SAP Genç Profesyoneller Programı yeni mezunlarını verdi

SAP’nin, gençleri 21.

  • 05 Kasım 2021
  • SAP Genç Profesyoneller Programı yeni mezunlarını verdi için yorumlar kapalı
  • 398 kez görüntülendi.
SAP Genç Profesyoneller Programı yeni mezunlarını verdi

SAP’ningençleri 21. yüzyılın gerektirdiği dijital becerilerle donatmak, iş dünyasının nitelikli çalışan ihtiyacına ve genç istihdamına katkı sağlamak için hayata geçirdiği SAP Genç Profesyoneller Programı yeni mezunlarını verdi.   SabancıDx iş birliği ile düzenlenen programda gençler 3 ay süren kapsamlı bir eğitimin ardından SAP’nin uluslararası geçerliliğe sahip iki sertifikasını alarak mezun oldu.

 

Dijitalleşme hız kazanırken iş dünyasının yeni teknolojilere hâkim iş gücü ihtiyacı da günden güne artıyor. SAP, 2018 yılında Türkiye’de başlattığı SAP Genç Profesyoneller Programı ile gençlere dijital yetkinlikler kazandırmayı ve genç istihdamına katkı sağlamayı hedefliyor. Program, üniversiteden yeni mezun gençlere SAP teknolojileri alanında uzmanlık kazandıran ve kişisel gelişimlerini destekleyen, 3 aylık ücretsiz bir eğitim sunuyor. Eğitimleri başarıyla tamamlayan gençler, SAP iş ortaklarında veya müşterilerinde SAP Danışmanı unvanıyla istihdam edilme şansına sahip oluyor. Ülkemizde 100’e yakın istihdam oranına ulaşan programın 7’ncisi SabancıDx iş birliğinde tamamlandı.

Yüzlerce başvuru arasından seçilen gençler, SAP’nin kurumsal kaynak planlama çözümü S/4HANA’nın yanı sıra iletişim, tasarım odaklı düşünme gibi kişisel gelişimlerine yönelik kapsamlı bir eğitim aldılar. Program sonunda 17 genç, SAP’nin SAP S/4HANA ile Entegre İş Süreçleri ve SAP Projesi Etkinleştirilmesi alanlarında uluslararası geçerliliğe sahip iki sertifikasını alarak mezun oldu. Mezunlar, SabancıDx bünyesinde istihdam fırsatlarını da değerlendirebilecek.

‘Mezunlarımız henüz program bitmeden iş teklifi aldı’

Online olarak düzenlenen mezuniyet törenine SAP Eğitim ve Gelişim Enstitüsü Eğitim Direktörü Johann Pretorius, SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan ve SabancıDx Genel Müdürü Doğuş Kuran katıldı. SAP Eğitim ve Gelişim Enstitüsü Eğitim Direktörü Johann Pretorius eğitime katılan öğrencilere, “Bu programla ilgili eğitmenlerimizden oldukça olumlu geri bildirimler aldım. Tüm eğitmenlerinizi etkilediniz ve bugün bitiş çizgisine ulaştınız, tebrikler. Motivasyonunuz olağanüstü. Hepimiz sizin bu motivasyonunuzdan ve azminizden ilham alıyoruz. Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP de 50 yıl önce işe aynı azim ve motivasyonla başladı” dedi. Konuşmasına devam eden Pretorius  “Son yıllarda ekibimle birlikte Genç Profesyoneller Programı’na 36 ülkeden katılan 3460 genç profesyonelin mezuniyetine tanık olduk. Bugün mezun olan arkadaşlarımızdan bazıları daha programı bitirmeden iş teklifi aldı. Türkiye’de program mezunlarımızın 100’e yakını işe yerleştiriliyor ve kendi başarı hikâyelerini yazıyor. Şimdi sizin hikâyelerinizi yazma zamanı. Özellikle içinde bulunduğumuz bu benzeri görülmemiş zamanda, kendinizin ve başkalarının geleceğini şekillendirmek her zamankinden daha önemli” diye konuştu.

‘Gençleri geleceğin iş dünyasına hazırlıyoruz’

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan şirketlerin dijital dönüşüm yolculuklarında karşılarına çıkan en önemli konulardan birinin nitelikli iş gücü ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, “Pandemiyle birlikte büyük bir ivme kazanan dijitalleşme; oyunun kurallarını değiştirmeye devam ediyor. Şirketlerin iş sürekliliği için dijital dönüşüm artık bir zorunluluk haline gelirken, çalışanların da bu sürece uyum sağlaması ve yeni teknolojiler alanında bilgi ve yetkinliklerinin artırılması gerekiyor. 20 yıldır dijital dönüşümün tam merkezinde yer alan SAP Türkiye olarak Genç Profesyoneller Programı ile öncelikli hedefimiz, gençlere dijital beceriler kazandırmak ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu teknik iş gücünü yetiştirmek. Programa katılan gençlerimizin neredeyse tamamı mezun olmalarının ardından hızla istihdam edildi. Bu da gurur duyduğumuz konuların başında geliyor. Türkiye’de 7’ncisini SabancıDx iş birliğinde düzenlediğimiz bu programımızdan 17 yeni meslektaşımız daha ekosistemimize katılıyor. Başta SabancıDx Genel Müdürü Doğuş Kuran olmak üzere SabancıDx’e ve tüm Sabancı Grubu’na katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Mezun olan gençlere de seslenen Uğur Candan, “Meslektaşlarım aramıza hoş geldiniz. SAP olarak gönlümüzde ayrı bir yere sahip olan bu programı başarıyla tamamladığınız için her birinizi tek tek tebrik ediyorum. Bu başarı elbette size bazı sorumluluklar da yüklüyor. Bugünden sonra çalışmaya başlayacağınız kurumlarda yeni teknolojilerin uygulanmasında alacağınız öncü rollerle, burada gösterdiğiniz başarıyı devam ettireceğinize inanıyorum” diye konuştu.

SabancıDx Genel Müdürü Doğuş Kuran ise “SAP ile yaptığımız iş birliğiyle katkı sunduğumuz Genç Profesyoneller Programı’nın mezuniyet töreni mutluluğunu yaşıyoruz. Dijital teknolojilerin geniş yelpazesinde yeteneğe duyulan ihtiyaç ve geleneksel eğitim anlayışının yeni nesil teknolojilerde uzmanlaşma hedefi için her zaman yeterli olamayabileceği gerçeğiyle harekete geçerek, 21’nci yüzyıl becerileri alanında gençlere destek olmaya çalışıyoruz. Teknoloji üreten nesillerimizin ülkemizde değer üretmeleri için özgür ve esnek ortamı gençlerimize sağlamamız gerekiyor.   SabancıDx olarak, teknoloji alanında yetkinliklerimizi ve deneyimimizi eğitim boyutuna da taşıyarak, sektörümüzün sürdürülebilir bir gelişime kavuşması için teknoloji düşünen ve geliştiren nesiller yetiştirmek için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Mezunlar bulut teknolojileri ve büyük veride uzmanlaştı

SAP, 2012 yılında kurduğu SAP Eğitim ve Gelişim Enstitüsü ile gençlere sürdürülebilir çalışma olanakları yaratmayı destekliyor ve faaliyet gösterdiği ülkelerin ekonomik büyümesine katkı sağlıyor. SAP Eğitim ve Gelişim Enstitüsü tarafından yürütülen SAP Genç Profesyoneller Programı, üniversite mezunu gençlere gelişim planına dayalı 2 – 3 aylık ücretsiz ve kapsamlı bir eğitim sunuyor. Türkiye’de bugüne kadar İstanbul, Ankara, Gaziantep ve İzmir gibi farklı şehirlerde düzenlenen 7 programda 160’dan fazla genç bulut bilişim, büyük veri ve elektronik ticaret gibi farklı alanlarda uzmanlaştı. Bu gençlerin neredeyse tamamı SAP Danışmanı unvanı ile SAP müşterilerinde veya iş ortaklarında istihdam edildi.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı