Online danışmanlık hizmetlerine talep 38 kat arttı

Toplumun yaşam kalitesini ve mutluluğunu artırmak amacıyla yola çıktı   Online psikolojik danışmanlık hizmeti veren HiDoctor, diyetisyenliği de kapsama alanına aldı   Pandemi ile birlikte pek çok hizmetin uzaktan verilmeye başlanması, danışmanlık hizmetlerine de yansıdı.

  • 31 Ekim 2022
  • Online danışmanlık hizmetlerine talep 38 kat arttı için yorumlar kapalı
  • 212 kez görüntülendi.
Online danışmanlık hizmetlerine talep 38 kat arttı

Toplumun yaşam kalitesini ve mutluluğunu artırmak amacıyla yola çıktı

 

Online psikolojik danışmanlık hizmeti veren HiDoctor, diyetisyenliği de kapsama alanına aldı

 

  • Pandemi ile birlikte pek çok hizmetin uzaktan verilmeye başlanması, danışmanlık hizmetlerine de yansıdı. Başta psikolojik destek olmak üzere pek çok hizmette online talebin artması, bu alandaki çalışmaları da hızlandırdı. 
  • Alanında uzman psikolog ve diyetisyen hizmetlerini tek çatı altında birleştiren HiDoctor, yüksek veri güvenliği ve gizliliği sayesinde kullanıcıların gönül rahatlığı ile başvurabileceği online bir platform.
  • HiDoctor’a mobil uygulamadan veya web sitesinden erişen kullanıcılar, başta psikolog hizmeti olmak üzere beslenme ve diyet danışmanlığı gibi hizmetleri de diledikleri yerden, ev konforunda online olarak alabiliyor.

 

McKinsey & Company tarafından yapılan online sağlık hizmetlerine yönelik araştırma verilerine göre; online hizmetlerin kullanımında pandemi öncesine göre 38 kat artış tespit edilirken psikolog görüşmelerine de yüksek talep gözlendi. Geniş kitlelerin danışmanlık hizmetlerinden faydalanmasını hızlı, kolay ve güvenilir şekilde sunmak amacıyla yola çıkan HiDoctor, bu hizmetleri online olarak tek çatı altında buluşturdu. Danışmanlık hizmetlerinin doğru ve etik bir şekilde sunulmasını amaçlayan HiDoctor’da, alanında uzman psikolog ve diyetisyenler HiDoctor Danışman Heyeti tarafından büyük bir titizlikle seçiliyor. Yüksek teknolojiyle geliştirilmiş altyapısı sayesinde bilgilerin şifrelenerek korunması ile veri güvenliğini garantileyen bir girişim olan HiDoctor'dan hizmet almak isteyenler; ad-soyad bilgilerini paylaşmadan yüzde yüz mahremiyet içinde uzmanlardan destek alabiliyor. 

 

Bununla beraber erişilebilir ve uygun fiyatları ile toplumun her kesimine hitap eden HiDoctor, psikolojik danışmanlığı bireylerin yaşam kalitelerini ve mutluluklarını artırabilmeleri için yararlanmaları gereken bir hizmet olarak tanımlarken, bu konuda toplumun bilinçlenmesine yönelik çalışmalar planlıyor. Psikolojik danışmanlık desteğinin doğru ve etik bir yaklaşımla sunulması gerektiğini savunan HiDoctor, bu konuda farkındalık yaratmak adına çalışmalarını sürdürüyor.

 

Sistem nasıl çalışıyor?

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi, Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve ISO 15504 Yazılım Süreç Değerlendirme Sistemi belgelerine sahip olan HiDoctor; online psikolog hizmetinin yanı sıra, gelecek dönemde daha geniş alanlarda hizmet vermeyi hedefliyor. HiDoctor uygulamasına web sitesi veya cep telefonundan ulaşan kullanıcılar diledikleri psikoloğu; uzmanlık alanı, deneyim yılı ve tercih edilme oranı gibi kriterlere göre değerlendirip seçebiliyor. Sistemde var olan ve ileride yer alacak başlıca hizmetler şu şekilde: 

 

  • Online Psikolog
  • Online Diyetisyen
  • Online Veteriner Hekim
  • Bitki Bilimci
  • Kişiye Özel Antrenör

 

Psikologlar danışan ağlarını genişletebiliyor

HiDoctor Danışman Heyeti tarafından diplomaları ve uzmanlıkları incelenen psikologlar; sistem aracılığıyla danışanları ile seans yapabiliyor, dünyanın her yerinden ve zaman diliminden danışanlar ile buluşarak danışan ağlarını genişletebiliyorlar. HiDoctor, klinik psikologlara ve MEB onaylı Aile Danışmanlığı Sertifika’sına sahip psikoloji mezunlarına bir ofise ihtiyaç duymadan danışanlarıyla internet üzerinden, mekandan bağımsız buluşma imkanı sağlıyor.

 

Dünyanın her yerinden hizmet alma imkanı

Dileyen herkesin dünyanın farklı ülkelerinden kaliteli ve güvenilir danışmanlık hizmetlerine ulaşmasını da hedefleyen HiDoctor, özellikle toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik sivil toplum kuruluşları ile de ortak projeler yürütüyor. Verilerin hiçbir şekilde HiDoctor ve üçüncü şahıslarla paylaşılmadığı hizmetlere hidoctor veya mobil HiDoctor uygulaması üzerinden erişilebiliyor.

 

Bireylerin yanı sıra kurumlara da hizmet veriyor

McKinsey & Company tarafından yapılan online sağlık hizmetlerine yönelik araştırma verilerine göre; online hizmetlerin kullanımında pandemi öncesine göre 38 kat artış tespit edilirken psikolog görüşmelerine de yüksek talep gözlendi. Bununla beraber iş ve yaşam dengesini kurmaları için çalışanlarının yanında olmak isteyen kurumlar ile beraber çalışan HiDoctor, kurumsal şirketlere özel olarak geliştirdiği ‘Çalışan Mutluluğu Paketi’ ile günümüzde kurumsal çalışanlarda sıklıkla gözlenen uykusuzluk, stres, depresyon ve iş hayatında yaşanan olası zorluklar hakkında çalışanlara destek veriyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı