Ramazan Bayramı Boyunca Mobilet'te Yerin Hazır

Bilet alma deneyimini, öncesini ve sonrasını yeniden tanımlayan sosyal keşif ve planlama platformu Mobilet, Ramazan Bayramı boyunca sinema, müzik, tiyatro etkinliklerine, sergi ve atölyelere davet ediyor.

  • 17 Nisan 2023
  • Ramazan Bayramı Boyunca Mobilet'te Yerin Hazır için yorumlar kapalı
  • 188 kez görüntülendi.
Ramazan Bayramı Boyunca Mobilet'te Yerin Hazır

Bilet alma deneyimini, öncesini ve sonrasını yeniden tanımlayan sosyal keşif ve planlama platformu Mobilet, Ramazan Bayramı boyunca sinema, müzik, tiyatro etkinliklerine, sergi ve atölyelere davet ediyor. 21-22 ve 23 Nisan’da gerçekleşecek etkinliklerden bazıları şöyle;

3300 yıldan uzun bir süre önce 9 yaşında tahta çıkan,”Çocuk Kral”, “Altın Kral” gibi lakapları olan Tutankhamun’un mezarında bulunan paha biçilemeyen eserlerin sergilendiği ve tüm dünyada ziyaretçi rekorları kıran “Tutankhamun, Çocuk Kral’ın Hazineleri” sergisi, bayramda da UniqExpo’da devam ediyor. İngiliz arkeolog Howard Carter tarafından 1922’de keşfedilen, “bozulmamış halde bulunan ilk firavun mezarı” olma özelliği taşıyan Tutankhamun’un kral mezarı, Mısır’daki Krallar Vadisi’nde gün yüzüne çıkarılan en zengin ve görkemli hazine olma özelliğini taşıyor. 1961’den bu yana 62 yıldır dünyayı dolaşan 20. yüzyılın en büyük arkeolojik keşfi kabul edilen Firavun Tutankhamun’un kral mezarında bulunan hazinelerin görülebildiği Çocuk Kral Tutankhamun’un Hazineleri Sergisi, bayramın ilk günü hariç, 22 ve 23 Nisan’da görülebilecek. Etkinliğin biletlerine Mobilet’ten ulaşılabiliyor. 

Steve McCurry’nin en kapsamlı sergisi “Fotoğrafçı” 15 Nisan’dan itibaren İstanbul Sinema Müzesi’ne geliyor. National Geographic Dergisi’nin 1985 Haziran sayısında “Afghan Girl” (Afgan Kızı: Şarbat Gula) başlığıyla yayımladığı fotoğrafla dünya çapında bir üne kavuşan Steve McCurry, sergisinde zeki bir gözle sunduğu form ve renkler, şekil ve simetrilerle başka dünyaların içine açtığı pencereler sunuyor. Sanatçının son 30 yılda dünyanın farklı birçok yerinde çektiği en çok bilinen ve hatırlanan 51 çalışmasını bir araya getiren sergi, bayram boyunca, 21-22 ve 23 Nisan’da da ziyaretçilerini bekliyor. 

ANKA Workshop’ın tecrübe gerektirmeyen günü birlik resim heykel workshopları bayramda da devam ediyor. 21 Nisan’da ünlü Marvel karakteri Groot, 22 Nisan’da Yunan mitolojisinden Medusa ve 23 Nisan’da ise sevimli şişman kedi heykellerinin yapımı için günlük atölyeler gerçekleşecek. Kadıköy’ün kalbinde bulunan Anka Workshop’ın atölyelerine katılmak için hiçbir tecrübe gerekmiyor, katılımcılar eğitmenler eşliğinde yaptıkları sanat eserlerini etkinlik sonunda yanlarında götürebiliyor.

Tırtıl Kids Erenköy mağazasında 23 Nisan’da çocuklar için çifte bayram var. Tırtıl Kids, çocukları tamamen hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını toprakla temas ederek ortaya çıkarabilecekleri çamurdan heykel atölyesine davet ediyor. İnteraktif bir çalışma ortamı sağlayarak çocukların sosyalleşmelerine imkan tanıyan heykel atölyesi için Mobilet’te yeriniz hazır. 

Atlas 1948 Sineması, bayramı ödüllü filmlerle karşılıyor. Güneş Sonrası / Aftersun filmi ile çok beğenilen ve Oscar’da En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilen Paul Mescal ile BAFTA ödüllü Emily Watson’ın paylaştığı Tanrı’nın Yarattıkları, 21-22 ve 23 Nisan’da 4 farklı seansa sinemaseverlerle buluşuyor. Rüzgârlı bir balıkçı köyünde bir anne, çok sevdiği oğlu ile kendi doğru ve yanlışları arasında kalır. Oğlu için söylediği bir yalan ailelerini ve birbirine sıkı sıkıya bağlı topluluğu paramparça eder. Gerilimi ve duygusal yoğunluğu hiç azalmayan Tanrının Yarattıkları gösterimi için biletlere Mobilet üzerinden ulaşılabiliyor. Yönetmenliğini Ziya Demirel’in yaptığı, 29. Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Yarışma Bölümü’nde en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo dahil olmak üzere toplam 6 ödül alan, 2022 İstanbul Film Festivali FIPRESCI Ödülü-Ulusal Yarışma’da ise 4 ödül birden toplayan “Ela ile Hilmi ve Ali” 21 ve 23 Nisan’da Atlas 1948 Sineması’nda olacak. 

Kadıköy’ün müzik duraklarından Kadıköy Sahne21 Nisan akşamı Walkman 90’lar Türkçe Pop Gecesi’nde 90’lar ruhunu canlandıracak. Ertesi akşam (22 Nisan) ise Deniz Kocaman ile 90’lar 2000’ler Türkçe Pop partisi Kadıköy Sahne’de olacak. 

İstanbul City Fest2321-22 ve 23 Nisan’da Jolly Joker Arena’da olacak. Üç gün boyunca sevilen müzisyenleri ağırlayacak festivalin programında Can Bonomo, Nova Norda, Konuya Fransız, Dolu Kadehi Ters Tut, Sedef Sebüktekin, İlhan Güryalçın, Adamlar, Jakuzi ve Dilan Balkay yer alıyor.

Okan Bayülgen’in İstanbul’a kazandırdığı sıra dışı gösteri mekânı Dada Salon 23 Nisan’da büyük ilgiyle takip edilen Tutkum Boğuşmak Show’u ağırlıyor. Kahkahadan kırıp geçiren bu şovun 3 farklı kategorideki biletlerine Mobilet üzerinden ulaşılabiliyor. 

Mobilet Ramazan Bayramı boyunca yani 21-22 ve 23 Nisan’da Efsahne Beyoğlu’nun stand up geceleri, açık mikrofon etkinlikleri, şaka denemeleri ve daha birçok gösterisiyle herkesi kahkaha dolu gecelere davet ediyor. 

1992’den bu yana kaliteli müzik denildiğinde akla gelen ilk adres Hayal Kahvesi, bayram boyunca Geçmişten Günümüze Türkçe Pop Parti serisiyle müzikseverleri Hayal Kahvesi Emaar’a davet ediyor. Bayramın ilk günü 21 Nisan’da DJ Mix, 22 Nisan’da DJ Ata ve 23 Nisan’da DJ Gold’un sahne alacağı etkinliklerin biletlerinde 2 al 1 öde kampanyası bulunuyor.

IF Performans Hall Ankara’ya bayramla birlikte birbirinden keyifli konserler geliyor. 21 Nisan’da indie rock ve dream pop’un yerli sahnedeki sevilen ekiplerinden The Away Days22 Nisan’da 90’lar Türkçe Pop Partisi ve 23 Nisan’da Dancehall and AfroNight IF Performance Hall Ankara’da olacak. 

Babylon ise bayramı klasikleşen Oldies But Goldies partisiyle açıyor. 21 Nisan Cuma akşamı nostaljik koreografilerin piste çıktığı etkinlikte ABBA’dan Michael Jackson’a, Depeche Mode’dan Madonna’ya, Snap’ten Donna Summer’a Murat Beşer ile mabbas’ın seçtiği şarkılar ve Engin Eraydın’ın hazırladığı görseller eşliğinde zamanda yolculuğa çıkılacak. Kolektif İstanbul’un ev sahipliği yaptığı Balkan Wedding Party ise 22 Nisan Cumartesi akşamı punk, caz ve elektronik seslere bulanmış progresif düğün müzikleri eşliğinde Babylon’a konuk oluyor!  

Beyoğlu’nun uğrak noktalarından Irish Celtic Pub21 Nisan akşamı soul, funk motown, disco, blues, rock ’n roll türlerini sahneye taşıyan, son 20 yıldır eğlence dünyasında Türkiye’de hemen her yerde sahne alan Soul Stuff’ı ağırlayacak.

Karadeniz ezgilerini son yıllarda en güzel şekilde seslendiren sevilen sanatçı Resul Dindar22 Nisan saat 14.00’te Sapanca’da doğanın kalbinde bulunan Feel & Live Hotel‘de sevenleriyle buluşuyor. 

Bu tiyatro sezonunda Kadıköy’e taşınarak birbirinden keyifli etkinliklerin yeni adresi olan İkincikat, 22 Nisan’da “dışarının” acımasız dünyasına uyum sağlayamamış ve ‘onlardan’ kaçarken sığındığı köşeye sıkışıp kalmış beş gencin hikayesini konu alan Çatı oyununa ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, tiyatroseverler ile buluşmaya devam ediyor. 22 Nisan’da Trump Sahne’de seyirci karşısına çıkacak olan ekip, oyun gelirlerini Afet Platformu’nda yer alan Sivil Toplum Kuruluşları ile paylaşıyor.

Nikolay Gogol’un en sevilen öykülerinden olan Bir Delinin Hatıra Defteri, usta oyuncu Genco Erkal’ın muhteşem performansıyla bir kez daha tiyatroseverlerle buluşuyor. 23 Nisan akşamı, Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun için Mobilet’te “yerin hazır.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı