yolunu bulmaya çalışan, güçlü ahlaki değerlere sahip sıradan bir Uber şoförünün, talihsiz bir araba kazası sonucu hayatının değişmesini konu alıyor. Bu kaza ile yanlış insanların piyonu haline gelen Asaf'ın hayatı sonsuza dek değişecektir…
     

  • Kasaba [dizi] – Başarılı yönetmen Seren Yüce’nin imzasını taşıyan, Deniz Karaoğlu ve Doğu Yaşar Akal’ın senaryosunu yazdığı, Bir Film yapımı Kasaba, yıllar içinde ayrı düşen ve annelerinin ölümünün ardından memleketlerinde yeniden bir araya gelen iki erkek kardeşi konu alıyor. Çocukluk arkadaşlarıyla birlikte, kaza yapmış bir aracın bagajında para dolu çantalar bulan iki kardeş, kendilerini bir kedi-fare oyununun içinde bulurlar. Hayal bile edemeyecekleri kadar para bulan bu üçlü, hayatlarını değiştirecek bu şansı kullanabilecek mi, yoksa oynamaya başladıkları oyunu kaybetmeye mahkum mu olacaklar?
     

  • Kül  [film] – Erdem Tepegöz’ün yönettiği, yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği bu heyecan verici film, zengin ve evli bir kadının gizemli bir marangoza aşık olması ve bunun yol açtığı çatışmaları anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Mehmet GünsürFunda Eryiğit ve Alperen Durmaz yer alıyor.
     

  • Yepyeni Bir Berkun Oya Projesi [dizi] – Bir Başkadır ve Cici'nin başarılı yaratıcısı Berkun Oya, yeni bir proje için tekrar Netflix ile bir araya geliyor.
     

Anne, baba ve çocuk… Bir çekirdek ailenin oluşumunu ve uzun yıllara yayılan maceralarını konu alan hikâye, kendine has bir gerçeklik gezegeninde, alışılmışın dışında bir izleme algısı yaratarak ilerliyor. Hayat ve öncesi, ölüm ve sonrası… Geniş bir zaman yelpazesinde, çekirdek ailenin birbirleriyle ve onları çevreleyen toplumla yüzleşmelerine ve çatışmalarına şahit oluyoruz. 
 

  • Kimler Geldi Kimler Geçti [dizi] – Yetenekli ve kıdemli yazar Ece YörençAy Yapım’ın yapımcısı olduğu bu romantik komediyle bizi günümüz ilişkilerine götürecek.

    Kimler Geldi Kimler Geçti;  “ilişki durumu karışık”, morali çok yüksek bir “Aşşırı aşk” hikâyesi. Birkaç düğün önce, “ilk aşk”tan hemen sonra, bazen “bench”de, bazen “ghost”ta, bazen kaçan, bazen kovalayan, ilişki ararken “ilişmeler”e yakalanan Leylaların, Ömerlerin, Sarpların, Şeyyazların ve Cemlerin modern hayat sancısı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı