Son bir yılda: tarımsal girdi maliyetleri yüzde 27.7, tarım ürün fiyatları ise yüzde 22.8 arttı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av.

  • 25 Ağustos 2021
  • Son bir yılda: tarımsal girdi maliyetleri yüzde 27.7, tarım ürün fiyatları ise yüzde 22.8 arttı için yorumlar kapalı
  • 554 kez görüntülendi.
Son bir yılda: tarımsal girdi maliyetleri yüzde 27.7, tarım ürün fiyatları ise yüzde 22.8 arttı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, tarımsal girdi maliyetleri ile tarım üretici fiyatlarındaki yükselişe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Milletvekili Tutdere son bir yıllık dönemde tarımsal girdi maliyetlerinin yüzde 27.65 arttığını bu artışın da enflasyonu etkilediğine ifade ederek, tarımsal girdi maliyetlerinde yaşanan artışa bağlı olarak son bir yıllık dönemde tarım ürünü fiyatlarında yüzde 22.8’lik artış gerçekleştiğine dikkat çekti.

 

Tarımsal Girdi Maliyetleri Artıyor, İktidar Yaşanan Artışa Seyirci Kalıyor

 

Tarımsal girdi maliyetlerindeki artışın her geçen gün artarak devam ettiğini bu durumun da enflasyonu artırdığını ifade eden Milletvekili Tutdere, “Tarımsal girdi maliyetlerinde son bir yıllık dönemde yüzde 27.65 oranında artış yaşandı ve bu artış her geçen gün artarak devam etmektedir. Tarımsal girdi maliyetlerindeki artış karşısında ise iktidar tarafından herhangi bir müdahale gelmedi. Tarım Bakanlığı soru önergelerimize verdiği cevaplarda iktidarın yaşanan artışlar karşısında sadece seyirci kaldığını adeta itiraf etmiştir. İktidar yaşanan artışlara seyirci kaldığı için de enflasyon artmakta, bu da yurttaşlarımızın cebine olumsuz yansımaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

Tarımsal girdi maliyetlerindeki artışa ilişkin detaylı bilgi veren Milletvekili Tutdere, “Son bir yıllık dönemde tarım sektörünün enerji ve yağ maliyetlerinde yüzde 21.98, gübre maliyetlerinde yüzde 52.86, hayvan yemi maliyetlerinde yüzde 29.51, makine ve bakım masraflarında yüzde 32.27 oranlarında artış kaydedildi. Sadece haziran ayında enerji maliyetleri bir önceki aya göre yüzde 4.67, gübre maliyetleri ise yüzde 3.07 oranında artış gösterdi.” dedi.

 

İktidar Dur Demedi, Enflasyon Arttıkça Arttı

 

Tarımsal girdi maliyetlerinde yaşanan artışın fiyatlara da yansıdığına dikkat çeken Tutdere, “Tarımsal girdi maliyetlerinde yaşanan artışa bağlı olarak tarım ürünü üretici fiyatlarında da çok ciddi bir artış yaşanıyor ve enflasyondaki artışın önü kesilemiyor. Tarım ürünü üretici fiyatlarında son bir yılda yüzde 22.8 artış gerçekleşti. Manşet enflasyon oranlarında yaşanan yükselişin en önemli nedeni tarımsal girdi maliyetlerinde yaşanan yüksek oranlı artışlardır. Yandaşlarının cebini dolduran şahsım hükümeti yurttaşlarımızın ceplerini boşaltmaktadır. Yaşanan artışlara seyirci kalarak yandaşlarını zengin eden iktidar yurttaşlarımızı açlığa mahkûm etmektedir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı