Türk Eğitim Vakfı’nın 2021 Mezuniyet Töreni “TEVliyiz Biz” Konseptiyle Gerçekleşti

Türk Eğitim Vakfı (TEV), mezun olan bursiyerleri için 2 Eylül Perşembe günü TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ev sahipliğinde dijital bir mezuniyet töreni gerçekleştirdi.

  • 04 Eylül 2021
  • Türk Eğitim Vakfı’nın 2021 Mezuniyet Töreni “TEVliyiz Biz” Konseptiyle Gerçekleşti için yorumlar kapalı
  • 499 kez görüntülendi.
Türk Eğitim Vakfı’nın 2021 Mezuniyet Töreni “TEVliyiz Biz” Konseptiyle Gerçekleşti

Türk Eğitim Vakfı (TEV), mezun olan bursiyerleri için 2 Eylül Perşembe günü TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ev sahipliğinde dijital bir mezuniyet töreni gerçekleştirdi. “TEVliyizBiz” temasıyla düzenlenen törende, TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Koç bursiyerlere yazılı mesajını iletti. TEV’in Youtube kanalı üzerinden gerçekleşen törene ünlü sanatçılar Perran Kutman ve Bennu Yıldırımlar mesajlarıyla katılım gösterdi. 

 

54 yıl önce eğitimin yaygınlaşması ve Türkiye’nin aydınlık geleceğine destek olmak için kurulan Türk Eğitim Vakfı (TEV), bu yıl mezun olan bursiyerleri için 2 Eylül Perşembe günü dijital bir mezuniyet töreni düzenledi. TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve TEV Genel Müdürü Banu Taşkın’ın ev sahipliğinde YouTube kanalı üzerinden gerçekleştirilen mezuniyet törenine Perran Kutman ve Bennu Yıldırımlar da mesajlarıyla katılarak mezun öğrencilerin mutluluklarına ortak oldular. 

 

Ömer Koç: “Vakfımızın idealleri üzerine fikirlerinizi inşa ederek yarınlara umutla bakmamızı sağlayacağınızdan eminim.” 

TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Koç öğrencilere yazılı ilettiği mesajında: “Sevgili bursiyerlerimiz ileride azimle çalışarak çok başarılı olacağınıza ve ülkemizin kalkınmasına önemli katkılarda bulunacağınıza yürekten inanıyorum. Her biriniz hayalinizdeki mesleği icra etmeyi sonuna kadar hak ediyorsunuz. Bu nedenle vakfımızın idealleri üzerine fikirlerinizi inşa ederek, yarınlara umutla bakmamızı sağlayacağınızdan eminim. Sizlere güveniyoruz, yüreğinizdeki vatan sevgisiyle laik cumhuriyetimizin ilkeleri ve çağdaş değerleri rehberliğinde daha aydınlık ve müreffeh bir gelecek inşa edeceğinize tüm kalbimizle inanıyoruz” dedi.

 

Rona Yırcalı: “Yolunuzu aydınlatan destekçilerimiz gibi siz de yeni TEV’lilerin yolunu aydınlatın” 

Dijital mezuniyet töreninde konuşan Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, pandemi ile mücadele ederken bir yandan da doğal afetlerle yüreğimizin yaralandığı bugünlerde, zorlukları hep birlikte aşacağımıza inandığını belirtti. Gençlere “Sizin sayesinde buna olan inancımız daha da güçleniyor” diye seslenen Yırcalı, konuşmasını şu sözlerle devam ettirdi: “Bir yandan pandemi şartlarıyla mücadele ederken bir yandan da okulunuzu başarıyla tamamlayabilmek için büyük çaba gösterdiniz ve sonunda başardınız. Hepinizle şahsım ve Türk Eğitim Vakfı adına gurur duyuyorum. Sizden bundan sonrası için önemli bir ricam var; Türk Eğitim Vakfı Ailenizi unutmayın, “TEV’liyiz Biz” demekten yorulmayın. Siz de tıpkı sizin yolunuzu aydınlatan destekçilerimiz gibi yeni TEV’lilerin yolunu aydınlatın, aramıza yeni katılacak genç arkadaşlarımızı yalnız bırakmayın. 

 

TEV Genel Müdürü olarak görevine yeni başlayan Banu Taşkın ise böylesine önemli bir günde bu güzel ailenin bir ferdi olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Taşkın sözlerini şöyle sürdürdü: Bu güzel ailenin yeni bir ferdi olmaktan çok gururluyum. Sevgili genç arkadaşlarım yeni bir hayata başlamanın heyecanı içindesiniz, biz de bunun gururunu yaşıyoruz. Daha nice başarı hikâyeleriniz olacak ve bizlerde bu hikâyelerde yanınızda olacağız.  Bu önemli ve güzel aileyle bağlarınızı sürdürmemizi “TEV’liyiz Biz”  sloganını yüreğinizde taşımanızı arzu ediyoruz.” 

 

Mezuniyet töreninde öğrencilerle video mesaj paylaşan sanatçı Perran Kutman, “54 yıldır binlerce gence can suyu veren Türk Eğitim Vakfı’nı gönülden alkışlıyorum. Size verilen o can suyu ile sizler toprakta kök saldınız, dallarınız büyüdü, çiçekler açtınız… Şimdi artık farklı farklı meyveler verme zamanı geldi. Yüzünüz pozitif bilime, çevrenize, aydınlığa karşı olsun. Bir ricam daha olacak sizden. Lütfen sanatı ihmal etmeyin. Önderimiz Atatürk’ümüz ne demiş; ‘Sanatsız kalan bir milletin can damarlarından, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’” diyerek gençlere seslendi.  Gençlerin kendilerine güvendiklerinde hayatlarında istedikleri her şeyi elde edebilecekleri mesajını veren ünlü sanatçı Bennu Yıldırımlar ise “Hayatınızın çok önemli bir dönüm noktasındasınız gençsiniz ne yapmak istediğinize karar verip harekete geçmenin tam zamanı. Harika şeyler yapabilirsiniz lütfen kendinize güvenin ve plan yapın” video mesajı ile öğrencilerin yanında oldu. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı