Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi'nin yeni durağı Akasya

Sütaş’ın gülümseten yüzü Sütaş Çiftliği Karikatürleri’nin 20.

  • 03 Şubat 2023
  • Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi'nin yeni durağı Akasya için yorumlar kapalı
  • 179 kez görüntülendi.
Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi'nin yeni durağı Akasya

Sütaş’ın gülümseten yüzü Sütaş Çiftliği Karikatürleri’nin 20. yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen “Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi”nin ikinci durağı Akasya oldu. Sergi, 13 Şubat Pazartesi gününe kadar Akasya zemin katında ziyarete açık olacak.

Süt ve süt ürünleri sektöründe Türkiye’nin lider şirketi Sütaş’ın gülümseten yüzü Sütaş Çiftliği Karikatürleri’nin 20. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi’nin İstanbul’daki ikinci durağı Akasya oldu. 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren Akasya’nın zemin katında da açılan sergi, 13 Şubat Pazartesi akşamına kadar 10.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

2002 yılından bu yana Hürriyet Gazetesi’nde çizer Faruk Bayraktar imzası ile yayınlanan Sütaş Çiftliği Karikatürleri arasından derlenen karikatürlerin yer aldığı sergi, ilk günden itibaren büyük ilgi görüyor. Özellikle sömestir tatili olması sebebiyle çok sayıda çocuk ve gencin ziyaret ettiği Akasya’da devam eden sergi 7’den 70’e herkesi gülümseten eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor.

Faruk Bayraktar Kimdir?

1965 yılında Yugoslavya’nın Novi Pazar kentinde doğan Faruk Bayraktar, 1968’de ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti. Marmara Üniversitesi Sinema-TV Bölümü’nden mezun olan Bayraktar, öğrencilik yıllarında başladığı çizerliğe Çarşaf, Horoz, Pişmiş Kelle, Gırgır, Fırt, Hıbır, Avni, Leman, L-Manyak, Lombak gibi dergilerde sürdürdü.

Pişmiş Kelle Dergisi’nde çizdiği Rezil-i Rüsvan bant tipi ve absürt fantastik tiplemelerin yer aldığı Kravisni Tol Tol karikatür köşesiyle dikkat çeken Bayraktar’ın, karikatürlerinde kullandığı “gelenzi-gidenzi kalıbı” olarak bilinen deforme mizahi konuşma biçimi, gençler arasında yaygınlık kazandı. 2002 yılından bu yana Sütaş Çiftliği Karikatürlerini çizen Bayraktar’ın, Kravisni Tol Tol,  Rezil-i Rüsvan, ve Sütaş Karikatürleri adı ile yayımlanan kitapları bulunuyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı