Polys, en yenilikçi demokrasi platformu olarak kabul edildi

Polys oylama sistemi, Solonian Democracy Institute tarafından verilen 2021 Dijital Demokrasi İnovasyonları ödülünü kazandı.

  • 11 Ekim 2021
  • Polys, en yenilikçi demokrasi platformu olarak kabul edildi için yorumlar kapalı
  • 451 kez görüntülendi.
Polys, en yenilikçi demokrasi platformu olarak kabul edildi

Polys oylama sistemi, Solonian Democracy Institute tarafından verilen 2021 Dijital Demokrasi İnovasyonları ödülünü kazandı. Platform, güvenli bir çevrimiçi demokrasi ortamı yaratmanın mevcut zorluklarının çoğuna çözüm getiren B–chain tabanlı bir oylama sisteminin başarılı bir şekilde uygulanmasından oluşuyor. 

Solonian Democracy Institute’nin 2021 Dijital Demokrasi raporu, 14 ülkeden 22 e-Demokrasi aracını işlevsellik, yürütme yeteneği, vaka çalışmaları, güvenlik ve diğer kriterlere göre değerlendirdi. Enstitü, sağlayıcıları seçerken yalnızca sürekli gelişime ve kanıtlanmış uygulama başarısı geçmişine sahip çözümlere odaklandı.

Rapora göre 63 puan kazanan Polys, kullanıcı dostu, kullanışlı arayüzü ve yüksek düzeyde bilgi güvenliğiyle dikkat çekti. Ayrıca çözüm, aktif müşteri sayısı ve vaka çalışmaları için maksimum puan aldı.

Uzmanlar, herkesin seçenekleri hızlı bir şekilde oluşturmasına, oylama sürecini ve sonuçlarını gerçek zamanlı olarak izleyici kitlesiyle paylaşmasına olanak tanıyan arayüz de dahil olmak üzere çözümün göze çarpan özelliklerinin altını çizdi. Rapor ayrıca güvenliğin Polys'in "diğer birçok sağlayıcının önüne geçtiği" bir alan olduğunu ifade etti. Endüstri standardı şifrelemeyi kullanmanın ve tam bir gizlilik politikası sunmanın yanı sıra, hizmet tarafından toplanan tüm oylama verileri doğrudan B–chain'de depolanıyor. Bu nedenle sonuçlarda hile yapılamıyor veya silinemiyor.

Polys Ürün Müdürü Alexander Sazonov, şunları söylüyor: “Solonian Democracy Institute’den ödül almaktan heyecan duyuyoruz. Dijital Demokrasi Raporu, tüm büyük küresel tedarikçileri içeren karar verme platformlarına benzersiz bir genel bakış sunuyor. Uzman topluluğun gösterdiği güven, Polys oylama sisteminin, özellikle güvenlik ve yenilik gibi önemli konularda e-demokrasi çözümlerinin ön saflarında yer aldığını doğruluyor”.

Polys Hakkında

Polys, blok zinciri teknolojisine dayalı ve 2017'de piyasaya sürülen şeffaf kripto algoritmalarıyla desteklenen çevrimiçi oylama platformudur. Kaspersky Innovation Hub tarafından geliştirilmiştir. Hükümetlerin, işletmelerin, eğitim kurumlarının ve toplulukların evrak işlerinden kurtulmasına yardımcı olmak ve verimli çevrimiçi seçimleri kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.

Solonian Democracy Institute Hakkında

Solonian Democracy Institute, alternatif demokratik uygulamaları araştırmak ve daha iyi anlamak için 2017 yılında kuruldu. Enstitü, özellikle seçimlerin ötesinde katılımı derinleştirmenin ve siyasi karar alma süreçlerine anlamlı bir şekilde katılan insan sayısını önemli ölçüde artırmanın yollarını arıyor. Solonian Democracy Institute, ekonomik eşitlik gibi demokrasi üzerinde etkisi olan disiplinler arası konuları da araştırıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı