Sokaktaki canlar mamaya kolayca ulaşıyor

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın sık sık dile getirdiği gibi Gemlik Belediyesi, sadece 120 bini aşkın Gemliklinin değil, sokaktaki canların da belediyesi olduğunu gözler önüne seriyor.

  • 29 Kasım 2022
  • Sokaktaki canlar mamaya kolayca ulaşıyor için yorumlar kapalı
  • 160 kez görüntülendi.
Sokaktaki canlar mamaya kolayca ulaşıyor

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın sık sık dile getirdiği gibi Gemlik Belediyesi, sadece 120 bini aşkın Gemliklinin değil, sokaktaki canların da belediyesi olduğunu gözler önüne seriyor. Belediye ekipleri, ilçenin çeşitli noktalarında bulunan mama odaklarına düzenli olarak yüzlerce kilo mama takviyesi gerçekleştiriyor.

 

Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, Gemlikli hayvan severlerin de desteğiyle sokaktaki canların karınlarını her mevsim rahatlıkla doyurabilmesi için çalışmaya devam ediyor. Ekipler, şimdiye kadar 25 farklı noktaya mama odağı ile su ve beslenme kapları yerleştirdi. Bu noktalara her hafta yaklaşık 500 kilo kuru mama bırakılıyor. Mamalar, kedi ve köpeklere yönelik ayrı olarak ekleniyor. Öte yandan özellikle sahil kısmındaki mama odaklarından güvercin ve martıların da beslendikleri görülüyor. Odakların temizlik ve bakımları belediye ekipleri ve hayvan severler işbirliğinde yapılıyor.

 

Gemlik’te sokaktaki canların sağlık beslenmeleri için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, hizmetlerin kış aylarında artarak devam edeceğini dile getirdi.

 

Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçemizin 25 farklı noktasındaki mama odaklarına her hafta yaklaşık 500 kilo mama bırakıyorlar. Bunun dışında bu odakların bakımlarını ekiplerimiz hayvan severlerle birlikte gerçekleştiriyorlar. Çeşitli sebeplerle yaralanan canlarımız da ekiplerimiz tarafından bulundukları yerden alınarak Umurbey’deki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’mizde tedavi ediliyorlar. Burada kısırlaştırma işlemleri de uygulanarak kontrolsüz çoğalmalarının önüne geçiliyor. Yani Gemlik’te sokaktaki canlar da huzur ve güven içinde hayatlarını sürdürüyorlar.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı