Sanaeeha ve Moghaddam “Kadınlarınız haklarını kaybediyor”

Film gösterimleri ve akademik programları devam eden 11.

  • 29 Kasım 2021
  • Sanaeeha ve Moghaddam “Kadınlarınız haklarını kaybediyor” için yorumlar kapalı
  • 372 kez görüntülendi.
Sanaeeha ve Moghaddam “Kadınlarınız haklarını kaybediyor”

Film gösterimleri ve akademik programları devam eden 11. Uluslararası Suç ve Ceza Festivali'nde, film ekiplerinin katılımıyla düzenlenen soru cevap etkinliği büyük ilgi görüyor.

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinden 'Beyaz İnek İçin Balad-Ballad Of A White Cow' filminin gösterimi 27 Kasım 2021 Cumartesi günü saat 21.15' te Atlas 1948 sinemasında yapıldı. Film gösteriminin ardından düzenlenen Q&A (Soru Cevap) etkinliğinde filmin yönetmenleri Behtash Sanaeeha ve Maryam Moghaddam izleyicinin sorularını cevapladı.

Behtash Sanaeeha ve Maryam Moghaddam "Bize bir şey olmaz zannettik"

İzleyiciden gelen "Türkiye'deki kadın hakları için ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine yönetmenler: "İran'da devrim olmadan önce kadınlarımız sizler gibi daha fazla hakka sahipti. O yüzden bize bir şey olmaz zannettik. Devrim olduktan sonra hukuk sisteminde geriye döndük. İslamın kısas uygulaması ile yönetiliyoruz. Hukukta herhangi bir yorumlama yok. Ancak ne yazık ki Türkiye'de de bu konuda geriye gidiş gözlemliyoruz. Kadınlarınız haklarını kaybediyor" dediler.
 
'Beyaz İnek İçin Balad' Kadıköy Sineması'nda 
 
Beyaz İnek İçin Balad filmi 11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında, 29 Kasım 2021 Pazartesi günü saat 21.15' de Kadıköy Sinemasında yeniden gösterime girecek. Film gösteriminin ardından film ekibi ve yönetmenler izleyicilerden gelen soruları yanıtlayacaklar

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı