Prof. Dr Osman Yılmaz: Birlikte Daha Güçlüyüz

İzmir Veteriner Hekimleri Odası seçimlerine sayılı günler kala camianın yakından tanıdığı Prof.

  • 13 Ekim 2022
  • Prof. Dr Osman Yılmaz: Birlikte Daha Güçlüyüz için yorumlar kapalı
  • 245 kez görüntülendi.
Prof. Dr Osman Yılmaz: Birlikte Daha Güçlüyüz

İzmir Veteriner Hekimleri Odası seçimlerine sayılı günler kala camianın yakından tanıdığı Prof.Dr.Osman Yılmaz ve ekibi adaylığını açıkladı.

 

İzmir Veteriner Hekimleri Odası’nın (İzmir VHO)  2022-2024 yıllarını kapsayacak Genel Kurul 15 Ekim 2022 saat 13:00’de seçimi ise 16 Ekim 2022 saat 09:00/17:00’de gerçekleşecek. Genel kurul Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’nde yapılacak.

 

Genel Kurul heyecanı yaşayan Veteriner Hekimler sayısız başarıları ve ekip çalışmasına verdiği önemle tanınan Prof.Dr.Osman Yılmaz’a aday olması konusunda baskı yaptı. Talepleri değerlendiren Prof.Dr.Yılmaz oluşturduğu ekiple birlikte göreve talip olduklarını açıkladı.

 

"Elimizi taşın altına koymaya hazırız"

İzmir Veteriner Hekimler Odası başkanlığına adaylığını açıklayan Prof.Dr.Osman Yılmaz, "Ekibimle tüm meslek camiamızın ve üyelerimizin ortak paydası olan mesleğimizin kurumsal yapısının gelişmesi, güçlenmesi, meslektaşlarımızın daha mutlu ve huzurlu yarınlara ulaşması, mesleğimizi ve odamızı üyelerimizin gururla savunabileceği, İzmir’e yaraşır bir şekilde yeni bir vizyon ile Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına taşımayı, bunun   için bıkmadan, usanmadan çok çalışmayı hedefliyoruz. Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarım ve hayvancılık sektörüne bakış açısından yola çıkarak, dünyada çok önemli bir potansiyele sahip ülkemizin ithalat yapan bir ülke değil tarım ve hayvancılıkta üreten, ihraç eden bir konuma gelmesi için çaba göstereceğiz. Tarım sektöründe çiftçimizin, yetiştiricilerimizin yaşadıkları, çektikleri sıkıntılarının farkındayız. Bu konuda meslek olarak büyük sorumluluklarımızın olduğunun bilincindeyiz. Çözüm üretmek için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Tarım sektöründe çiftçimizin, yetiştiricilerimizin yaşadıkları sorunlar aynı zamanda bizlerin sorunudur. Çünkü bu sektörde çok sayıda meslektaşımız faaliyet göstermekte, onların yaşadıkları sıkıntılar aynen bizim meslektaşlarımıza da yansımaktadır" dedi.

 

"Kent sağlığına hizmet veriyoruz"

Veteriner hekimlik mesleğinin tarım ve sağlık sektörleri arasında köprü vazifesi gördüğünü dile getiren Yılmaz, "Mesleğimiz hem tarım sektörüyle hem sağlık sektörüyle ilişkisi olan bu iki sektör arasında adeta köprü vazifesi gören dünyada eşi ve benzeri olmayan tek meslektir. Bir yandan insan ve hayvan sağlığının korunması ve güvence altına alınması için hizmet verirken diğer yandan halkımızın dengeli ve sağlık beslenmesi için kamuda bakanlık teşkilatı ve fakülteleriyle birlikte, özel sektörde, serbest olarak mesleklerini icra eden tüm meslektaşlarımız hayvancılık sektörünün çeşitli alt sektöründe ve gıda sektöründe gece gündüz çalışarak hizmet veriyoruz. İzmir’in kent merkezinde hatta ilçelerinde küçük hayvan (pet) klinikleriyle serbest olarak çalışan, mesleklerini icra eden meslektaşlarımız klinikleriyle İzmir merkezinde ve ilçelerinde kent sağlığına büyük hizmet vermektedirler. Verdikleri koruyucu sağlık hizmetiyle kentlerimizin sağlığının korumasına büyük katkıda bulunmaktadırlar" diye konuştu.

 

"Birlikte daha güçlüyüz"

Veteriner hekimlerin yaşadıkları sıkıntıları vurgulayan Yılmaz, "Özverili çalışan meslektaşlarımızın ödüllendirilmesi gerekirken özlük haklarının iyileştirilmemesi, hak ettikleri ücreti alamamaları çok üzücü. Meslektaşlarımızın verdikleri hizmetin karşılığı olan  hak ettikleri ücreti alabilmeleri için çaba göstereceğiz. Her meslekte olduğu gibi mesleğimizin karşılaştığı bir takım sorunlar, sıkıntılar elbette bulunmakta. Bu sorunların çözümü için ayrışma yerine birlikte hareket etme ve çözüm üretme bilincinin yerleşmesini sağlayacağız. Veteriner hekimlik mesleği dünya üzerinde en saygın mesleklerden birisi olmasına rağmen ülkemizde istenen ve özlenen saygınlığı görmemekte. Katılım platformu adayları olarak mesleğimizin istenen ve özlenen saygınlığını arttırmayı, meslektaşlar arası iletişimi ve güçlü iş birliğini sağlamak, daha güçlü ses oluşturmak ve tüm meslektaşların çıkarlarını gözetmek için birlikte daha güçlüyüz sloganı ile çıktığımız bu yolda tüm meslektaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Meslektaşlarımızın desteği ile tüm sorunlarımızın üstesinden rahatlıkla gelebiliriz. İzmir Veteriner Hekimleri Odamız geçmişi çok eski yıllara dayanan köklü bir alt yapıya ve geçmişe sahip, Türkiye’nin sayılı güçlü, dinamik meslek örgütlerinden birisidir. Sloganımız; 'Birlikte Daha Güçlüyüz'" dedi.

 

"Mesleğimiz her sektörde kıymetli"

Kendisi hakkında bilgi veren İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkan Adayı Prof. Dr. Osman Yılmaz, "1988 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldum. 1989-1993 Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinde Anatomi doktoramı tamamladım.1994-1996 yılları arasında Uludağ Üni. Veteriner Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalıştım.1999’da Dokuz Eylül Üni. Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı, 2000 yılında Doçent ve 2005 yılında Profesör oldum. Dokuz Eylül Üniversitesinde idari (DEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Laboratuvar Hayvanları Bilimi Anabilim Dalı Başkanlığı, DEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, DEÜ HADYEK Başkanlığı) ve akademik görevlerimi sürdürmekteyim" açıklamalarında bulundu.

 

Başkan Adayı Prof. Dr. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:  "Veteriner Hekimler olarak mesleğimizin farklı sektörlerde yer aldığının bilincinde bir akademisyen olarak üyesi olduğum meslek örgütlerimiz tarafından verilen görevleri her zaman memnuniyetle kabul ettim. Meslektaşlarımızın ve mesleğimizin sağlık sınıfı olarak kabul görmesinde kilit nokta olan Tek Sağlık çalışmalarının önemi için İzmir Veteriner Hekimleri Odası çatısında yıllardır yapılan çalışmaların yürütücüsü olmaktan hep gurur duydum. Yine kendi alanımda mesleki yeterliliğimizin önemini vurgulamak adına; 2004 yılında YÖK tarafından onaylanan ülkemizde ilk kurulan Laboratuvar Hayvanları Bilimi AD ile lisansüstü eğitimin başlamasını sağladım.  Akademik hayatım boyunca 250’nin üzerinde ulusal ve uluslararası dergilerde yer alarak 8000 in üzerinde atıf almış yayınım bulunmaktadır. Tübitak Akademik Bilim Teşvik Ödülü ve DEÜ Başarılı Bilim İnsanı Ödülünü aldım. Çok sayıda ulusal ve uluslararası organizasyon komitesinde görev almakta, yurtiçi ve yurtdışı Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak çalışmalarda bulunmaktayım. Tüm bu çalışmalarım gerek bireysel anlamda birikimlerimin gerekse mesleğime olan saygı ve bağlılığımın göstergesi olan faaliyetlerimin bir kısmıdır. Özellikle yıllardır insan sağlığı camiası içinde yer alan bir bilim insanı olarak, mesleğimizin her sektörde kıymetli olduğunu anlatmaya dair arzum, inancım ve birikimim tamdır."

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı