Schneider Electric, Enerji Geçişinde Talebi Yönetme Gerekliliğine Dikkat Çekti

Schneider Electric’in üst düzey yöneticileri, enerji müzakerelerini daha ileriye taşımak için NYC İklim Haftası’nda yer aldı.

  • 01 Kasım 2022
  • Schneider Electric, Enerji Geçişinde Talebi Yönetme Gerekliliğine Dikkat Çekti için yorumlar kapalı
  • 204 kez görüntülendi.
Schneider Electric, Enerji Geçişinde Talebi Yönetme Gerekliliğine Dikkat Çekti
  • Schneider Electric’in üst düzey yöneticileri, enerji müzakerelerini daha ileriye taşımak için NYC İklim Haftası’nda yer aldı.
     
  • Şirket yöneticileri çevresel, sosyal ve ekonomik ilerleme için ihtiyaç duyulan çözümlerin mevcut olduğunu vurguladı.

 

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, dünyanın dört bir yanındaki hükümetlere, şirketlere ve bireylere; daha elektrikli, dijital ve enerji açısından esnek bir gelecek inşa etmede oynayabilecekleri büyük, ancak çoğu zaman azımsanan bir role sahip olduklarını fark etme çağrısında bulundu. 

 

Schneider Electric Strateji ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Gwenaelle Avice-Huet; “Dünyayı fosil yakıtlardan arındırmak çok önemli, ancak bu süreç, zaman alacak ve iklim değişikliği söz konusu olduğunda çok fazla bir zamanımız olmadığı da ortada. İyi haber şu ki, bugün bu mücadelede yararlanabileceğimiz çözümler mevcut. Özellikle, ilk etapta enerjinin nasıl tüketildiğini optimize etmek için yapabileceğimiz çok şey var. Enerji denkleminin talep tarafını yönetmek, güçlü bir kaldıraçtır ve şu anda olduğundan çok daha fazla eylem ve ilgiyi hak ediyor” dedi. 

 

Avice-Huet, kendisinin ve diğer üst düzey Schneider Electric yöneticilerinin katıldığı NYC 2022 İklim Haftası kapsamında bu açıklamayı gerçekleştirdi. Etkinlik, iklim eylemini ve farkındalığını teşvik etmek için iş dünyası, hükümet ve iklim topluluğundan etkili iklim eylemi liderlerini bir araya getiriyor. 

 

Bu yılki buluşma, dramatik seviyede bozulmuş olan küresel enerji görünümü bağlamında gerçekleşti. Etkinlik kapsamında, yükselen enerji fiyatlarının enerji geçişinin sadece çevre ile ilgili değil, aynı zamanda toplumla ve ekonomiyle de ilgili olduğu ortaya kondu. 

 

Bu kapsamda değerlendirmede bulunan Avice-Huet, “Enerji güvensizliği, görmezden gelemeyeceğimiz küresel ve büyüyen bir gerçekliktir. Bir etki şirketi olarak, sadece sorunlar hakkında uyarıda bulunmak için burada olmadığımızın kesinlikle farkındayız. Gerçek çözümler sunmak ve herkesi sürdürülebilirliğe giden yolda bir araya getirmek için içgörülerimizi ve bilgi birikimimizi kullanmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. 

 

Schneider Electric, iklim ve enerji müzakerelerine katkılarını güçlendirmek için 2020 yılında kendi Sürdürülebilirlik Araştırma Enstitüsü'nü kurdu. Enstitünün raporları, elektrifikasyon, dijitalleşme, verimlilik ve döngüselliğin kullanılmayan potansiyeli hakkında değerli bilgiler ve politika önerileri sunuyor. Araştırma ekibi, kuruluşundan bu yana önemli ölçüde genişletildi ve Dünya Yeşil Bina Konseyi ve BloombergNEF gibi şirket dışı araştırma ortakları ve etkileyicilerle düzenli olarak iş birliği yapıyor. 

 

Schneider Electric, birçok kişi tarafından kurumsal bir çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim (ESG) lideri ve kolaylaştırıcısı olarak tanınıyor. 2022 yılının ikinci yarısında şirket, 2050 yılına kadar tüm değer zincirinde net sıfıra ulaşma taahhüdünü açıkladı; Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) tarafından bu taahhüdü onaylanan dünyadaki ilk birkaç kuruluştan biri oldu. 

 

Schneider Electric'in ürünleri, yazılımları ve servisleri, müşterilerinin ve iş ortaklarının karbondan arındırma çabalarını hızlandırmalarına ve daha fazla dayanıklılık elde etmelerine yardımcı oluyor. Şirket, 12 Ekim'de başlayacak olan önemli yıllık İnovasyon Zirvesi Dünya Turu müşteri ve iş ortağı etkinliği sırasında verimlilik ve sürdürülebilirlik için bir dizi yeniliği duyurmaya devam etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı