UEFA 2020 Şampiyonu

  • 30 Ekim 2021
  • UEFA 2020 Şampiyonu için yorumlar kapalı
  • 581 kez görüntülendi.
UEFA 2020 Şampiyonu

Pandemiden dolayı ertelenen UEFA 2020 şampiyonası bu yıl büyük bir heyecanla yapıldı. Zorlu ve eğlenceli geçen maçlardan sonra Türkiye ile aynı grupta yer alan ev sahibi İtalya Euro 2020 turnuvasının şampiyonu olmayı başardı. İddaa tutkunlarının heyecanla beklediği final müsabakasında İngiltere ile karşılaşan İtalya, normal süresi 1-1 biten müsabakada İngiltere’yi penaltı atışları sonrası 3-2 yenmeyi başararak kupanın sahibi oldu.

A Grubu Mücadelesi

Turnuvaya A grubundan katılan İtalya, grupta Türkiye, İsviçre ve Galler ile eşleşti. Açılış maçında milli takımımızı 3-0 gibi net bir skorla geçen İtalya ikinci maçında ise İsviçre’yi aynı skorla mağlup etmeyi başardı. Son grup maçında Galler’i 1-0 yenerek A grubunu 3’de 3 ile gol yemeden tamamlayan İtalya son 16 turunda Avusturya ile mücadele etti. Zorlu geçen maçı ev sahibi İtalya 2-1 kazanarak çeyrek final biletini almaya hak kazandı.

Çeyrek finalde turnuvanın sürpriz takımları arasında gösterilen güçlü Belçika ile eşleşen İtalya bu zorlu maçı da 2-1 kazanarak yarı final oynamayı garantiledi. Yarı finalde ise rakibi İspanya’yı penaltılar sonunda 5-3 mağlup ederek ev sahipliği yaptığı UEFA 2020 şampiyonasında final hakkını elde etti.

Zorlu Final Mücadelesi

Grup aşamasında ve elemelerde son derece başarılı bir performans sergileyen İtalya milli takımı finalde güçlü İngiltere ile karşı karşıya geldi. Maçın normal süresinde her iki taraf da çok fazla riske girmedi. Müsabaka İngiltere’nin Londra kentindeki Wembley Stadında oynandı. Müsabaka yaklaşık 60 bin taraftar tarafından izlendi.

İtalya ile İngiltere’nin bu turnuvada ilk defa finalde karşılaştığı maçta İtalya rakibinden golü henüz 1.dakika bitiminde yedi. 1 dakika 56.saniyede gelen gol bu turnuvanın en erken golü olarak tarihe geçti. Luke Shaw’ın İngiltere adına kazandırdığı golle devre 1-0 İngiltere üstünlüğü ile sona erdi. İlk yarıda topla oynama oranı %62 olmasına rağmen İtalya gole ulaşamadı.

Maçın ikinci yarısına da hızlı başlayan İtalya 67.dakikada Bonucci’nin ayağından kazandığı golle beraberliği yakalamayı başardı. Bonucci bu golle 34 yaşında turnuva finallerinde gol atan en yaşlı oyuncu unvanını da ele geçirdi. Maçın normal süresinde ve uzatma dakikalarında başka gol gelmeyince penaltılara gidildi. Penaltı atışları sonrasında İtalya rakibini 3-2’lik skorla geçerek UEFA Avrupa şampiyonu olarak kupayı müzesine götürmeyi başardı.

 

Sevdiğiniz takımların maçlarını takip edip iddaa oynamak için https://oley.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.