Teknoparklar 2023’e Sistem Global ile hazırlanıyor

Türkiye’nin önde gelen danışmanlık şirketi Sistem Global, İzmir Bilim Park, Teknopark İstanbul, Samsun Teknokent’in de aralarında bulunduğu Türkiye’nin önemli teknoparklarında çeşitli webinarlar düzenliyor.

  • 13 Aralık 2022
  • Teknoparklar 2023’e Sistem Global ile hazırlanıyor için yorumlar kapalı
  • 244 kez görüntülendi.
Teknoparklar 2023’e Sistem Global ile hazırlanıyor

Türkiye’nin önde gelen danışmanlık şirketi Sistem Global, İzmir Bilim Park, Teknopark İstanbul, Samsun Teknokent’in de aralarında bulunduğu Türkiye’nin önemli teknoparklarında çeşitli webinarlar düzenliyor. Online sohbet ve eğitim şeklinde gerçekleşen webinarlarda güncel mevzuat uyumluluğu, vergi parametreleri, mali ve teknik uygulamalar gibi konular ele alınırken, teknopark bünyesindeki şirketlerin 2023’e hazırlıklı girmesi hedefleniyor. 

 

Ar-Ge, teknoloji ve inovasyon alanlarında farklı sektörlerden birçok firmaya hizmet veren Sistem Global, teknoparklarda faaliyet gösteren firmalara, teknopark yönetici şirketlerine, üniversitelere ve çeşitli kamu kurumlarına sunduğu hizmetlere hız kesmeden devam ediyor. Teknopark danışmanlığı hizmetiyle Ar-Ge ekosisteminin geliştirilmesine katkı sağlayan Sistem Global, 26 yıllık tecrübesini teknoparklara aktarıyor. 500’ün üzerinde profesyonel ekibe sahip olan Sistem Global’in çeşitli departmanları tarafından verilen webinarlar, teknoparklarda yer alan tüm kurumları 2023 ile birlikte hayata geçecek yeni gelişmelere ve mevcut ihtiyaçlara karşı hazırlıyor. 

 

Sistem Global tarafından düzenlenen webinar dizisinde başlıca konular; 2 yatırım zorunluluğu kapsamında yatırımcının sağlayacağı ekstra vergi avantajları, gelir ve kurumlar vergisi istisna şartları, patent veya eşdeğer belge alma şartına ilişkin yıl bitmeden yapılması gerekenler, doğru ve yerinde kurumlar ve gelir vergisi istisnası uygulamak için yapılması gereken mali ve teknik uygulamalar, projelerin şirketler için bir değer olarak bilançoda yer alması için yapılması gereken mali uygulamalar,  KDV istisnasının gerekli olup olmadığına ilişkin değerlendirmeler, teknoloji geliştirme bölgesinde personel istisnaları, nakit destek uygulamalarında mevzuat değişiklikleri, 2023 yılı genel beklentileri, vergi parametreleri yazılım sözleşmelerinde hak sahipliği ve GSYF süreçleri hakkında olmaktadır.

 

Bu ay bir araya geldiği Bilişim Vadisi (Kocaeli) ve Samsun Teknoparklarda 150’ye yakın kişiyi ağırlayan Sistem Global’in, Aralık ayı içinde bir araya geleceği diğer teknoparkların bazıları ise şöyle:

 

  • Teknopark İstanbul –  İstanbul (9 Aralık 2022)
  • İzmir Bilim Park – İzmir (21 Aralık 2022)
  • Karaman TGB – Karaman (21 Aralık) 
  • Ulutek – Bursa (28 Aralık) 

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı