Tanıtım Yazısı Nedir?

Tanıtım Yazısı Nedir?

Tanıtım yazısı, web sitelerin sundukları içerikler hakkında bilgi verdikleri ve anahtar kelimeler aracılığıyla da okuyucuları ilgili sayfaya yönlendirdikleri metinlerdir. Özellikle backlink alma konusunda her web site için gerekli olan bu metinler, site içine aktif takipçi kitlesi kazandırmaktadır. Tanıtım yazısı ayrıca siteler arası güçlü bir link ağının da oluşmasını sağlar. Ancak hazırlanan her tanıtım yazısı, bu sıralanan olumlu etkileri oluşturmamaktadır. Gelişigüzel, özgün olmayan ve SEO kurallarına önem verilmeyen tanıtım yazısı olumlu etkiden daha çok web sitenin imajına zarar vermektedir.

Tanıtım Yazısının Konusu Nasıl Belirlenir?

Tanıtım yazısı hazırlanırken öncelikle mevcut web site içerikleri ve kullanıcılar için sunulan hizmetler hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Tanıtım yazısının ana başlığı ve alt başlıkları web sitenin içeriklerine uygun şekilde belirlenmelidir. Örneğin; bir haber sayfasının tanıtım yazısı ile giyim sektöründeki bir işletmenin tanıtım yazısı oldukça farklı şekillenmelidir. Ayrıca alt başlık seçiminde de konuyla alakalı Google’da sık aratılan başlıklar incelenmelidir. Bu sayede web site daha çok kullanıcıya erişerek popülerliğinin artırılmasını sağlayacaktır.

Tanıtım Yazısının Anahtar Kelimeleri Nasıl Belirlenir?

Tanıtım yazısı oluşturulurken ana başlık ve alt başlıklar ne kadar önemliyse seçilen anahtar kelimeler de bir o kadar önemlidir. Çünkü Google web site içeriklerini tararken anahtar kelimeleri baz alarak, kullanıcıların arama sonuçlarını bu kelimelere olan uygunluğuna göre sıralar. Ayrıca tanıtım yazısı üzerinden backlink alma işlemi de yine anahtar kelimeler üzerinden gerçekleşmektedir. Bu nedenle seçilen anahtar kelimelerin tanıtım yazısının konusuna ve arama motorlarına sıklıkla aranır olmasına dikkat edilmelidir. Bir tanıtım yazısından backlink alma sayısı ne kadar fazla ise yönlendirilen site o kadar güçlü olur. Bunun yanında tanıtım yazısı kaliteli ve yönlendirilen kullanıcılar da organik olarak nitelendiriliyor ise SEO için oldukça önemlidir.