'Paribu Sanat Hafızası', çağdaş sanat fuarı CI Bloom'da büyük ilgi gördü

Paribu’nun partneri olduğu, aynı zamanda kendi çalışma ofisinde yer alan dijital ve konvansiyonel eserlerden oluşan Paribu Sanat Hafızası koleksiyonuyla katıldığı CI Bloom, bu yıl da sanatsever ve koleksiyonerlerin ilgi noktası oldu.

  • 06 Haziran 2023
  • 'Paribu Sanat Hafızası', çağdaş sanat fuarı CI Bloom'da büyük ilgi gördü için yorumlar kapalı
  • 148 kez görüntülendi.
'Paribu Sanat Hafızası', çağdaş sanat fuarı CI Bloom'da büyük ilgi gördü

Paribu’nun partneri olduğu, aynı zamanda kendi çalışma ofisinde yer alan dijital ve konvansiyonel eserlerden oluşan Paribu Sanat Hafızası koleksiyonuyla katıldığı CI Bloom, bu yıl da sanatsever ve koleksiyonerlerin ilgi noktası oldu.

Türkiye’de çağdaş sanatın gelişmesine öncülük eden, İstanbul’un genç çağdaş sanat fuarı CI Bloom 31 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda gerçekleşti. CI Bloom, ikinci edisyonunda da yaratıcı endüstriler için bir buluşma noktası oldu. Kültür-sanat alanında sürdürülebilir iş birliklerine devam eden Paribu’nun partnerliğini üstlendiği fuarda; 25 çağdaş sanat galerisi, 4 sanat inisiyatifi ve 2 sanat kurumuyla birlikte 286 sanatçının toplam 572 eseri, sanatseverler ve koleksiyonerlerle buluştu. Yoğun ilgiyle karşılanan fuarı 24 bin kişinin ziyaret ettiği ve sergilenen eserlerin yüzde 70’den fazlasının el değiştirerek koleksiyonlara katıldığı bildirildi. Türk çağdaş sanat ailesinin tüm üyeleriyle gerçekleşen CI Bloom, İstanbul’daki sanat profesyonellerinden oluşan Seçici Kurul tarafından davet edilen çağdaş sanat galerilerini, sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getirdi.

Katılımcılar, yapay zekâ teknolojisiyle 803 eser oluşturdu

Paribu’nun çalışma alanını bir sergiye dönüştüren, toplam 47 dijital ve konvansiyonel eserden oluşan Paribu Sanat Hafızası da fuarda ilgi gören eserler arasında yer aldı. Paribu çalışanlarının çağdaş bir sanat ortamı içinde iş yaşamlarını sürdürmesini sağlayan koleksiyonun küratörlüğünü Begüm Güney ve Andrea Pecatikov yaptı. Proje, kültür ve sanat alanını desteklemeyi sorumlulukları arasında gören Paribu’nun yolculuğunda önemli bir yere sahip. Paribu Sanat Hafızası’nın 17 NFT ve 3 dijital eserinin sergilendiği Paribu alanında ziyaretçiler, yapay zekâ teknolojisi ile kendi sanat eserlerini üretebildikleri bir deneyim de yaşadılar. Oldukça ilgi gören sanat üretimi deneyimiyle 803 adet eser oluşturuldu.

CI Bloom söyleşi programı kapsamında da Paribu Sanat Hafızası küratörlerinden Begüm Güney, koleksiyonda eseri bulunan sanatçılardan Erdal İnci ile ‘’Hafıza Mekanları ve Kamusal Alanda Sanat Üretimi’’, Balkan Karışman ile  ‘’Dijital Sanatçı Nasıl Olunur?’’ konuları üzerine söyleşiler gerçekleştirdi.

Paribu CEO’su Yasin Oral, CI Bloom’un kapanışı sonrası görüşlerini şöyle aktardı: “Türkiye’de çağdaş sanat alanında faaliyet gösteren CI Bloom’un bu yıl da bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Bu yıl CI Bloom’da bir partner olmanın ötesinde ‘Paribu Sanat Hafızası’ ile de yer aldık ve gördüğü ilgi bizi ayrıca mutlu etti. Sanat ve teknolojiyi bir araya getirip herkes için daha erişilebilir kılan çalışmaların içinde yer almaya devam edeceğiz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı