Şehir Tiyatrolarından Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Yaşamak Mı Yoksa Ölmek Mi? adlı oyunu 6 Nisan Perşembe günü seyirciyle buluşturacak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 25.

  • 04 Nisan 2023
  • Şehir Tiyatrolarından Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi? için yorumlar kapalı
  • 164 kez görüntülendi.
Şehir Tiyatrolarından Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Yaşamak Mı Yoksa Ölmek Mi? adlı oyunu 6 Nisan Perşembe günü seyirciyle buluşturacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 25. sezonunda da sanatseverleri yeni oyunlarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda sahnelendiği her şehirde doyumsuz bir tat bırakan Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi? adlı oyun 6 Nisan Perşembe günü saat 20.30’da SDKM’de seyirciyle buluşacak.

TRAJİKOMİK BİR OYUN

Nick Whitby’ın yazdığı, Yücel Erten’in çevirdiği ve yönetmenliğini İlham Yazar’ın yaptığı Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi? adlı oyun, Polonya’nın Naziler tarafından işgalinin hemen öncesinde geçiyor. Özel bir tiyatronun Hitler karşıtı oyunun provaları politik-diplomatik gerekçelerle yasaklanır. “Hamlet” oyununa geri dönen tiyatroda, genç bir havacı teğmen ile oyuncu arasında bir flört baş gösterir. Almanlar işgali gerçekleştirmiş, tiyatro kapanmıştır. Havacı teğmen aracılığıyla bir Alman casusun Polonya’daki tüm direniş hareketlerini ele verecek listeyi Nazilere iletmek üzere Polonya’ya geleceği bilgisine ulaşan oyuncular, bunu engellemek üzere harekete geçerler. Artık dekorları Gestapo karargahına, kostümleri üniformaya, oyuncular da yurt sever direnişçilere dönüşmüşlerdir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı