Pera Öğrenme 23 Nisan'ı “Hayal Kurma Şenliği" ile Kutluyor

Pera Öğrenme, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı “Hayal Kurma Şenliği” ile kutluyor.

  • 19 Nisan 2023
  • Pera Öğrenme 23 Nisan'ı “Hayal Kurma Şenliği" ile Kutluyor için yorumlar kapalı
  • 168 kez görüntülendi.
Pera Öğrenme 23 Nisan'ı “Hayal Kurma Şenliği" ile Kutluyor

Pera Öğrenme, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı “Hayal Kurma Şenliği” ile kutluyor. Masalsı kumaş kolajlarından, müzede arkeolojik kazıya ve tarihi hikâye yazımına kadar birbirinden renkli ve eğlenceli atölyelerin yer aldığı program 20 Nisan’a kadar Pera Müzesi’nde devam edecek. 

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Öğrenme Programları, 23 Nisan’ı hayallerin ve hikâyelerin gücünü farklı disiplinlerle bir araya getiren “Hayal Kurma Şenliği” ile kutluyor. Programda, Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi ve Ağırlık ve Ölçü Sanatı sergileri kapsamında 4-12 yaş grubu çocuklar için tasarlanan atölyeler ve rehberli sergi turları yer alıyor. Hayal Kurma Şenliği’nde beden perküsyonu, yaratıcı drama, çizim, kumaş kolajı, kolektif masal yazımı, yaratıcı dans gibi farklı tekniklerle tanışan katılımcılar, müzede eğlenceli bir gün geçirecek.

Masallara yaraşır bir sanat yolculuğu
Eserlerinde masallardan ve hikâyelerden yola çıkarak yeni bir söylem üreten Paula Rego’dan ilhamla düzenlenen Masal Matitas: Masal Adasına Seyahat atölyesi katılımcılara, hayal gücünün ufkuyla masallara farklı bir açıdan bakmayı vadediyor. Candan Çalışkan’ın yürütücülüğünde, beden perküsyonu ve dramadan faydalanarak “Masal Adası”na hayali bir yolculuk yapan 4-6 yaş grubu çocuklar, daha sonra pastel boyalarla kendi masal kitaplarını yaratacaklar. 

Birlikte yaşama, farklı olanı görme, kabul etme ve öğrenme kavramları üzerine yoğunlaşan Birlikte Yaşamın Kolajı atölyesi ise çocukları, Paula Rego’nun izinden giderek rengârenk atık kumaşlar, boncuklar, yün iplik ve düğmelerle kendi masalsı kompoziyonlarını yaratmaya çağırıyor. Yürütücülüğünü sanatçı Güneş Terkol’un yaptığı atölyede, 7-12 yaş grubu çocuklar hayal ettikleri karakterleri eskizlere, eskizleri ise kumaşlarla kurguladıkları kolajlara dönüştürecek.

Sergi salonundan kazı alanına! 
Minyatür Kazı Alanı: Kaz, Bul, Paylaş atölyesinde arkeolojinin temel prensipleri üzerine bilgi edinen çocuklar, daha sonra müzede bu atölye için oluşturulan minyatür kazı alanlarında geçmişin izlerini arama fırsatı yakalıyor. Hanife Nurbahar Kurtlu yürütücülüğündeki atölyede, Ağırlık ve Ölçü Sanatı sergisinden kimi eserlerin minik replikalarını bulmaya çalışan 7-12 yaş grubu katılımcılar, son olarak bulgularını yorumlayıp arkeoloji üzerine sohbet edecek.

Ağırlık ve Ölçü Sanatı sergisinin ilham verdiği bir diğer atölye Arkeo-Kurgu: Düşsel Hikâye Yazımı başlığını taşıyor. Hayal güçlerinin rehberliğinde Anadolu’nun eski çağlarına doğru bir yolculuğa çıkan 13-17 yaş grubu, büyülü bir geçmişe dair hikâyeler kurguluyor. Yürütücülüğünü Hanife Nurbahar Kurtlu’nun üstlendiği atölyede katılımcılar, resim, dans, şiir, heykel ve şarkılar eşliğinde benzersiz bir tarih yolculuğuna çıkacak. 

Biletler Biletix’ten temin edilebilir. PERAkart AİLE’lilere %50 indirim uygulanmaktadır. 
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

ATÖLYE PROGRAMI
19 Nisan Çarşamba
10.30 Masal Matitas: Masal Adasına Seyahat
13.30 Sanatçı Güneş Terkol ile “Birlikte Yaşamın Kolajı”

20 Nisan Perşembe
10.30 Minyatür Kazı Alanı: Kaz, Bul, Paylaş!
13.30 Arkeo-kurgu: Düşsel Hikâye Yazımı

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı