Sübeylidere Güreşleri Nefes Kesti

Burhaniye Belediyesi’nin destekleriyle Burhaniye’nin kırsal mahallesi Sübeylidere’de geleneksel olarak düzenlenen yağlı pehlivan güreşleri yoğun ilgiyle gerçekleştirildi.

  • 16 Nisan 2023
  • Sübeylidere Güreşleri Nefes Kesti için yorumlar kapalı
  • 166 kez görüntülendi.
Sübeylidere Güreşleri Nefes Kesti

Burhaniye Belediyesi’nin destekleriyle Burhaniye’nin kırsal mahallesi Sübeylidere’de geleneksel olarak düzenlenen yağlı pehlivan güreşleri yoğun ilgiyle gerçekleştirildi. Başpehlivan Balıkesirli Ertuğrul Dağdeviren oldu.

Bu yıl 6.sı düzenlenen “Sübeylidere Yağlı Pehlivan Güreşleri” her yıl olduğu gibi Sübeylidere Mahalle Muhtarlığı organizasyonuyla yapılan toplu iftar yemeğinin ardından başladı. Sübeylidere’de bulunan güreş alanı, mahalleliler başta olmak üzere yediden yetmişe güreşseverler ile doldu.

Geleneksel kültürümüzde çok önemli bir yere sahip yağlı pehlivan güreşleri etkinliğine Kaymakam İlyas Memiş, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Yazgan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Çağdaş Ak, İlçe Emniyet Müdürü Metin kartal, Belediye Meclis Üyeleri ve ilçe protokolünden isimler de katıldı.

Ertuğrul Dağdeviren, Mehmet Yeşilyesil, Kaan Kaya, Ertan Erkan gibi ünlü pehlivanlar da er meydanına çıktı. Sekiz boyda yapılan güreşlerde başpehlivan Balıkesirli Ertuğrul Dağdeviren oldu. Gecenin sonunda dereceye giren pehlivanlara ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Murat Yazgan, Belediye Meclis Üyesi-Güreş Komisyonu Başkanı Tarık Erdil, Belediye Meclis Üyeleri: Hasan Küçükdereli, Tufan Saylan, Gülgün Gezer, Bülent Başaran, Mehmet Çakır ve Sübeylidere Muhtarı Mustafa Demir verdi.

Burhaniye Belediyesi olarak geleneksel mirasa sahip çıktıklarını belirten Başkan Deveciler, “Gelenekselleşen Sübeylidere Yağlı Pehlivan Güreşlerine biz de geldiğimiz günden beri destek oluyoruz. Başta mahallemizin muhtarı Mustafa Demir’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ata sporumuzu yaşatacağız” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı