Teknoloji Kullanımı Artıyor, Dijitalleşmeyle Birlikte Eğitim Sınırları Genişliyor

Pandemiyle birlikte uzaktan eğitim dünya çapında bir zorunluluk haline geldi.

  • 27 Ağustos 2021
  • Teknoloji Kullanımı Artıyor, Dijitalleşmeyle Birlikte Eğitim Sınırları Genişliyor için yorumlar kapalı
  • 127.212 kez görüntülendi.
Teknoloji Kullanımı Artıyor, Dijitalleşmeyle Birlikte Eğitim Sınırları Genişliyor

Pandemiyle birlikte uzaktan eğitim dünya çapında bir zorunluluk haline geldi. Artık hayatımızın bir parçası olan uzaktan eğitim uygulamalarında eğitim kurumlarının sınav süreçlerinde sağlam ve güvenilir altyapı kullanması, eğitim süreçlerinin aksamadan devam etmesi için büyük bir önem taşıyor. Çevrimiçi sınav sistemi ve güvenliği konusunda lider çözümler sunan yerli girişim Witwiser’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Volkan Baran: “Eğitim kurumları, sertifikasyon ve sınav merkezleri, kurumsal şirketler için değerlendirme süreçlerini dijitalleştirmek mevcut ekosistemde kaçınılmaz ihtiyaç haline geldi. Dijital dönüşümün hızlandığı ve uzaktan eğitim sistemlerinin hayatımızın bir parçası olduğu bu dönemde gerekli sistemlere yatırım yapmayan kurumların süreçlerinde aksamalar yaşaması ve rekabet avantajlarını kaybetmesi şaşırtıcı olmayacaktır” dedi.

 

Uzaktan eğitim ve uzaktan değerlendirme süreçlerinin dijitalleşmesi pandemiden önce başlayan bir süreç olsa da mevcut ihtiyaçların önemi arttıkça birçok kurum için öncelik haline geldi. Pandemi tüm sektörler için lokasyon ve zaman kısıtları ile ilgili nasıl bir değişimin yaşanacağına ışık tuttu. Eğitim süreçlerinin dijitale taşınması ve sınavların çevrimiçi gerçekleştirilmesiyle birlikte sınavların güvenliği de dikkate alınması gereken bir unsur haline geldi. Eğitim kurumları sınavlarını çevrimiçi sistemlerde gerçekleştirirken sınav güvenliğini sağlamak için yapay zeka destekli çözümlerden faydalanmaya başladı.

 

Dijitalleşme eğitim sınırlarını genişletecek

Günümüz şartlarında yurt dışında eğitim almak özellikle ekonomi ve hayat pahalılığı göz önüne alındığında tüm kitleler için ulaşılabilir olmaktan çıkıyor. Kurumlar teknolojinin doğru kullanımı, süreçlerin doğru tasarlanmasıyla eğitim için de lokasyon ve zaman kısıtları ortadan kaldırabilir. Bu durum ülke sınırlarıyla çizilmiş olan eğitim fırsatlarını globale taşıyacaktır.

Doğru zamanda yatırım yapan kurumlar hedef kitlesini ülke sınırlarının dışına taşıma imkanı bulurken, yatırım noktasında eksik kalan kurumlar yurt dışında bulunan eğitim kurumlarına karşı dezavantajlı duruma düşmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu avantajı elde etmek isteyen eğitim kurumlarının süreçlerini 360 derece dijitalleştirmek için adımlar atması gerekecektir.

 

Çevrimiçi sınavlar yapay zeka sayesinde daha güvenli

Çevrimiçi sınav sistemi ve çevrimiçi sınav güvenliği teknolojileri odağında yapay zeka ve makine öğrenmesiyle desteklenmiş yazılım çözümleri sunan Türk girişim Witwiser’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Volkan Baran, uzaktan eğitim sektöründe değerlendirme süreçleri ve güvenliğine dair şunları ifade ediyor: “Eğitim kurumları, sertifikasyon ve sınav merkezleri, kurumsal şirketler için değerlendirme süreçlerini dijitalleştirmek mevcut ekosistemde kaçınılmaz ihtiyaç haline geldi. Dijital dönüşümün hızlandığı ve uzaktan eğitim sistemlerinin hayatımızın bir parçası olduğu bu dönemde gerekli sistemlere yatırım yapmayan kurumların süreçlerinde aksamalar yaşaması ve rekabet avantajlarını kaybetmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Aynı zamanda çevrimiçi sınav sistemlerinin kullanımı noktasında sınavların güvenliği de kurumlar için öncelik olmaya başladı. Bu noktada da yapay zeka destekli sistemlerden yararlanılmaya başlandı” dedi. 

 

Geçtiğimiz dönemde üniversitelerin fiziki koşulları ve sosyal imkanları eğitim kurumlarına avantaj sağlıyordu. Günümüzde kurumların dijital imkanlarıyla sağladığı katma değerler fark yaratan başlıklar olmaya başladı. Pandemi öncesinde eğitim teknolojilerinin kullanımı kişilerin ya da kurumların inisiyatifleri ve inovasyon yaklaşımlarıyla ilerlediğini belirten Baran şu sözleri ifade ediyor: “Pandemi bu noktada tüm kurumlar için farkındalık ve dönemsel zorunluluk ortaya koydu. Özellikle sürekli eğitimi sağlayabilmesi noktasında eğitim kurumlarının ajandası daha hızlı değişmiş oldu. Hem ülkemizde hem yurt dışında öğrenme yönetim sistemleriyle ilgili yatırımlar mevcuttu. Kurumların bu dönemde en çok zorlandıkları kısım değerlendirme süreçlerinin nasıl yapılacağı yönünde oldu. Doğru ve güvenli değerlendirme yapmak noktasında Witwiser ürünleri devreye girdi. Witwiser olarak eğitim sürecinin önemli bir parçası olan seçme ve yerleştirme için yapılan değerlendirmelerden, eğitim çıktılarının ölçülmesi amacıyla yapılan değerlendirmelerin dijitalleştirilmesi noktasında kurumlara çözümler sunmaya devam ediyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı