Terzilerden vefa örneği

  İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO), mesleğe bir ömür adamış duayenlerini unutmadı.

  • 14 Ekim 2021
  • Terzilerden vefa örneği için yorumlar kapalı
  • 348 kez görüntülendi.
Terzilerden vefa örneği

 

İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO), mesleğe bir ömür adamış duayenlerini unutmadı. 30 yıl ve üstü süredir odaya kayıtlı olan üyelere törenle onur plaketi verildi.  Esnaf sanatkarların vefalı bir camia olduğunu belirten İTKO Başkanı Muharrem Karakuş, ‘Büyüklerimize, bizi işimizi öğreten, sevdiren ustalarımıza karşı bir görevi yerine getirdik, saygımızı sunduk. Esnaf sanatkarlar içinde saygıyı, sevgiyi, dayanışmayı yaşatan bir kesimdir. Biz büyüklerimizden böyle gördük, onları onore etmekten büyük keyif aldık’ dedi.

Salgından darbe yedik

İTKO’nun eski ustaları için düzenlediği törene İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, Ticaret İl Müdür Şahin Ersü, Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Sefa Şen ile İzmirli oda başkanları ve sektör üyeleri katıldı.

Törende konuşan İTKO Başkanı Muharrem Karakuş, zor günler geçiren oda üyelerinin Corona salgını ile daha da sıkıntılı bir sürece girdiklerine dikkat çekti.

Çağın getirdiği yeniliklerden olumsuz yönde en fazla sektörlerinin etkilendiğini belirten Karakuş, ‘Eski ustalarımız çırak bile bulamazken, fabrikasyon imalat sanatımızı arka plana iterken bir de yüzyılda bir gelen salgınlar arasında gösterilen corona belası omuzlarımızdaki yükleri daha da ağırlaştırdı.

Salgın sürecinde sektörün kalifiye eleman sıkıntısını gidermek, üyelerimizin teknolojiye uyumunu sağlamak, işsize iş ara eleman arayana personel bulmak amacıyla düzenlediğimiz kurslarımıza ara vermek zorunda kaldık. Aynı zamanda insanların temel ihtiyaçları dışında tüketimi kısmaları konfeksiyon-giyim-terzi tüm sektörlerimizin iş potansiyelini dibe çekti.’ diye konuştu.

Üyeye destek çalışmaları

Salgından zarar gören oda üyelerine destek vermek için çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Başkan Karakuş, ‘Her şartta ve her koşulda üyeye hizmeti temel görev olarak kabul ettiğimiz için salgın döneminde neler yapabileceğimizi araştırdık. Yerel yönetimlerden destek istedik. Üyelerimize yönelik finansal destek çalışmaları yaptık, Birlik Başkanımız Zekeriya Mutlu’ya düşüncelerimizi sunduk. Zekeriya başkan da gerek İzmir’de gerekse Ankara’da sesimizi en iyi şekilde duyurdu. İddia ediyorum ki, özellikle basit usülde çalışan meslektaşlarımızı rahatlatan hibeler, Halkbank kredi destekleri, kira yardımı gibi desteklerin hayata geçirilmesinde Birlik başkanımızın büyük rolü vardır. Bizim de çorbada bir nebze tuzumuz oldu ise, ne mutlu bize.’ dedi.

Esnaf terbiyesi

İTKO yöneticilerini kutlayan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, düzenlenen etkinlik ile esnaf camiasının kadirşinaslığının ortaya konulduğunu söyledi.

Ekonomik güçlüklerin üst seviyeye çıktığı bir dönemde işyeri çalıştırmanın önemine değinen Mutlu şunları söyledi:  ‘Esnaf teşkilatında uzun yıllar emek vermiş, alınteri dökmüş, yanında çok sayıda çırak yetiştirmiş, ailesinin ve çalışanlarının geçimini sağlarken devlete olan vecibelerini de yerine getirmiş değerli ustalarımız için düzenlenen bu törene katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Zor günler geçiriyoruz. Böyle bir dönemde işyeri açmak, çalıştırmak her babayiğidin harcı değildir. Buradaki ustalarımız yıllarca omuzlarında ağır yükü taşıyan, memleketine, çevresine ve mesleğine faydalı olan, esnaf terbiyesi ile nice ustalar yetiştiren değerlerimizdir. Böylesine güzel bir etkinlikle büyüklerine hak ettikleri saygıyı gösteren İTKO Başkanı Muharrem Karakuş’u, oda yöneticilerini ve emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum’

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı