Ted Ankara Koleji Başöğretmenin Huzurunda

Kuruluşunun 90.

  • 25 Kasım 2021
  • Ted Ankara Koleji Başöğretmenin Huzurunda için yorumlar kapalı
  • 454 kez görüntülendi.
Ted Ankara Koleji Başöğretmenin Huzurunda

Kuruluşunun 90. yılını kutlayan TED Ankara Koleji, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'e olan minnet ve şükran duygularının ifadesi olarak Anıtkabir’i ziyaret etti.

TED Ankara Kolejinin yönetici, öğretmen, çalışan, öğrenci, mezun ve velilerinden oluşan 800 kişilik bir heyet, 24 Kasım’da Anıtkabir’i ziyaret etti. TED Ankara Koleji Vakfı Kurucu Temsilcisi Bülent Bağdatlı’nın mozoleye çelenk bırakmasının ardından, heyet Ata’nın manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu. Daha sonra beraberindekilerle birlikte Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Bağdatlı, burada Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

"Başöğretmenimiz Aziz Atatürk,

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları olarak tüm unvanlarının üstünde tuttuğun Başöğretmenlik sıfatını aldığın gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, sana olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek üzere huzurlarındayız.

Eğitime verdiğin önemin yanı sıra hayatın olmazsa olmaz unsurlarından biri saydığın sanatın, gereğince icra edilmesi amacıyla 90. kuruluş yılımızda, bu yıl okulumuzda hizmete açtığımız Ata Sahne’miz, senin ismini başkentimizde şanıyla taşıyacaktır. 1937 yılında Türk Ocağı’nda öğrencilerimizin sunduğu “Ay Işığı” operetini izleyerek bizleri onurlandırmıştın. Aynı duygu ve heyecanla, her geçen gün daha da artan bağlılığımızla temellerini senin attığın Cumhuriyet vizyonunu yaşatacağımıza ve yücelteceğimize, senin manevi huzurunda bir kere daha söz veriyoruz.

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları olarak 100’üncü yılımıza doğru ilerlerken, ‘Cumhuriyet Ruhuyla, Daima’ diyerek senin ilkelerin, devrimlerin ve Cumhuriyet’in ışığıyla Türkiye’nin geleceğine yön veren nice nesillerin yolunu aydınlatmaya devam edeceğiz.

Ruhun şâd olsun.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı