Sanatçı ve tasarımcıların “Yüzleşme” konuşmaları devam ediyor

Pera Müzesi’nin “Yüzleşme” sergisi kapsamında düzenlediği söyleşi serisi yeni konu ve konuklarla devam ediyor.

  • 07 Ekim 2021
  • Sanatçı ve tasarımcıların “Yüzleşme” konuşmaları devam ediyor için yorumlar kapalı
  • 429 kez görüntülendi.
Sanatçı ve tasarımcıların “Yüzleşme” konuşmaları devam ediyor

Pera Müzesi’nin “Yüzleşme” sergisi kapsamında düzenlediği söyleşi serisi yeni konu ve konuklarla devam ediyor. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerini, günümüz sanat ve tasarım dünyasında farklı roller üstlenen öğrencileri ile bir araya getiren konuşmalarda, kişisel deneyimlere gelecek öngörüleri eşlik ediyor. Etkinliklerin tamamı Zoom uygulaması üzerinden ücretsiz izlenebilir.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve mezunlarının eserlerini bir araya getiren Yüzleşme sergisi kapsamında gerçekleştirdiği söyleşi serisine devam ediyor. Sergi; Plastik Sanatlar ve Resim, Grafik Tasarım, Tekstil ve Moda Tasarımı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Tiyatro, Sanat ve Kültür Yönetimi bölümlerinde üretilen çalışmaları sanatseverlerle buluştururken, söyleşi serisi, bu disiplinlerin günümüz dünyasıyla kurduğu ilişkiyi mercek altına alıyor. 

Üniversite hayatı ve sonrasında yaşananları masaya yatıran etkinlik programında şu ana kadar; Plastik Sanatlar ve Resim bölümünden mezun olmuş sanatçıların katıldığı “Geçiş – Okuldan Hayata”, tasarım eğitiminin mevcut durumuna ve geleceğine odaklanan “Grafik Tasarımda Eğitim, Teknoloji ve Sanat” ile moda tasarımı alanındaki gelişmelere odaklanan “Tasarım, Tasarımcı ve Moda Dün, Bugün, Yarın” başlıklı söyleşiler gerçekleştirildi.

Bu kez tiyatro, gastronomi ve sanat yönetimi alanlarına mercek tutulacak
Söyleşi serisinin “Oyunculukta Düşünsellik ve Yaratıcılık” başlıklı dördüncü konuşması 10 Ekim Pazar günü Tiyatro Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Balay,  Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Arda Öztürk, öğretim üyesi Prof. Dr. Fakiye Özsoysal ve ünlü oyuncu Levent Üzümcü’nün katılımıyla gerçekleşecek. Etkinlikte, oyuncunun yaşadığı dünyaya karşı tutumu ve sorumluluğu tartışmaya açılacak. 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Arzu Durukan, şef Didem Çetin ve lisans öğrencisi Fevzican Acar’ın katılacağı “Gastronomi ve Kültür” başlıklı konuşmada, gastronominin kültür ve sanatla ilişkisi tartışmaya açılacak. Etkinlik, 12 Ekim Salı günü gerçekleşecek.

Serinin 14 Ekim Perşembe günkü son etkinliği ise “Sanat ve Kültür Yönetimine Genç Bir Bakış” başlığını taşıyor. Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı ve Yüzleşme sergisi küratörü Prof. Dr. Marcus Graf’a bu söyleşide, Yeditepe Üniversitesi mezunları Esra Özkan, Halil Yıldırır ve Eda Göknar eşlik edecek. Bugün sanat ve kültür yönetimi alanında yönetici olarak görev alan konuşmacılar, kişisel deneyimleri ışığında küratörlük, müzecilik, galericilik ve sanat yazarlığı konularında mevcut durumu tartışacak.

Dünyayla yeni bir yüzleşme
Çok katmanlı bir forum şeklinde kurgulanan Yüzleşme sergisi, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 25 yıllık üretiminden disiplinler ötesi bir yaklaşımla örnekler sunuyor. Kurumun geçmişi ve bugünüyle yüzleşmesine aracı olmanın yanında izleyiciye dünyayla yüzleşme ve onu alışılmadık açılardan yeniden keşfetme fırsatı sunan sergi, 24 Ekim’e dek Pera Müzesi’nde ziyaret edilebilir.

Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek etkinliklerin dili Türkçedir. Katılım için rezervasyon gereklidir.

Etkinlik Programı

10 Ekim Pazar
19.00 Oyunculukta Düşünsellik ve Yaratıcılık
Metin Balay, Fakiye Özsoysal, Arda Öztürk, Levent Üzümcü

12 Ekim Salı
19.00 Gastronomi ve Kültür
Didem Çetin, Fevzican Acar, Arzu Durukan

14 Ekim Perşembe
19.00 Sanat ve Kültür Yönetimine Genç Bir Bakış
Marcus Graf, Esra Özkan, Halil Yıldırır, Eda Göknar

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı