Sanofi Türkiye ve Lokman Hekim Üniversitesi’nden ilaç sektörü profesyonellerine özel eğitim programı başlıyor

Sanofi Türkiye ve Lokman Hekim Üniversitesi, ilaç sektöründeki profesyonellerin gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla önemli bir iş birliğine imza atıyor.

  • 17 Kasım 2022
  • Sanofi Türkiye ve Lokman Hekim Üniversitesi’nden ilaç sektörü profesyonellerine özel eğitim programı başlıyor için yorumlar kapalı
  • 182 kez görüntülendi.
Sanofi Türkiye ve Lokman Hekim Üniversitesi’nden ilaç sektörü profesyonellerine özel eğitim programı başlıyor

Sanofi Türkiye ve Lokman Hekim Üniversitesi, ilaç sektöründeki profesyonellerin gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla önemli bir iş birliğine imza atıyor. İş birliği kapsamında, hastaların yenilikçi ilaçlara erişebilmesi için kritik rol oynayan Pazara Erişim ve Ruhsatlandırma alanlarında sektör temsilcilerine yönelik eğitimler verilecek. 

 

Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Ekonomisi ve Sağlık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (LHUSESAT) tarafından düzenlenecek ‘Pazara Erişim Kursu’, Aralık 2022 itibarıyla eğitim hayatına başlayacak. İlaç ve sağlık sektöründeki, uzman isimler tarafından verilecek eğitimler toplamda beş modülden oluşacak. Pazara erişim modülünün yanı sıra ruhsatlandırma, Türkiye’deki ilaç politikalarının güncel konumunu analiz ederek gelecek perspektifi oluşturma gibi konuları içerecek. Eğitimler, Lokman Hekim Üniversitesi yerleşkesinde yüz yüze ve/veya online olarak gerçekleştirilecek.

 

Cem Öztürk 

Sanofi Türkiye Ülke Başkanı ve Sanofi Türkiye, Afrika ve Orta Doğu Temel Ürünler Başkanı 

Sanofi Türkiye Ülke Başkanı ve Sanofi Türkiye, Afrika ve Orta Doğu Temel Ürünler Başkanı Cem Öztürk, “Sanofi Türkiye olarak, yarım asrı aşkın bir süredir toplumun her kesiminin sağlıklı bir yaşam sürdürülebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Sektörümüzün gelişimine katma değer sunacak önemli projeleri hayata geçiriyor ve pek çok kurum, kuruluş ve akademi ile başarılı iş birliklerine imza atıyoruz. Lokman Hekim Üniversitesi ve LHUSESAT iş birliğimizle de ilaç sektöründe çalışan genç profesyonellerin gelişimlerini desteklemeyi ve sektörümüzün ilerleyişine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Sağlık alanındaki uzmanlığımızı ve tecrübemizi çeşitli platformlarda paylaşmak, birlikte düşünmek ve üretmek üzere adımlar atmaya devam edeceğiz.”

 

Prof. Dr. Fatih Gültekin

Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü

Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin, “2018-2019 eğitim öğretim yılında akademik faaliyetlerine başlayan üniversitemiz sağlık eğitiminde öncü ve araştırma-geliştirme odaklı kurum kültürüne sahiptir. Dünyanın her yerinde potansiyellerini gerçekleştirebilecek yetkinliğe sahip, çağın bilgi ve teknolojilerine hakim, bilimsel bilgi ışığında üreten, yerel, bölgesel ve ulusal ekonomiye katkı amaçlı girişimlerde bulunan, sağlıklı yaşamı bireysel ve toplumsal düzeyde ele alıp geliştiren ve etik değerlere bağlı bireyler yetiştirmeyi misyon ediniyoruz. Bu anlamda kısa zamanda önemli faaliyetlere imza atan üniversitemiz yaptığı iş birlikleriyle de bilime, araştırma ve geliştirmeye katkı sunmaya devam etmektedir. Sanofi ile yapılan eğitim-öğretim iş birliği ülkemiz için de örnek bir sanayi akademi iş birliği olacaktır.” 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı