Ödüllü filmler Ocak Ayında da Atlas 1948 Sineması'nda

Atlas 1948’de, Başka Sinema’nın her ay merakla beklenen seçkileriyle Ocak ayı dopdolu geçecek.

  • 12 Ocak 2023
  • Ödüllü filmler Ocak Ayında da Atlas 1948 Sineması'nda için yorumlar kapalı
  • 183 kez görüntülendi.
Ödüllü filmler Ocak Ayında da Atlas 1948 Sineması'nda

Atlas 1948’de, Başka Sinema’nın her ay merakla beklenen seçkileriyle Ocak ayı dopdolu geçecek. 

Beyoğlu’nun kalbinde yer alan ve yenilenen dijital alt yapısı ile film festivalleri, gala, ülke sinemaları ve vizyon filmlerinin yanı sıra sahne sanatları ve konserlere de ev sahipliği yapan Atlas 1948 Sineması’nda merakla beklenen bağımsız filmler Ocak ayı boyunca izlenebilecek.

 “R.M.N”,” Öğle Güneşinde Yıldızlar”, “Metronom”, “Aİ” ve “Korsaj” filmleri Ocak ayı boyunca Atlas 1948’de sinemaseverler ile buluşacak.

Göçmenliğin getirdiği huzursuzluk

Palic Avrupa Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülüne layık görülen, Romen yönetmen Cristian Mungiu imzalı R.M.N, göçmenlik, gelenekler, aidiyet, azınlık gibi kavramları sorguluyor. Adını bir tür tıbbi ileri teşhis yöntemi olan nükleer manyetik rezonansın Romence kısaltmasından alan R.M.N., Romanya’nın en batı eyaleti Transilvanya’da küçük bir köye yakın fabrikada göçmen işçilerin çalışmaya başlamasıyla köy sakinleri arasında yaşanan huzursuzluğa odaklanıyor. R.M.N, 12 Ocak Perşembe 18:30’da, 14 Ocak Cumartesi 15:30’da, 18 Ocak Çarşamba 15:30’da ve 19 Ocak Perşembe 21:15’te Atlas 1948’de izlenebilecek.

Gizli polis dosyalarından Radyo Metronom’a 

Atlas 1948’in Ocak ayı seçkisinde Romanya’da geçen bir diğer film ise Metronom. Yönetmen Alexandru Belc, gizli polis dosyalarından esinlenip senaryolaştırdığı filminde, 50 yıl önceki Romanya’nın Bükreş şehrini ve liseli gençlerin masumiyetini perdeye yansıtıyor. Erkek arkadaşının birkaç gün içinde ülkeden kaçacağını öğrenen 17 yaşındaki Ana’nın arkadaşlarıyla birlikte Özgür Avrupa Radyosu’nun Metronom programına mektup yazıp istekte bulunmasıyla başlıyor her şey. Bu durumun polis baskınıyla sonuçlanacağından habersiz olan gençlerin hikayesi, 11 Ocak Çarşamba 15:30 ve 21:15’te, 12 Ocak Perşembe saat 21:15’te, 14 Ocak Cumartesi saat 21:15’te, 15 Ocak Pazar saat 18:30’da, 18 Ocak Çarşamba saat 18:30’da, 

19 Ocak Perşembe saat 15:30’da Atlas 1948 Sineması’nda izlenebilir.

Öğle Güneşinde Yıldızlar-Şiddet gölgesinde aşk

Usta yönetmen Claire Denis’in bu yıl Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’ne layık görülen yeni filmi Öğle Güneşinde Yıldızlar, yoğun politik unsurları bir aşk hikâyesiyle harmanlıyor.  Şair ve yazar Denis Johnson’ın iç savaş sırasında Nikaragua’daki deneyimlerini anlattığı aynı adlı romanını günümüze uyarlayan yönetmen Claire Denis, filmini şöyle tanımlıyor: “Kitaptaki gibi ben de aşka, yiyip bitiren ve kör eden bir cinsel çekime dönüşen tesadüfi bir karşılaşmayı anlatmak istedim; tıpkı kitaptaki gibi filmde de ülkeyi sarsan şiddet yalnızca uzaktan görülebiliyor”. Öğle Güneşinde Yıldızlar, 11 Ocak Çarşamba günü saat  18:30’ta Atlas 1948 Sineması’nda izlenebilecek.

Eşeğin gözünden Aİ

7 yıl aradan sonra sinemaya muhteşem bir dönüş yapan usta Polonyalı sinemacı Jerzy Skolimowski, hüzünlü bir eşeğin kocaman gözlerinden dünyanın halini beyazperdeye aktardı. Polonya’da bir sirkte doğan Aİ’nin başkahramanı hayat yolunda hem iyi hem kötü insanlarla karşılaşıyor; kader onu hem felaketlerle hem sınırsız mutlulukla sınıyor, ancak o her şeye rağmen masumiyetini hiç kaybetmiyor. Polonya’nın Oscar adayı olan Aİ,  14 Ocak Cumartesi saat  18:30’da, 15 Ocak Pazar  saat 21:15’te, 18 Ocak Çarşamba saat  21:15’te, 19 Ocak Perşembe saat 18:30’da, 25 Ocak Çarşamba saat  18:30’da Atlas 1948 Sineması’nda izlenebilecek.

Zincirlerini kıran bir imparatoriçe

Dünya prömiyerini 2022 Cannes’da Belirli Bir Bakış bölümünde yapan Korsaj, Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth’in 40. doğum günü kutlamalarını dönüm noktası alıyor. Bel ölçüsü yıllarca 45 cm kalan Elisabeth, etrafındaki insanların beklentilerini karşılamak için korsesini her geçen gün daha da sıkı giymek zorundadır. Varlığı sadece görünüşüne indirgenmiş olmasına rağmen o, hayattan daha entelektüel şeyler beklemektedir. Kırılgan olduğu kadar öfkeli, narin ama dişli İmparatoriçe’yi kusursuz canlandıran Vicky Krieps’e Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran “Korsaj”, zincirlerini kırmaya niyetlenen, bilgiye ve yaşama aç bir kadının isyanını gözler önüne seriyor.  Avusturya’nın Oscar adayı olan Korsaj, 25 Ocak Çarşamba saat 15.30 ve 21.15’te izlenebilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı