Şehit kardeşlerimizin çocukları Büyükşehir’de

Azerbaycan-Ermenistan savaşında şehit olan 12 Azerbaycan vatandaşının çocuğu, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Antalya’ya geldi.

  • 15 Aralık 2021
  • Şehit kardeşlerimizin çocukları Büyükşehir’de için yorumlar kapalı
  • 371 kez görüntülendi.
Şehit kardeşlerimizin çocukları Büyükşehir’de

Azerbaycan-Ermenistan savaşında şehit olan 12 Azerbaycan vatandaşının çocuğu, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Antalya’ya geldi. Şehit çocukları ve öğretmenleri Başkan Vekili Deniz Filiz’le görüştü.

 

Kardeş ülke Azerbaycan’ın geçen yıl Ermenistan ile yaptığı savaştaki şehitlerinin çocuklarından 12’si 4 öğretmeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olarak Antalya’ya geldi. Belediyeyi ziyaret eden şehit çocukları ve öğretmenleri, Başkan Vekili Deniz Filiz ve Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan ile görüştü. Çocuklar, Antalya’da misafir edildikleri için teşekkür ederek, Türkiye ve Azerbaycan’ın kardeşliğini anlatan şiirler okudu. 

ÇOCUKLAR BABALARININ ELLERİNİ ÖPSÜN

Başkan Vekili Deniz Filiz, şehit çocuklarına çeşitli hediyeler vererek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Filiz,  “Kardeş Azerbaycan’dan gelen şehit çocukları ile bir aradayız. Başkanımız Muhittin Böcek adına bu misafirliği yürütüyoruz. Umarım çocuklar artık hep babalarının ellerini öperler, mezar taşlarını değil. Hepsi için her zaman her türlü desteği ve yardımı yapmaya hazırız” diye konuştu. 

TEKLİF AZERBAYCAN’DAN GELDİ

Kardeş ülke Azerbaycan’ın geçtiğimiz yıl Ermenistan’a karşı çetin bir savaş verdiğini söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, “Bu savaşta 3 bin kardeşimiz şehit oldu. Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan belediyemize şehit çocuklarımızın Antalya’da vakit geçirmesi, buradaki çocuklarla kardeşliklerini pekiştirmesi için bir proje teklifi gelmişti. Azerbaycan Kültür Derneği de bu ziyaretin parçası olmak istedi. Başkanımız Muhittin Böcek bunu memnuniyetle kabul etti” dedi.

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Çocukların öğretmenlerinden Sevda Celilova, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin daveti ile Antalya’ya geldiklerini belirterek, “Azerbaycan’da savaşta şehit olan babaların evlatları ile Antalya’dayız. Azerbaycan ve Türkiye devletleri arasında dostluk ve kardeşlik bu şehit evlatları bugün buradalar. Bu davet için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve Demre Belediye Başkanı’na çok teşekkür ediyoruz”  ifadelerini kullandı. Kardeş ülke çocukları, Demre ve Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı