Teksan ve Topkapı Okulları’ndan mesleki eğitimi ileriye taşıyacak iş birliği

Kesintisiz enerji çözümleri sektörünün en önemli çıkmazlarından biri olan nitelikli eleman sorununun çözümü için kolları sıvayan Teksan, Topkapı Okulları ile iş birliği yaparak Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü’nde Teksan Teknoloji Sınıfını açtı.

  • 08 Eylül 2021
  • Teksan ve Topkapı Okulları’ndan mesleki eğitimi ileriye taşıyacak iş birliği için yorumlar kapalı
  • 573 kez görüntülendi.
Teksan ve Topkapı Okulları’ndan mesleki eğitimi ileriye taşıyacak iş birliği

Kesintisiz enerji çözümleri sektörünün en önemli çıkmazlarından biri olan nitelikli eleman sorununun çözümü için kolları sıvayan Teksan, Topkapı Okulları ile iş birliği yaparak Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü’nde Teksan Teknoloji Sınıfını açtı. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini ağırlayacak Teksan Teknoloji Sınıfı, mesleki eğitimde ezberleri bozmaya hazırlanıyor. Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirecek sınıftan mezun olacak öğrenciler iş bulmakta zorlanmayacak. 

 

Enerji sektöründe yenilikçi yaklaşımı ile fark yaratan Teksan, Topkapı Okulları ile mesleki eğitimi ileriye taşıyacak önemli bir iş birliğine imza attı. Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan Teksan Teknoloji Sınıfı, gelişmiş eğitim programının yanı sıra sanayi ile iç içe bir öğrenim modeli oluşturuyor. Teorik ve pratik dersleri aynı anda deneyimleyecek olan Teksan Teknoloji Sınıfı öğrencileri, uygulama atölyeleri ve fabrika ziyaretleri ile eğitimlerini pekiştirecek. Başarılı öğrenciler, Teksan’da staj ve iş imkanlarından da yararlanabilecek. 

 

Enerji çözümleri sektörüne ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları kazandırmak fikriyle ortaya çıkan Teksan Teknoloji Sınıfı’nda, 10. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapılan sınavda başarılı olan 30 öğrenci eğitim görecek. 

 

2021-2022 yeni eğitim öğretim yılının başlangıcı ile birlikte okulda yapılan Açılış Törenine; Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Coşkun, İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Mustafa Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Topkapı Okulları Kurucusu T. Fırat Şuekinci, İkitelli OSB Okul Müdürü Eray Şeker, Teksan Pazarlama Müdürü Rıdvan Öksüz, İkitelli OSB Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. 

 

Kurdele kesiminin ardından sınıfın ilk ders gününde öğrencilerle bir araya gelen Teksan Pazarlama Müdürü Rıdvan Öksüz, öğrencilere Teksan’ın faaliyetleri hakkında bilgi verirken, Teksan Teknoloji Sınıfı ile nasıl bir eğitim hedeflediklerini de anlattı.

 

Teksan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer ise Teksan Teknoloji Sınıfı’nın açılışı ile ilgili yaptığı açıklamada, okul sanayi iş birliğinin çok önemli olduğunun altını çizerek şunları söyledi; “Ülkemizde pek çok sektörde olduğu gibi kesintisiz enerji sektöründe de nitelikli eleman bulmak en önemli sorunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle teknik kısımda bu ciddi bir sorun… Nitelikli eleman yetiştirme konusunda Mesleki ve Teknik Liseler büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda eğitim anlayışıyla örtüştüğümüz Topkapı Okulları ile yaptığımız görüşmeler sonucunda nitelikli mesleki eğitime ve öğrencilerimizin gelişimlerine destek vermek amacıyla Teksan Teknoloji Sınıfı’nı kurmaya karar verdik. Eğitim kadrosunun hassasiyeti, öğrencilerimizin potansiyeli ve Teksan olarak uygulamalı eğitim imkanı, makine ve ekipman desteğimiz ile sınıfımızdan mezun olacak öğrencilerimizin sanayimize önemli katkılar sunacağına inanıyoruz. Öğrencilerimizin mesleki gelişimleri yanında bireysel gelişimleri ve kariyer yolculuklarına da destek olmayı hedefliyoruz. Ayrıca başarılı öğrencilerimiz Teksan bünyesinde staj ve iş imkânına sahip olabilecekler. İlerleyen dönemlerde farklı okullarla yapacağımız iş birlikleri ile Türkiye çapında Teksan Teknoloji Sınıflarının sayısını artırmayı planlıyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı