Schneider Electric Yenilenebilir Enerji Güç Satın Alma Sözleşmelerinde Müşterilerinin 10.000 MW Dönüm Noktasına Ulaşmasına Yardım Etti

Schneider Electric’in PPA danışmanlık müşterileri dünya çapında topluca 300.

  • 24 Ağustos 2021
  • Schneider Electric Yenilenebilir Enerji Güç Satın Alma Sözleşmelerinde Müşterilerinin 10.000 MW Dönüm Noktasına Ulaşmasına Yardım Etti için yorumlar kapalı
  • 529 kez görüntülendi.
Schneider Electric Yenilenebilir Enerji Güç Satın Alma Sözleşmelerinde Müşterilerinin 10.000 MW Dönüm Noktasına Ulaşmasına Yardım Etti

Schneider Electric’in PPA danışmanlık müşterileri dünya çapında topluca 300.000.000 metrik ton CO2 hacmine eşdeğer 10.000 megawatt’tan fazla rüzgar ve güneş enerjisi sözleşmesi yaptı. Bu dönüm noktasına 2014 yılından beri tamamlanan 140’tan fazla kurumsal PPA işleminin desteğiyle ulaşıldı.

  • Schneider Electric’in PPA danışmanlık müşterileri dünya çapında topluca 300.000.000 metrik ton CO2 hacmine eşdeğer 10.000 megawatt’tan fazla rüzgar ve güneş enerjisi sözleşmesi yaptı.
  • Bu dönüm noktasına 2014 yılından beri tamamlanan 140’tan fazla kurumsal PPA işleminin desteğiyle ulaşıldı.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde lider olan Schneider Electric bugün yaptığı açıklamada dünya çapında 2014’ten beri müşterilerinin 10.000 megawatt’tan (MW) fazla Güç Satın Alma Sözleşmesi (PPA) yapmasına danışmanlık ettiğini duyurdu. Bu değer 300 milyon metrik ton karbon emisyonuna veya yaklaşık olarak 367 milyon dönüm, yani ABD’nin en büyük dört eyaletinden üçünün (Teksas, Kaliforniya ve Montana) alanına eşit bir ormanda yıllık olarak depolanan karbon miktarına eşittir.

 

Bu dönüm noktasına Schneider Electric kurumsal müşterileri tarafından 140’dan fazla PPA işleminin yapılmasıyla ulaşıldı ve dünyada üçüncü şahıs satın alma danışmanları tarafından kamuoyuna duyurulan en büyük tavsiye edilmiş kapasitedir. 

 

Bir satın alma danışmanı PPA aracılığıyla güç satın almak isteyen şirket adına çalışır. Yenilenebilir enerji piyasalarının ayrıntılarını anlayarak ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan güvenilir bir yenilenebilir enerji ortağıyla bir işlemi yapılandırıp pazarlığını yaparak kuruluşu destekler ve süreci ciddi derecede hızlandırıp sadeleştirir ve riski azaltır. 

 

Schneider Electric kurumsal PPA piyasasının canlanmaya başladığı 2014 yılında piyasadaki ilk satın alma danışmanlarından biridir ve o zamandan bu yana duyurulmuş olan tarihin en büyük PPA işlemlerinden bazılarına destek vermiştir. Global uzmanlardan oluşan ekibiyle ABD, Meksika, Hindistan, Avustralya ve Avrupa çapında kuruluşlarla iş birliği yapmıştır ve şirket Brezilya, Singapur ve Vietnam’daki yükselen piyasaların şekillendirilmesinde aktif olarak yer almıştır. Bu coğrafi erişim, Schneider’ın kapsamlı pazar deneyiminden ve yerel uzmanlığından müşterilerin yararlanmasını sağlayarak portföyleri için en optimum anlaşmaları yapmalarını sağlıyor. 26 terawatt-saatten (TWs) fazla beklemede olan yenilenebilir enerji satın almaları için halihazırda Schneider Electric ekibi danışmanlık hizmeti sunuyor.

 

Schneider Electric Kıdemli Başkan Yardımcısı Steve Wilhite şöyle konuştu: “Bu dönüm noktası Schneider Electric’e ait değil, kolektif eylemleri sayesinde yenilenebilir enerjilerde kurumsal satın almanın gücünü gösteren müşterilerimize ait. Son birkaç yılda gelişimini izlemenin en çarpıcı olduğu şey, artık yenilenebilir enerji arayan, karbonsuzlaştırma hedeflerini büyük ölçeklerde gerçekleştiren ve çoğu durumda sektörde başkaları için örnek oluşturan şirketlerin çeşitliliğidir. Bu olağanüstü enerji dönüşümünde rol oynamaktan gurur duyuyoruz.”

 

Schneider Electric’in yenilenebilir enerji ekibi, şirketin kurumsal piyasaya kaynak ve veri yönetimi, enerji verimliliği, sürdürülebilirlik, karbonsuzlaşma, iklim değişikliğini azaltma ve risk yönetimi stratejileri konularında daha geniş danışmanlık hizmetleri sunan Energy & Sustainability Services – ESS (Enerji ve Sürdürülebilir Hizmetler) bölümü bünyesinde yer alıyor. Bu bölüm müşterileri adına yılda 30 Milyar dolarlık enerji harcamasını yönetiyor ve 130 milyon metrik ton kurumsal karbon emisyonunu takip ediyor. Yenilenebilir enerji müşterileri arasında Faurecia, Kellogg Co., Signify, Digital Realty ve DSM bulunuyor ve projeleri arasında Walmart tedarik zinciri Gigaton PPA programı ve sanal PPA için ilk Pan-Avrupa konsorsiyumu mevcut.

 

10.000 MW duyurusu Schneider Electric ESS’nin açıkladığı, aşağıdakilerin de aralarında bulunduğu hizmet sunumları ve coğrafi genişlemeler dizisindeki unsurlar içinde en sonuncusudur:

  • Şirketin İklim Değişikliği Danışmanlık Hizmetlerinin lansmanı
  • Gelişmiş global tedarik zinciri karbonsuzlaştırma hizmetleri  
  • Doğu Asya ve Japonya’daki müşterilerin artan ihtiyaçlarını karşılamak için Singapur’da yeni operasyonlara başlanması

Schneider Electric, eylül ayında The Climate Group’un RE100 açılış töreninde RE100 Clean Energy Trailblazer (Temiz Enerjide Çığır Açan Şirket) ödülünü aldı ve mart ayında Center for Resource Solutions (Kaynak Çözümleri Merkezi) tarafından Asya’da yenilenebilir enerji pazarındaki liderliğinden dolayı ödüle layık görüldü. Bu yılın başlarında ise Corporate Knights Schneider Electric’i dünyanın en sürdürülebilir şirketi seçti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı