Turizmin geleceğine yön veren fuar: Travel Turkey İzmir

Dünya uygarlıklarına yön veren kent İzmir, Travel Turkey Fuarı’yla Türkiye ve dünya turizminin geleceğine ışık tuttu.

  • 10 Aralık 2021
  • Turizmin geleceğine yön veren fuar: Travel Turkey İzmir için yorumlar kapalı
  • 392 kez görüntülendi.
Turizmin geleceğine yön veren fuar: Travel Turkey İzmir

Dünya uygarlıklarına yön veren kent İzmir, Travel Turkey Fuarı’yla Türkiye ve dünya turizminin geleceğine ışık tuttu. Fuar süresince Türkiye’deki destinasyonların tanıtımı yapılırken, düzenlenen etkinliklerle dünya turizm trendleri fuarizmir’de buluştu.

Türkiye’nin turizm faaliyetlerini belirleyen misyonu, sektörle ilgili dünyadaki son gelişmelere ayak uyduran yenilikçi yapısıyla, 15. Travel Turkey İzmir Turizm ve Kongresi, bir kez daha ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerini bir araya getirdi.

İzmir’in turizm stratejisi tanıtıldı

Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapan İzmir, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Efes ve Bergama, UNESCO’nun geçici listesindeki Tarihi Kemeraltı, flamingoların yaşadığı Gediz Deltası gibi pek çok doğal güzelliğe ve kültürel mirasa sahip… Bu mirası dünyaya tanıtmak ve şehrin geçmişiyle uyumlu bir şekilde turizme kazandırmak için oluşturulan ‘Turizm Tanıtım Stratejisi ve Eylem Planı’, Travel Turkey İzmir ile dünyaya tanıtıldı. Bu eylem planı, turizmin İzmir’de daha da gelişmesi için şehrin sahip olduğu güçlü yanlarını ortaya koyup, ülke ekonomisine de katkı koymayı amaçlamakta.

 

“Sektör bir araya gelmeyi çok özlemişti”

Pandemi şartlarında fiziki fuarların uzun süredir yapılamadığını söyleyen İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı: ‘Pandemi sonrası ilk fiziksel turizm fuarını 15. defa İzmir’de gerçekleştirdik. İnsanların pandemide biraz daha doğaya dönmesi ve bu ihtiyacın artması yeni bir fuarın doğmasına vesile oldu. Fuarımıza outdoor ürünlerinin de sergilendiği TTI Outdoor Fuarı’nı ekledik. 2 senedir pandemi nedeniyle Türkiye’de fiziksel olarak turizm fuarı düzenlenemiyor. Sektör bir araya gelmeyi çok özlemişti. Biz de  sektörümüzü hem bir araya getirmekten hem de onlara ticaret yapma imkânı yaratmış olmaktan çok mutluyuz’ dedi.

“Fuarda şehirler kendi kültürlerini, tanıttı” 

Fuarı bölüm bölüm planlayarak düzenlendiklerini ve destinasyon stantlarına yer verdiklerini belirten Alıcı: ‘Fuarımızda şehirler kendi kültürlerini, turizm faaliyetlerini tanıttı. Bir tarafta daha profesyonel ziyaretçiye yönelik ticari fırsatların konuşulduğu bir bölüm vardı. Bu bölümde profesyonel ziyaretçiler otelleri, acenteleri, turizm sektöründe faaliyet gösteren her türlü katılımcı firmamızı ziyaret edip ticari iş anlaşmaları yaptılar. Fuarda ayrıca seyahat teknolojileri, sağlık turizmi bölümümüz yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi dijital fuarcılık konusunda da fiziki fuarların düzenlenemediği dönemde öncü oldu. İZFAŞ’ta kendi dijital fuarcılık platformunu oluşturdu. Ve Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarı bu platformda gerçekleşti’ diye konuştu.

Turizme dair her şey fuardaydı

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı; 610 katılımcı ve 64 ülkeden ziyaretçiyi üç gün boyunca fuarizmir’de ağırladı. Farklı etkinlikleri ile ön plana çıkan fuar, birbirinden renkli gösteriler, Şanlıurfa Haleplibahçe Mozaik Sergisi, Klasik Otomobil Sergisi, Kitre Bebek Sergisi ve alanında uzman isimlerin yer aldığı söyleşilerle Türkiye ve dünya turizmine ışık tuttu. Performans Sahnesi, İzmir Sokakları Sahnesi, B fuayede oluşturulan özel sahne ve Tech Stage alanıyla sektör profesyonelleri bir araya geldi. Performans Sahnesi özel ve çeşitli halk oyunları gösterilerine, İzmir Sokakları Sahnesi ilçe belediyelerin sunumlarına, B Fuaye Sahnesi sektör temsilcilerini aydınlatan söyleşilere ve TTI Tech Stage Alanı ise turizm sektöründe küresel trendlerin tanıtıldığı etkinliklere sahne oldu. Ayrıca oluşturulan özel alanda profesyonel ziyaretçiler; oteller, acenteler, turizm sektöründe faaliyet gösteren her türlü katılımcı firmayla yüz yüze görüşüp ticari iş anlaşmaları gerçekleştirdiler.

 

‘TTI Tech Stage’ sektörü aydınlatıyor

Teknolojinin hızla ilerlemesi, her sektördeki iş modeli, pazar talep ve ihtiyaçlarının değişmesinin önünü açtı. Bu değişimin turizm sektöründe de etkisi kaçınılmaz oldu ve sektörde yeni trendler oluşmaya başladı. Travel Turkey İzmir’de, oluşturulan Seyahat Teknolojileri özel alanıyla turizm ve teknoloji konuları ele alındı. TTI Tech Stage, Dünya’da ki son gelişmelerden haberdar ederek, sektör temsilcilerine ışık tuttu. Turizmde dijital dönüşüm, online dağıtım ve yeni pazarlara açılma stratejileri, oteller için global ödeme platformları, büyüyen platformlarda online platformların gücü, şehir otellerinde pratik otel yönetimi, havayollarında dijitalleşme ve yeni trendler, veriyi gelire dönüştürme teknikleri gibi konular ‘TTI Tech Stage’ alanında ele alındı.

 

‘İzmir Sokakları’ dünyaya tanıtıldı

Kentin turizm faaliyetlerini öne çıkararak İzmir’in tarih, kültür ve gastronomi değerlerini ziyaretçilerle buluşturan İzmir Sokakları bölümü, Travel Turkey’de en çok ilgi çeken alanlardan biri oldu. Fuara katılan ilçe belediyeleri tarihi ve doğal zenginlikleri ile birlikte tarımı, doğası, kültürel ve sosyal değerlerini de tanıtmış oldu. 21 ilçe belediyesinin katıldığı İzmir Sokakları Alanı’nda, ayrıca oluşturulan İzmir Sokakları Sahnesi’nde 17 ilçe belediye sunumunun yanı sıra; ‘Visit İzmir’, ‘Cittaslow’, ‘İzmir Sinema Ofisi’, ‘Turuncu Çember’, ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ ve ‘Terra Madre Anadolu İzmir 2022’ gibi İzmir’in turizm faaliyetlerini destekleyen projeler de tanıtıldı. 

 

‘Doğadaki yerini keşfet!’ 

15. Travel Turkey İzmir Fuarı ile eş zamanlı olarak ilk kez düzenlenen TTI Outdoor-Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı, alternatif turizm trendlerinin yükselişe geçtiği son dönemlerde, doğayla uyumlu, sürdürülebilir yaşamı tercih eden doğaseverleri, ‘Doğadaki yerini keşfet’ mottosuyla bir araya getirdi.

 

Motokaravan, çekme karavan, alkovenli karavan, mobil evler, özel amaçlı araçlar, mobil hizmet karavanları, ticari karavanlar, seyahat römorkları, karavan yan sanayisi ve aksesuarları, kamp malzemeleri ve ekipmanları, karavan kiralama acenteleri, dernekler ve kulüpler, su kesimi 10 metre altı tekne, tekne ekipman ve aksesuarları, marinalar, bisiklet ve motosiklet gibi ürün gruplarının yer aldığı TTI Outdoor Fuarı, doğaseverlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verdi.

 

Doğayla uyumlu ‘TTI Outdoor’

Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yer alan alternatif turizm bölümünden doğan TTI Outdoor Fuarı, 2-5 Aralık tarihleri arasında misafirlerini ağırladı. Son dönem turizm trendlerine yön veren doğaya yönelme isteği, TTI Outdoor Fuarı ile büyük bir açığı kapatmış oldu. Travel Turkey İzmir Fuarı ile eş zamanlı olarak halka açık bir şekilde düzenlenen TTI Outdoor, turizm profesyonellerinden tam not alırken; dört gün boyunca son tüketicilerin yoğun ilgisini gördü. Sergilenen pek çok ürünün satıldığı fuardan katılımcılar, memnun ayrıldı. 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önderliğinde; İzmir’in yeni turizm hedeflerinde insanların doğadaki canlılarla, havayla, suyla, iklimle barışık hayat sürdüğü bir yaşam tarzı var. İzmir’in doğayla uyumlu kent hedefi stratejisinde küresel iklim krizine karşı çevreci, ekonomik ve sürdürülebilir stratejiler TTI Outdoor aracılığıyla tanıtıldı.

 

15. Travel Turkey İzmir Fuarı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile T.C. Ticaret Bakanlığı himayelerinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği, İzmir Ticaret Odası, TÜRSAB, TÜROFED, İzmir Vakfı desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenirken; TTI Outdoor Fuarı da tüm paydaşlara ek olarak Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu (UKKF), İzmir Rehberler Odası desteği ile gerçekleştirildi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı