Sakıp Sabancı Müzesi Öğrenme Programları Kasım Ayında Çocuk Atölyelerine Devam Ediyor

Sakıp Sabancı Müzesi Öğrenme Programları, kasım ayında farklı yaş gruplarından çocuklara yönelik hazırladığı atölyelerde yaratıcı ve eğlenceli deneyimlerle çocukların öğrenme sürecini destekliyor.

  • 03 Kasım 2022
  • Sakıp Sabancı Müzesi Öğrenme Programları Kasım Ayında Çocuk Atölyelerine Devam Ediyor için yorumlar kapalı
  • 193 kez görüntülendi.
Sakıp Sabancı Müzesi Öğrenme Programları  Kasım Ayında Çocuk Atölyelerine  Devam Ediyor

Sakıp Sabancı Müzesi Öğrenme Programları, kasım ayında farklı yaş gruplarından çocuklara yönelik hazırladığı atölyelerde yaratıcı ve eğlenceli deneyimlerle çocukların öğrenme sürecini destekliyor.

 

Ara tatil ve haftasonlarını sanatla değerlendirmek isteyen çocuklar, Modernizmin İzinde Türk Resmi Koleksiyonu’nu ve SSM bahçesinde yer alan Yaşayan Piramit isimli eseri inceleyerek figüratif eserler, manzara resimleri, çevre bilinci ve doğada yaşayan canlılara odaklanacak. 

 

Ara Tatil Programı

Günümüzden Geçmişe Giysiler atölyesinde çocuklar önce Modernizmin İzinde Türk Resmi sergisini gezerek sergide yer alan figüratif eserleri inceleyecek ve geçmiş dönemle yaşadığımız dönem kıyafetleri arasındaki farklılıklar üzerine düşünecekler. Ardından, çeşitli malzemelerle aileleri asistanlığında kendi giysilerini tasarlayacaklar. 

 

Keçeden Hayaller atölyesinde SSM Resim Koleksiyonu’nda yer alan manzara resimleriyle güne başlayacak çocuklar SSM bahçesinden İstanbul’u izleyerek keçeden manzara panoları üretecek.

 

SSM bahçesinde yer alan ekolojik sanatın öncü isimlerinden Agnes Denes’in Yaşayan Piramit eserini inceleyerek doğa bilinci, enerji kaynakları ve sürdürebilirlik üzerine sohbet edilecek Çevre İçin Yazıyorum atölyesinde çocuklar, çevre dostu beyaz çimento harcı ile mesajlar hazırlayarak kendi çevre manifestolarını oluşturacak. 

 

Bitkili Rölyefler atölyesinde ise Yaşayan Piramit eserini inceledikten sonra çevre dostu beyaz çimento harcı ile bitki ve hayvanlı rölyefler yapacak. 

 

Agnes Denes’in Yaşayan Piramit isimli eserinden ilhamla suda, toprakta ve havada yaşayan hayvanlara odaklanılacak Çiçeklerimdeki Canlılar atölyesinde beyaz çimento harcı ile bitkilerin üzerine konan kelebek ve böcekler yapılacak ve renklendirilecek. 

 

Kasım Ayı Haftasonu Atölyeleri

SSM Resim Koleksiyonu sergi turu ile başlayacak Parmaklarımın Ucundaki Duygu atölyesinde çocuklar, Osman Hamdi Bey’in portrelerinde kullandığı renklere ve hislere odaklanacak, ardından killer ile aynada yansıyan yüzlerine hissettikleri duyguları aktaracaklar.

 

Agnes Denes’in Yaşayan Piramit isimli eserinde yer alan bitki ve çiçeklerin inceleneceği Doğadan Esintileratölyesinde çocuklar, farklı bitki ve çiçekler ile yapışkanlı folyo üzerine kendi çerçevelerini yapacak. 

 

Piramitlerin Gizemi isimli atölyede ise çocuklar, insanlık tarihinin en eski mimari simgelerinden olan piramitleri inceleyecek ve ardından kendi piramitlerini yapacaklar.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı