Satış Dünyasının En Kapsamlı Etkinliği Sales Network Summit Sona Erdi!

Sales Network Topluluğu tarafından 5-8 Ekim tarihlerinde bu sene 5’incisi düzenlenen Sales Network Summit, sektör temsilcilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

  • 11 Ekim 2021
  • Satış Dünyasının En Kapsamlı Etkinliği Sales Network Summit Sona Erdi! için yorumlar kapalı
  • 467 kez görüntülendi.
Satış Dünyasının En Kapsamlı Etkinliği Sales Network Summit Sona Erdi!

Sales Network Topluluğu tarafından 5-8 Ekim tarihlerinde bu sene 5’incisi düzenlenen Sales Network Summit, sektör temsilcilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.  Ufuk açan workshopları, konferansı ve bir günün tamamen öğrencilere ayrıldığı kampüs etkinlikleri katılımcılardan tam not aldı.

 

Sürdürülebilir Dijitalleşme temasıyla düzenlenen Sales Network Summit’in ilk günü, özel olarak dizayn edilmiş workshoplar ile başladı. Yeni Çağda; Satış Sistemleri, Satış Noktaları ve Satışta Koçluk başlıklarından oluşan workshoplara alanında uzman60 satış profesyoneli katıldı.

6-7 Ekim’deki konferans kapsamında Sürdürülebilirlik, +1,5 Derece İklim Eylemi, Dijitalleşme, Cinsiyet Dengesi ve Çeşitlilik, Tüketici Trendleri, Verimlilik, Yapay Zeka, Kripto Ekonomi, Girişimcilik, Müşteri Deneyimi, Post Corona gibi pek çok konuda 40’tan fazla konuşmacı yer aldı.

Etkinliğin son günü olan 8 Ekim’i ise geleceğin satış liderlerine ayıran Sales Network Summit, fijital (hibrit) olarak gerçekleşen Kampüs etkinliğinde 10 farklı markanın konuşmacılarının katıldığı oturumlarda öğrencilerle bir araya geldi. Divan-Modernist Dijital Yayın katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte konuşmacılarıyla öğrencilere ilham veren şirketler arasında Unilever, n11.com, Haribo, Loreal, Rana Kaplan Akademi, Reckitt Hijyen, Otokoç Otomotiv, CCI, Media Markt, Kariyer.net yer aldı.

Sales Network Summit’in açılış konuşmasını gerçekleştiren Sales Network Topluluğu’nun Kurucusu Ergün Güler: “2016 yılında satış süreçlerinin dijital dönüşümüne liderlik etmek ve dönüşen satış fonksiyonunu gençler ile kadınlar için cazip kılmak amacıyla başladığımız yolculuğumuz bugün, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma amaçlarından üç tanesine odaklanacak şekilde yeniden yapılandı. 2022 yılından itibaren tüm projelerimizi amaçlar için ortaklıklar, toplumsal cinsiyet eşitliği ve iklim eylemi başlıkları çerçevesinde sürdüreceğiz. Türkiye’de olduğu gibi gelecek yıl İngiltere’de de bir merkez oluşturarak tüm dünyadaki satış ekosistemini birbiri ile konuşturabilme hedefimiz için önemli bir adım daha atacağız” dedi.

Konuşmacılar arasında Pegasus Airlines, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek, TAMPF Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Perakende Sektör Meclisi Başkanı Alp Önder Özpamukçu, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül gibi isimlerin yanı sıra Türkiye’de ve yurtdışında tanınan birbirinden değerli liderler yer aldı.

‘Pandemiden Ne Öğrendim?’ oturumunda konuşmacı olan Pegasus Airlines, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı “Pandeminin kadın erkek, şişman zayıf fark etmeksizin çok demokratik sosyal bir hastalık olduğunu anladık. Bu krizden ancak moralli bir ekiple çıkabiliriz. Kendimi dinlemeyi de başkasını da dinlemeyi öğrendim” dedi.

‘Asın Bayrakları’ oturumda konuşmacı olarak yer alan Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek ise “Dünyanın neresinde olursa olsun pizza götürülebilen her mahalleye gireceğiz" dedi.

Sales Network Summit, ‘Women in Sales Network’ oturumunda ise, Pegasus Airlines Genel Müdür Yardımcısı aynı zamanda Women in Sales Network Eş başkanı Güliz Öztürk, Sales Network’un satışta cinsiyet dengesini sağlamak için çalışmalar yapan ve ilk başlattığı sosyal projesine dair “2019-2021 yılları arasında daha çok kurumlar içerisinde, şirketlerin ve markaların konuyu sahiplenmesi, farkındalık yaratmak ve bireysel tarafta da kadınlar ve gençlerde satış fonksiyonunu tanıtmak üzere birçok inisiyatif ele aldık. 2021 başı itibariyle daha somut aksiyonlar almak amacıyla 2 farklı proje başlattık ve bu projelerimizde 30 kurumla partnerlik yapıyoruz. Bu projelerden biri staj programı, genç kız öğrencilerimize bu sene satış pozisyonlarında staj yapma imkanı sunuyor; satış dünyasına çeşitlilik anlamında değer katıyoruz” dedi.

‘Pandemi kalıcı mı?’ konulu oturumunda yer alan, KUISCID Direktörü, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül ise “Covid-19 virüsünün etkisi azalacak. Solunum yolu hastalıkları her zaman kasım aylarında artar o yüzden virüs vakalarını da en çok kasım ayında göreceğiz ama geçen seneden daha iyi durumdayız o yüzden kapanmanın olacağını çok zannetmiyorum artık bununla yaşamayı öğrenmeliyiz” dedi.

#LiSA2021 (Leadership in Sales Awards) Sahiplerini Buldu

Etkinlikte ayrıca bu yıl ilk kez organize edilen #LiSA2021 (Leadership in Sales Awards) ödül galası kapsamında 12 ayrı sektörde yılın liderleri açıklandı. Halk oylaması ile belirlenen kısa listedeki adaylar Egon Zehnder Kıdemli Ortak Murat Yeşildere, Doğan Holding, Vestel Group ve Zorlu Enerji, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül İldeniz, Argus Growth Agency Kurucu & İş Geliştirme ve Büyüme Danışmanı Bora Alçı, Yönetim Danışmanı, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Yonca Çapa, TEM Yönetim Geliştirme Hizmetleri Kurucu Ortak Erkan Tozluyurt gibi isimlerden oluşan jüri değerlendirmesi ile seçildi. LİSA özel tasarımlı heykelcikleri ile Sales Network Summit sahnesinde ödülleriyle buluşan liderler:

ENERJİ kategorisi- Utku Korkmaz – Solarçatı CEO & Kurucu

E-TİCARET kategorisi-  Örpen Koçak – n11.com Satış Genel Müdür Yardımcısı

FİNANS kategorisi – Didem Kuş – Multinet Up Satış Genel Müdür Yardımcısı

FMCG GIDA DIŞI kategorisi- Volkan Yıldız – L’Oréal Profesyonel Ürünler Genel Müdürü

FMCG GIDA kategorisi- Ege Ermeç – Haribo Satış Direktörü

HİZMET kategorisi – Rana Kaplan – RANAKAPLAN Akademi Kurucu

PERAKENDE kategorisi – Hulusi Acar- MediaMarkt Operasyonlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi

SAĞLIK, İLAÇ kategorisi- Erdem Kumcu – Bayer Türkiye Ülke Müdürü & Esat Oğuz – Reckitt Health Satış Direktörü

TEKNOLOJİ kategorisi- Özlem Kalkan – SabancıDx Satış ve Pazarlama GMY

TURİZM, ULAŞTIRMA, AĞIRLAMA kategorisi – Güliz Öztürk – Pegasus Havayolları GMY

YAPI, İNŞAAT kategorisi- Murat Helvacı – Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Eczacıbaşı Yapı Gereçleri & Vitra Satış Direktörü

DİĞER ENDÜSTRİ kategorisi – Yılmaz Tokgöz – Unilever Food Solutions Managing Director

LiSA jürisinden en yüksek puanı alan L’Oréal Profesyonel Ürünler Genel Müdürü Volkan Yıldız’ın Yılın Lideri seçildiği etkinlikte, Sales Network Topluluğu Özel Ödülü’nün sahibi ise Unilever Türkiye Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Fuat Orhonoğlu ve Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek oldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı