TEGV’den hem çocuklara hem de ailelerine güzel haber TEGV Etkinlik Noktaları, Ekim ayının ilk haftası açılıyor

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen TEGV Etkinlik Noktaları açılıyor.

  • 03 Ekim 2021
  • TEGV’den hem çocuklara hem de ailelerine güzel haber TEGV Etkinlik Noktaları, Ekim ayının ilk haftası açılıyor için yorumlar kapalı
  • 430 kez görüntülendi.
TEGV’den hem çocuklara hem de ailelerine güzel haber TEGV Etkinlik Noktaları, Ekim ayının ilk haftası açılıyor

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen TEGV Etkinlik Noktaları açılıyor. Yüksek hijyen standartları doğrultusunda dezenfekte çalışmaları yapılan etkinlik noktaları, çocukların neşesiyle ve gönüllülerin coşkusuyla ekim ayında tekrar buluşmaya hazırlanıyor.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle 16 Mart 2020 tarihi itibariyle kapatılan okulların açılmasıyla birlikte; öğrenci, öğretmen ve veliler özlem duydukları eğitim yuvalarına kavuştu. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Etkinlik Noktaları da okulların açılmasıyla birlikte ekim ayında yeniden faaliyetlerine başlıyor.

Etkinlik noktaları özlenen çocuk sesi ve neşesiyle yeniden kucaklaşacak

Okulların kapatıldığı tarih itibariyle faaliyetlerine ara veren TEGV, Türkiye genelindeki tüm etkinlik noktalarında, her yıl binlerce öğrencinin yararlandığı ve çok sayıda gönüllünün çocuklarla buluştuğu etkinlik noktalarının fiziki yapısını hijyen koşullarına uygun hale getirilerek gerekli tüm çalışmaları tamamladı. Başta TEGV çocukları ve gönüllüleri olmak üzere tüm paydaşlar için güvenli ortamlar olan etkinlik noktaları, özlenen çocuk sesi ve neşesi, gönüllü coşkusuyla yeniden kucaklaşmaya hazır hale getirildi.

TEGV, pandemi döneminde dijitalleşti

Pandemi gölgesinde dijitalleşen TEGV, entegre bir sistem altyapısı kurarak, uzaktan eğitime başladı. Uzaktan eğitim programları, TEGV Dijital eğitim platformu üzerinden Şubat – Haziran 2021 tarihleri arasında 1.872 gönüllü desteğiyle 14 bin 373 çocukla buluştu. Eski Arçelikliler Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen Yeni Dünya tablet kampanyası projesi kapsamında 199 köy ve merkez okulunda 3 bin 787 çocuğa tablet desteği sağlandı. 2018 yılında kurulumuna başlanan yeni Tasarım ve Beceri Atölyelerinin sayısı haziran ayında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı'na Tasarım ve Beceri Atölyesi açılmasıyla beraber 23'e yükseldi. Pandemi öncesinde yüz yüze uygulanan ‘Adım Adım Gönüllülük’ sistemi dijitalleşti.

Pandemi süresince TEGV'e ulaşamayan çocuklar için ‘TEGV Evde’ dergisi çıkartılmaya başlandı. Matematik, fen, İngilizce, okuma, spor, kodlama gibi farklı konulardan oluşan altı farklı dergi toplamda 84 bin 300 çocuğa ulaştırıldı. Sanat etkinliklerinden uzak kalan çocukları sanatla buluşturmak için içerisinde resim defteri, sulu boya, kuru boya, pastel boya, resim kalemi ve silgisi olan TEGV ile Evde Sanat isimli 2 bin 195 sanat kiti çocuklara ulaştırıldı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı