Türkiye’nin Yükselen Değeri Ankutsan

ANKUTSAN, her geçen yıl katlanarak artan ihracatı ve güçlü kurumsal yapısıyla Ekonomist Dergisi ‘’Anadolu’nun En Büyük 500 şirketi ‘’ araştırması sonuçlarında, 36 sıra yükselerek 131.

  • 14 Aralık 2021
  • Türkiye’nin Yükselen Değeri Ankutsan için yorumlar kapalı
  • 437 kez görüntülendi.
Türkiye’nin Yükselen Değeri Ankutsan

ANKUTSAN, her geçen yıl katlanarak artan ihracatı ve güçlü kurumsal yapısıyla Ekonomist Dergisi ‘’Anadolu’nun En Büyük 500 şirketi ‘’ araştırması sonuçlarında, 36 sıra yükselerek 131. sırada; OSBÜK Organize Sanayi Şirketleri en çok yatırım yapanlar listesinde ise 18. sırada yer aldı.

2002 yılında kurulan ANKUTSAN; dinamik yapısı, sürdürülebilir kalite anlayışı ve yenilikçi bakış açısı doğrultusunda tüm sektörlerin kutu ihtiyaçlarına yönelik nitelikli çözümler sunarak müşterilerinin ürün gamlarına en uygun kutuları, özel baskı hizmetlerini de içeren tekniklerle üretmeye devam ediyor. 

Yüzde yüz yerli sermaye ile Antalya’da kurulduğu günden bugüne yaptığı sürekli yatırımlarla oluklu mukavva sektöründe “en fazla yatırım yapan şirket” konumunu koruyan Ankutsan; hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

 

ANADOLU KAPLANI ANKUTSAN

ANKUTSAN; Antalya’dan tüm dünyaya açılan vizyonuyla, her geçen yıl ihracat ve istihdamını arttırıyor. Oluklu mukavva kutu sektörünün lider gücü ANKUTSAN; Merkezi İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illerde olan şirketlerin yer aldığı Anadolu 500 listesinde bu yıl da üstün başarı gösterdi. Ekonomist Dergisi ve Türkiye Ekonomi Bankası ( TEB ) işbirliğinde düzenlenen ‘’ Anadolu’nun En Büyük 500 şirketi ‘’ araştırmasında 2020 sonuçlarına göre; 2019 yılına kıyasla 36 sıra yükselerek en büyük 131. şirket oldu. Antalya şirketleri içerisinde ise 3. sırada yer alan ANKUTSAN; liderlik basamaklarını tırmanmaya emin adımlarla devam ediyor.

 

OSB YILDIZI ANKUTSAN

ANKUTSAN; Antalya, Mersin, Ankara, Adana ve Tekirdağ’daki fabrikalarında yılda 420 bin ton oluklu mukavva levha ve kutu, 300 bin ton kâğıt üretim kapasitesiyle; pizza kutularından yaş sebze meyve kutularına, endüstriyel kutulardan viyol ve seperatörlere kadar her sektörün ihtiyacına uygun nitelikli oluklu mukavva kutu çözümleri sunuyor.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu – OSBÜK’ün açıkladığı OSB’nin Yıldızları Araştırması sonuçlarına göre: ihracatta 75’inci, yurt içi ciroda 37’inci, istihdamda 48’inci, kadın istihdamında 66’ıncı, yatırımda ise 18’inci sırada yer alan ANKUTSAN; organize sanayi bölgeleri şirketleri içerisinde öncü konumunu sürdürüyor.

 

2021 yılı 2.2 milyar TL ciro ve 67 milyon dolar ihracat cirosu ile toplamda 110 büyüme hedefliyor.

Türkiye’nin dört bir yanında Endüstri 4.0 yaklaşımında kurduğu tesisleri ve ileri teknoloji entegre üretim yöntemleri ile oluklu mukavva sektöründe en hızlı büyüyen şirket olan ANKUTSAN; Antalya, Mersin, Ankara, Tekirdağ Çerkezköy ve Adana’da 2 adet bulunan toplam 6 fabrikası ile yıllık 300.000 ton Kağıt ve 420.000 ton Oluklu Mukavva Levha ve Kutu üretmekte.

2021 yılı ilk yarısında yüzde 98 büyüyen Ankutsan, 2021 yılı için toplamda yüzde 110 büyüme ile 2.2 milyar liralık ciro ve 67 milyon dolarlık ihracat hedefine ulaşma hedefi ile ilerliyor.

Bu büyüme ile ülkesi ve insanına duyduğu sorumluluk ile 1000’den fazla çalışanı, genç ve dinamik yapısı, alanında yetkin ve müşteri memnuniyetini ilke edinmiş uzmanlarıyla kendi markasının gücünü ve kalite anlayışını ortaya koymaktadır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı