Tesis Yönetimi Sektörünün Pazar Payı 76,3 Milyar Dolara Ulaşacak

Teknoloji dünyası sürekli ilerlerken, gayrimenkul ve tesis yönetimi sektörünün de gelişimine yön vermeye devam ediyor.

  • 10 Mayıs 2023
  • Tesis Yönetimi Sektörünün Pazar Payı 76,3 Milyar Dolara Ulaşacak için yorumlar kapalı
  • 174 kez görüntülendi.
Tesis Yönetimi Sektörünün Pazar Payı 76,3 Milyar Dolara Ulaşacak

Teknoloji dünyası sürekli ilerlerken, gayrimenkul ve tesis yönetimi sektörünün de gelişimine yön vermeye devam ediyor.

MarketsandMarkets tarafından yayınlanan rapora göre dünya çapında tesis yönetimi pazarının 2026’ya kadar yıllık %12,6’lık büyüme oranıyla 76,3 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Mayıs’ın ikinci haftası kutlanan Dünya Tesis Yönetim Günü özelinde konuşan Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan, endüstrinin önemli bir büyüme potansiyeline sahip olduğunun ve başta Türkiye olmak üzere dünya genelindeki tesislerin dijital dönüşümü için yatırım yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Kamuoyunun tesis yönetimi hakkında farkındalığını artırmak, endüstrideki profesyonellerin çalışmalarını tanıtmak ve bu alandaki en iyi uygulamaları paylaşmak amacıyla kutlanan Dünya Tesis Yönetim Günü, bu yıl da tüm dünyada ilgiyle karşılanıyor. Bir tesisin sakinlerine, çalışanlarına, müşterilerine ve misafirlerine güvenli, sağlıklı ve verimli bir ortam sağlayan tesis yönetim sistemleri, modern teknolojilerle gelişmeye devam ediyor. Dünya Tesis Yönetim Günü özelinde konuşan Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan, tesis yönetimi pazarının 2026 yılına kadar 76,3 milyar dolara ulaşacağını, işletmelerin daha verimli ve etkili bir şekilde yönetileceğini ifade ediyor. Sensör teknolojisinden veri analitiğine, bulut tabanlı veri toplamadan uzaktan izleme özelliğine kadar birçok inovasyonu birlikte sunan Senyonet, ofis, konut, site benzeri çoklu operasyon gerektiren yapılarda aidat takibi, varlık yönetimi, personel kontrol sistemi gibi ihtiyaçları tek merkezden yönetiyor ve 320 bin konutta hizmet veriyor.

Tesis Yönetimi Sektörünü Neler Bekliyor?

Günümüzde işletmeler daha fazla verimlilik, daha düşük maliyetler ve daha iyi müşteri memnuniyeti sağlamak için tesis yönetimi çözümlerine daha fazla yatırım yapıyor. Bu eğilimin önümüzdeki yıllarda devam etmesi ön görülüyor. Dünya Tesis Yönetim Günü özelinde açıklamalarda bulunan Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan, “Tesis yönetimi çözümlerinin gelecekte daha akıllı, daha bağlantılı ve daha özelleştirilmiş hale geleceğini tahmin etmek zor değil. Bu, sensör teknolojisi, yapay zeka, makine öğrenimi ve diğer gelişmiş akıllı teknolojilerin kullanımıyla mümkün olacak. Birçok tesis yönetimi yazılımı, sensörlerin kullanımıyla bina enerji kullanımını izleyerek enerji tasarrufu sağlayacak ve otomatik olarak ayarlamak için yapay zeka ve makine öğrenimi algoritmalarını kullanacak.” dedi. Sektörün daha sürdürülebilir bir hale geleceğini belirten Yıldızdoğan, “Günümüzde işletmeler enerji verimliliğini artırmak, sera gazı emisyonlarını düşürmek ve atık üretimini azaltmak gibi sürdürülebilirlik hedeflerine daha fazla odaklanıyor. Tesis yönetimi uygulamaları da bu hedeflere ulaşmak için önemli bir rol oynayacak. Ayırca kullanıcı deneyimini iyileştiren akıllı bina teknolojileri daha rahat ve güvenli ortamlar için tercih edilmeye devam edecek. Bu alanda faaliyet gösteren sektör paydaşlarının en iyi hizmet sunmak için teknolojik inovasyonlara yatırım yapması ve sürdürülebilirlik hedeflerine odaklanması önem kazanıyor.” açıklamalarında bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı