Ruminant ve kanatlı hayvanlarda doğru besleme çiftliklerin kazancını artırıyor

Trouw Nutrition; koruyucu, destekleyici ve sürdürülebilir yaklaşımlar sunan ürün ve çözümleriyle, hayvancılık sektöründe üretim verimliliğini artırarak maksimum ekonomik fayda sağlıyor Dövizdeki dalgalanmalar hayvancılık sektöründe girdi maliyetini artırıyor, bu durum hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorluyor.

  • 09 Kasım 2021
  • Ruminant ve kanatlı hayvanlarda doğru besleme çiftliklerin kazancını artırıyor için yorumlar kapalı
  • 475 kez görüntülendi.
Ruminant ve kanatlı hayvanlarda doğru besleme çiftliklerin kazancını artırıyor

Trouw Nutrition; koruyucu, destekleyici ve sürdürülebilir yaklaşımlar sunan ürün ve çözümleriyle, hayvancılık sektöründe üretim verimliliğini artırarak maksimum ekonomik fayda sağlıyor

Dövizdeki dalgalanmalar hayvancılık sektöründe girdi maliyetini artırıyor, bu durum hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorluyor. Kanatlı sektöründe üretim maliyetinin büyük kısmını oluşturan yem ham maddesi girdilerindeki fiyat artışı, dışa bağımlılık, tüketimin gelişmiş ülkelere göre düşük olması ve ihracat ile ilgili temel sorunlar göze çarparken; ruminant sektöründe ise serbest piyasa uygulaması, ithalat, destekleme modelleri ve bölgesel kooperatifçilik sorunları öne çıkıyor. Trouw Nutrition’ın zengin içerikli premiksi Maxcare ile hayvanların verimliliğini artırdıklarını açıklayan Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Uzman Veteriner Hekim Öğüt Köse, bu sayede sektöre ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağladıklarını belirtti.  

Artan girdi maliyetleri hayvancılık sektöründe hem ruminant hem de kanatlı tarafında üreticiyi de tüketiciyi de zorluyor. Bu noktada optimum verimlilikte üretim yapmak büyük önem taşıyor. Hayvancılık sektöründe güçlü büyüme için kısa, orta ve uzun vadeli tarımsal politikalar belirlenmesi gerektiğini açıklayan Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Uzman Veteriner Hekim Öğüt Köse, şirket olarak zengin içerikli premiks ürünleri Maxcare ile optimum hayvan performansını destekleyerek, çiftliklerin kazancını artırmak ve sektöre yüksek katma değer sunmak amacıyla var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.  

 

Sürdürülebilir ve kaliteli üretim için doğru hayvan besleme yöntemi kritik önem taşıyor

Kanatlı sektöründe son dönemde yaşanan döviz artışı, Covid-19 pandemi süreci, Süveyş kanalındaki trafik aksaması, tedarik zincirinde tehdit oluşturabilecek aksaklıkların altını çizerek girdi maliyetlerinin ciddi oranda arttığını ifade eden Öğüt Köse, “Trouw Nutrition olarak, kaliteli ve sürdürülebilir bir üretim için doğru hayvan besleme yöntemlerinin büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Bu noktada hayvan beslemede güvenilir kaynaklardan doğru premiks kullanımının en az yem kadar önemli olduğunu biliyoruz. Zengin içerikli premikslerimiz Maxcare HL ve AL ile dönemsel ve ırksal olarak ihtiyaçları eksiksiz karşılanan yumurtacı tavuklar, aynı zamanda gelişim ve üretim süreçleri boyunca kritik dönemlerde destekleniyor. Tüm mikrobesinleri içeren özel paketlerimiz ile yem üretimi sırasında kullanım kolaylığı sağlarken, doğabilecek kayıpları minimize ediyor ve daha stabil üretimi destekleyerek belirlenen besin maddelerinin kanatlı hayvanlara ulaşabilmesi için çalışıyoruz. Böylece Maxcare ile kanatlı hayvanların dengeli beslenmelerine ve maksimum performans göstermelerine yardımcı olarak hem daha sağlıklı hayvanlar yetişmesine hem de çiftliklerin çok daha kazançlı olmasına katkı sağlıyoruz.” dedi. 

 

Ruminant kanadında da verimliliği artırıyor

Ruminant sektöründe artan maliyetler üreticiyi bir hayli zorlasa da sektörün kendi kendine büyüyebilen bir yapısı olduğunu ifade eden Köse, “Hayvancılık sektöründe güçlü büyüme için kısa, orta ve uzun vadeli tarımsal politikalar belirlenmesi gerekiyor. Destekleme modelleri ve bölgesel kooperatifçilik yeniden düzenlenmeli. Trouw Nutrition olarak, sektöre ve ülke ekonomisine fayda sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz, Ar-Ge odaklı çalışmalarımız neticesinde çiftliklere ekonomik kazanç yaratacak ürünler geliştiriyoruz. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz Maxcare, premium içeriği ile sektörde fayda/maliyet oranı en yüksek ürünlerden biri. Bu ürünümüz öncelikle verim kayıplarını önlemeyi amaçlıyor. Düzenli kullanıldığında verimlilik üzerine olumlu etkileri bulunuyor.” diyerek sözlerini tamamladı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı