Tutku Yatak Franchising ile Büyüyecek

Türkiye’nin 81 ilinde 600’den fazla satış noktasında ürünleri yer alan Tutku Yatak, İstanbul, Kayseri ve Adana’da 6 yeni mağazayı hizmete açtı.

  • 24 Ağustos 2021
  • Tutku Yatak Franchising ile Büyüyecek için yorumlar kapalı
  • 632 kez görüntülendi.
Tutku Yatak Franchising ile Büyüyecek

Türkiye’nin 81 ilinde 600’den fazla satış noktasında ürünleri yer alan Tutku Yatak, İstanbul, Kayseri ve Adana’da 6 yeni mağazayı hizmete açtı. Franchising konusunda titiz bir süreç yöneten marka, yılsonuna kadar toplam 20 yeni bayi açılışı daha hedefliyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tutku Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Kaya “Franchising’e fokuslandığımız bu süreçte bayilik için yoğun talepler alıyoruz. Corner’larda yine olacağız ancak 2021 yılı başından itibaren önceliğimizi doğrudan kendi markamızın tabelasının asılı olacağı mağazalar açmak yönünde belirledik. Yılsonuna kadar 20 yeni şubeyi daha Tutku Yatak çatısı altında göreceğiz. 2022 yılı içinse yine yılsonuna dek 80 mağaza açmayı planlıyoruz” dedi.

“Bayilerimize güçlü lojistik ağı sunuyoruz”

“Bölge müdürlüklerimiz aracılığıyla doğrudan sevkiyat sağlıyoruz. Titiz bir süreç yönettiğimiz franchising konusunda bayilerimizi her konuda destekliyoruz. İlk aydan itibaren yatırımın dönüşünü hızla alabilecek olan bayilerimizden başlangıç aşamasında franchising giriş bedeli de almıyoruz” diye belirten Gökmen Kaya, “Açılış masrafının yüzde 50’sini firma olarak biz karşılıyoruz. Bayilerimize ürünlerin teslimatını doğrudan kendi kurduğumuz lojistik ağımızla gerçekleştiriyoruz. Arada herhangi bir taşıma firmasının olmaması nedeniyle ürünlerin sevkiyatını daha hızla sağlıyor ve herhangi bir hasar ya da eksik parça durumunu ortaya çıkarsa bayilerimizle doğrudan biz muhatap olduğumuzdan onları mağdur etmeden hızlı ve çözüm odaklı yaklaşımımızla memnuniyet sağlamış oluyoruz” diye ifade etti. 

“Türk kullanıcısı kaliteli uykunun lüks değil ihtiyaç olduğunu pandemide keşfetti”

Tutku Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Kaya “Ar-Ge’ye oldukça önem veriyoruz. Her sene katalog ürünlerimizin neredeyse yüzde 70’ini yeniliyoruz. Bu sene 12 yeni set ürün çıkarttık, bu sektör bazında oldukça önemli bir adımdır” diye belirtti.  Kaya ayrıca “Pandemi döneminde kullanıcılar evde daha çok vakit geçirdikleri için kaliteli bir uykunun lüks değil doğrudan bir ihtiyaç olduğunu bir kez daha anladılar. Biz de kullanıcılarımızın uyku kalitesini arttıracak ürünler geliştirmeye özen gösteriyoruz. Mikro-kapsül teknolojili A,C ve E vitaminleri içeren yatak modelimiz uyku boyunca kullanıcının cildini beslerken, vücudun doğal bağışıklık sistemini güçlendirmeye de katkı sağlıyor” dedi.

Çiftler için mutlu uykunun sırrı “kişiselleştirilmiş uyku alanına sahip olmaktan geçiyor”

Uyku konusundaki anlaşmazlıklarda, çiftlerin konforlu bir uyku için partnerlerinden farklı sertlik seviyesine duydukları ihtiyaçlarını karşılamak üzere de yatak modeli geliştirildiğini belirten Gökmen Kaya, “Comfort Zone yatak modeli, partnerlerin ihtiyacı olan kişiselleştirilmiş konfor dereceleri sayesinde, yatağın iki bölümünde iki farklı yay ve destek sistemi kullanılarak üretiliyor. Yataktaki bu teknoloji ile kişisel yatak tercihini tek bir yatakta buluşturmanın yanı sıra, özellikle farklı vücut yapılarına sahip çiftler için geliştirilen dual comfort sistemi, çiftlerin yatak sertliğini bölgesel olarak istedikleri gibi kullanmalarını sağlıyor. Bu sayede çiftlerin biri yumuşak kısımda yatarken diğeri ise sert kısımda rahatlıkla uyuyabiliyor” diye ifade etti.

Son olarak sektörle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tutku Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Kaya “Türkiye’de yatak sektörü ortalama 1.5 milyar doların üzerinde bir büyüklüğe ulaşmış bulunuyor. Burada en büyük faktör, kullanıcıların evlerine artık sıradan bir yatak almak yerine uyku kalitesini artırmak amacıyla konforlu, ortopedik ve sağlıklı ürünleri tercih etmelerinden kaynaklanıyor. Ülkemizde yılda ortalama 5 milyon adet yatak satışı gerçekleşiyor. Son 10 yılda yatak ihracatımız iki katına çıkarken, Türkiye dünyanın 14. büyük üreticisi konumunda yer alıyor” diye ifade etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı