Samsung 2023 model TV'lerini “Hiç olmadığı kadar etkileyici" sloganıyla tanıttı

Teknolojinin lider markalarından Samsung, “Hiç olmadığı kadar etkileyici” sloganıyla 2023 model Neo QLED 8K ve QD-OLED televizyonlarını tanıttı.

  • 04 Mayıs 2023
  • Samsung 2023 model TV'lerini “Hiç olmadığı kadar etkileyici" sloganıyla tanıttı için yorumlar kapalı
  • 127 kez görüntülendi.
Samsung 2023 model TV'lerini “Hiç olmadığı kadar etkileyici" sloganıyla tanıttı

Teknolojinin lider markalarından Samsung, “Hiç olmadığı kadar etkileyici” sloganıyla 2023 model Neo QLED 8K ve QD-OLED televizyonlarını tanıttı. Premium TV pazarında lider konumda olan Samsung’un 2023 model ürünleri üstün görüntü kalitesi, ileri teknolojik özellikleri ve en yeni SmartThings güncellemeleriyle premium izleme deneyimi sunuyor.

Samsung Electronics Türkiye, “Hiç olmadığı kadar etkileyici” sloganıyla yenilikçi 8K deneyimleri sunmak için tasarlanan ürünlerini ve özelliklerini tanıttı.  Neo QLED 8K ve QD-OLED modellerinin yer aldığı ürün serileri, yenilikçi teknolojilerin daha kolay, stressiz, sezgisel ve insan yaşamına daha entegre hale getirilmesiyle kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesine odaklanıyor. Samsung’un SmartThings hizmetiyle benimsediği “Calm Tech” (Rahat teknoloji) kavramı kullanıcılara problemin varlığından haberdar olmadan çözüm sunuyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm ürün serilerinin merkezinde kusursuz görüntü ve ses kalitesi yer alıyor.  Ürün tanıtımlarının yapıldığı etkinlikte; akıllı bağlantı özellikleri, sürdürülebilirlik inisiyatifleri, premium izleme ve oyun deneyimlerindeki en yeni inovasyonlar  da sergilendi.

Samsung Electronics Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

“Samsung olarak teknolojinin insan yaşamını daha karmaşık hale getirmek yerine zenginleştirmesi ve güçlendirmesi gerektiğine inanıyoruz. Teknolojik inovasyonlarımızla lider bir markayız. Bununla birlikte teknoloji tek odak noktamız değil. Kullanıcılarımızın ürünlerimizi keyifle ve rahatlıkla kullanabilmelerini, ürün deneyiminin kolay, stressiz ve kullanıcıların sezgileriyle uyumlu olmasını arzu ediyoruz. Bunun için globaldeki Calm Tech yaklaşımımızı ürünlerimizle destekliyoruz. Söz konusu yaklaşımla kullanıcı daha problemin varlığından haberdar olmadan problemin çözümüne odaklanıyoruz. Bu da bizi Smart Things hizmetimize götürüyor. Smart Things’in anında bağlanabilme, kolaylık, çoklu merkez, uyumluluk ve güvenlik özellikleri bize bunu sağlıyor. Bunun yanı sıra Samsung olarak inovasyonu sadece teknolojiyi geliştirme değil, aynı zamanda bir sürdürülebilirlik hamlesi olarak yorumluyoruz. Bizim için sürdürülebilirlik; ürünlerimizin başlangıç noktasından, kullanım süresinin bitimine kadar devam eden bir yolculuk. Bu yolculuk kaynak ve üretim aşamasıyla başlıyor. Ardından dağıtım, kullanım ve geri dönüşüm aşamalarıyla devam ediyor. Sürdürülebilirlik adına inovatif çözümler getiriyoruz. Örneğin PET üretimi sırasında havaya salınan karbondioksiti toplayarak dönüştürüyoruz ve düşük karbonlu reçine elde ediyoruz. Bu reçine de Samsung TV’lerin arka panellerinin üretiminde kullanılıyor. Kullandığımız enjeksiyon teknolojisi  sayesinde reçine kalıplarının arasında hava enjekte ediyoruz. Daha az malzeme kullanımının bir başka sonucu da ürünlerin ağırlığının azalması. Örneğin 65 inch TV’lerimizin ağırlığını 1 kg’a kadar düşürebildik. Kutularımızın geri dönüşümünü sağlayarak daha az atık oluşturmaya odaklanıyoruz. 

“Her zamankinden daha etkileyici” felsefesi

TV izleme deneyiminin erişilebilir olmasını da çok önemsiyoruz. Bu yıl yeni geliştirdiğimiz Relumino Mod sayesinde daha az gören kişilerin TV izleme deneyimini iyileştirebiliyoruz. 

İşte tüm bu yaklaşım, 2023 TV ürünlerimizin ana felsefesini oluşturan “Her zamankinden daha etkileyici” sloganına götürüyor. Ürünlerimiz teknolojik özelliklerinin yanı sıra yaşamı kolaylaştıran ve daha üst bir seviyeye taşıyan özellikleri sayesinde “Her zamankinden daha etkileyici”. 

Mert Gürsoy, Samsung’un yenilikçi ürün yaklaşımını ortaya koyabilmek için dünya çapındaki 39 AR-GE merkezi ve bu alanda yaptığı 14,1 milyar dolarlık yatırıma dikkat çekti. Gürsoy, şöyle devam etti:

“Televizyon alanında da 17 yıldır üst üste global TV pazarında lider konumundayız. Ülkemizde de 7 yıldır 1 numaralı TV markasıyız. Kullanıcılarımızın beklentilerini göz önüne alarak, kişiselleştirilebilir, bağlantılı ve üst düzey bir TV deneyimi sunan inovasyonlar gerçekleştiriyoruz.” 

 “TV alanında tüm segmentlerde lideriz”

Özellikle televizyon alanında tüketicilerin ilgisinin tüm dünyada premium yani üst segment ve ileri teknolojilere sahip TV’lere yöneldiğini söyleyen Mert Gürsoy, Samsung’un televizyon alanında Türkiye’deki performansıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’de de 2022 4. çeyrek sonuçlarına göre toplam TV pazarı büyümesi yüzde 5 olurken,  Samsung olarak biz yüzde 15’lik büyüme kaydettik. Böylelikle pazar payımız yüzde 29’a ulaştı. Tüm segmentlerde de liderliğimizi sürdürüyoruz: 55 inch ve üstü ürünlerde yüzde 38’lik, 65 inch ve üstü ürünlerde yüzde 48’lik, 75 inch ve üstü ürünlerde ise yüzde 69’luk pazar payıyla lider konumundayız. Premium TV alanında da benzer bir tablo söz konusu. 1.500 dolar ve üstü TV’lerde yüzde 69’luk,  2.500 dolar ve üstü TV’lerde yüzde 75’lik pazar payıyla liderliğimizi sürdürüyoruz. Geliştirdiğimiz yeni ürün ve teknolojilerle de bu oranları daha yukarılara taşımaya devam edeceğiz.”

“Gerçeğe yakın TV deneyimi vadediyoruz”

Samsung Electronics Türkiye Ses ve Görüntü Sistemlerinden Sorumlu Pazarlama Direktörü Erkan Yıldırım da Samsung’un 2023 model TV’leriyle ilgili şunları söyledi: 

“Büyük ekranda üst düzey görüntü ve ses kalitesi ile izleme deneyimi yaşamak isteyenlerin ihtiyaç duyacakları birçok yenilikçi teknoloji sunan 8K TV’ler, çığır açıcı pek çok teknolojik özelliği de beraberinde getiriyor. Samsung yeni Neo QLED 8K TV serisi ve son teknoloji MICRO LED’ler ile gerçeğe en yakın TV deneyimini vadediyoruz. Arka ışık denetimi, kontrast seviyeleri, kalibrasyon ve derinlik artırımı gibi birçok özellik de bu vaadimizi gerçekleştirmemizi sağlıyor.”

Kullanıcıya özgü yaşam tarzı çözümleri: SmartThings

Tüketicilerin evlerinde farklı teknoloji ekosistemleri bulunduğunun bilincinde olan Samsung, kullanıcıların en sevdikleri cihazların bir arada çalışabilmesinin temellerini atıyor. SmartThings’in aşağıda listelenen beş bileşeniyle kullanıcılar kendi evlerinde bağlantılı cihazlardan oluşan bir ağ kurarak, evlerini daha akıllı, yaşamlarını daha kolay hale getirebiliyor: 

 

  • Anında Bağlantı: SmartThings, kullanıcılara tek adımda tüm cihazlarını kolayca birbirine bağlama olanağı sunuyor. 
  • Otomatik Bağlantı: SmartThings; TV, akıllı telefon, klima, çamaşır kurutucu, çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi Samsung cihazlarını otomatik olarak birbirine bağlıyor. 
  • Nesnelerin Interneti Her Yerde: IoT merkezi, akıllı TV’ler gibi çeşitli Samsung ürünlerinde gömülü olarak bulunuyor. 

Kapsamlı Uyumluluk: SmartThings yalnızca Samsung ekosistemiyle sınırlı kalmayarak tüm markalara ait cihazların kusursuz bir biçimde birlikte çalışmasını sağlıyor. Güvenlik: CC EAL 6+ sertifikasyonuna sahip Samsung Knox Vault donanım çipi, bağlantılı cihazlardaki tüm bilgileri şifreleyerek en yüksek güvenlik koruması sağlıyor. 

 Her an sürdürülebilirlik ve Relumino

Samsung, kullanıcıların yaşamını kolaylaştıran ve iyileştiren yenilikçi teknolojileri ve çevreci pratikleri sunma konusunda kararlı bir biçimde çalışıyor. Ürün yaşam döngüsünün her aşamasında, ürünün kaynağından dağıtımına, kullanımından geri dönüşümüne kadar Samsung için sürdürülebilirlik ana odak noktası oluyor. Samsung, gelecek nesillere daha sağlıklı bir gezegen bırakabilmek için sürdürülebilir ürünler geliştirmek için yeni teknolojileri kullanmaya devam ediyor. 

Samsung, sürdürülebilirlikle ilgili üç yenilikçi ve öncü yaklaşım benimsiyor: Karbonu geri dönüştürülmüş malzemelere dönüştürmekdaha az malzeme kullanmak ve ürün ve ambalajların ileri dönüşümünü sağlamak. Samsung’un 2023 TV’leri, monitörleri ve uzaktan kumandalarında en az yüzde 50 oranında geri dönüştürülmüş reçine malzeme kullanılıyor. Bunun yanında Samsung ambalajların dışında ve iç kısmında sürdürülebilir malzemeler kullanmak amacıyla da çalışmalar yürütüyor. Samsung ayrıca “Yapay Zeka Destekli Enerji Modu”yla kullanıcıların enerji tüketimi ve kullanım alışkanlıklarını takip edebilmesini ve denetleyebilmesini sağlıyor. Yapay Zeka Destekli Enerji Modu özelliği ekranda izlenen içeriği dahi takip edebiliyor, izleyicinin dikkatini dağıtmadan enerji tüketimini azaltabiliyor. Samsung’un üçüncü nesil “SolarCell Uzaktan Kumandası”nda artık daha az malzeme kullanılıyor ve kumanda daha kompakt bir yapıda kullanıcılarla buluşuyor. Aynı zamanda herhangi bir lisansı bulunmadığından, diğer tüm markaların Samsung tarafından başlatılan çevreci adıma dahil olabilmesi sağlanıyor. Samsung ayrıca en son Relumino moduyla herkes için daha iyi, daha kapsayıcı bir görüntüleme deneyimi sunmayı amaçlıyor. Görme problemi yaşayan kişilerin içerikleri daha kolay izlemesine yardımcı olmak için tasarlanan Relumino modu,  daha önce 2023 CES İnovasyon Ödülü’ne layık görülmüştü. Samsung’u tercih eden  kullanıcılar temel ÇSY (Çevresel, Sosyal Yönetişim) değerleriyle uyumlu sürdürülebilir ve kapsayıcı uygulamalarla en yeni teknolojilerin keyfini çıkarıyor.

Neo QLED 8K ve Samsung OLED  premium ekranlarda daha fazla seçenek sunuyor

Gerçeğe en yakın görüntü kalitesinden sürükleyici ses özelliklerine uzanan bir yelpazede Samsung, Neo QLED 8K ile çıtayı bir kez daha yükseltiyor.  Ayrıca Neo QLED 8K serisine 98 inçlik bir model ekleyerek gerçek sinema deneyimi ölçeğinde kusursuz renk reprodüksiyonu ve gerçeğe yakın ayrıntı sunuyor. Her sahnede sürükleyicilik için Dolby Atmos ve Q-Symphony 3.0 ile mükemmel ses özellikleri de sağlıyor. Yeni tanıtılan modellerden QN900C modeli, Samsung’un birinci sınıf Neo QLED 8K serisinin zirvesinde yer alırken, birinci sınıf TV kategorisinde öne çıkıyor. Auto HDR Remastering ve 8K AI yükseltme gibi çığır açan teknolojilerle QN900C, hem sektör uzmanlarını hem de eleştirmenleri etkiliyor. 

Samsung, etkinlikte ayrıca 8K Derneği gibi çeşitli iş ortaklarıyla yakın iş birliği halinde çalışarak 8K ekosistemini genişletmeye yönelik çalışmalarından da bahsetti. Samsung artık kullanıcılara hiç olmadığı kadar çeşitli ve özgün 8K içeriklerin keyfini çıkarma olanağı da sunuyor. Bunlara ek olarak Samsung, etkinlikte Nöral Quantum İşlemci 4K’nın algısal renk eşlemesiyle kusursuz renk doğruluğu sunan ve Samsung OLED TV teknolojisini “Dünyanın Pantone Onaylı İlk HDR OLED teknolojisi” haline getiren 2023 Samsung OLED serisini de tanıttı. Samsung OLED teknolojisi, mükemmel kontrast ve renk ifadesiyle gerçek siyah renk ve şaşırtıcı ölçüde doğal görüntüler sunuyor. S95C, Samsung’un 

geliştirdiği Sonsuz Tasarım özelliğine sahip. S90C modelinin LaserSlim tasarımıysa incelikli metal kaplamasıyla göze hitap ediyor.

Oyunu bir öncelik haline getiren Oyun TV’leri ve monitörler

Neo QLED 8K’dan OLED’e uzanan birçok birinci sınıf ekran, yalnızca video ve fotoğraf içeriklerini ultra yüksek çözünürlükte yansıtmakla kalmıyor. 2023 model ekranlar zamanda oyun deneyimlerini de yepyeni bir seviyeye çıkarıyor. Özellikle 98 inç Neo QLED 8K üzerinde oyun deneyimi, geniş ekranı ve 8K çözünürlüğü yüksek hızda bile destekleyen grafik kartıyla benzersiz bir sürükleyicilik vadediyor. 2023 yılında dünyanın ilk çift UHD çözünürlüklü monitörü olarak tanıtılan Odyssey Neo G9’un yanı sıra, güçlü ses sistemi ve çoklu görev özellikleriyle 55 inç kavisli ekran Odyssey Ark da tanıtıldı. Yeni 2023 Odyssey ürün serisi, rakipsiz görüntü kalitesi ve kullanıcı deneyimi sunan 57 inç Odyssey Neo G9 ile 49 inç Odyssey OLED G9’da 2H modellerini içeriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı