VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde yoluna kayıpsız devam ediyor

5 şampiyonlukla CEV Şampiyonlar Ligi tarihinin en çok zafer kazanan takımı olan son şampiyon VakıfBank, bu sezonki üçüncü maçından da galibiyetle ayrıldı.

  • 11 Ocak 2023
  • VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde yoluna kayıpsız devam ediyor için yorumlar kapalı
  • 196 kez görüntülendi.
VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde yoluna kayıpsız devam ediyor

5 şampiyonlukla CEV Şampiyonlar Ligi tarihinin en çok zafer kazanan takımı olan son şampiyon VakıfBank, bu sezonki üçüncü maçından da galibiyetle ayrıldı. C Grubu’nda mücadele eden sarı-siyahlılar, Igor Gorgonzola Novara’yı 3-0 yenerek grup liderliğini sürdürdü.

Türkiye’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü maçını da kazandı. C Grubu’nda mücadele eden sarı-siyahlılar deplasmanda İtalya temsilcisi Igor Gorgonzola Novara’yı 3-0 mağlup etti.

İlk sette ilk 6’sının 5’inden skor katkısı alan VakıfBank, 25-21’lik skorla 1-0 öne geçti. Çekişmeli geçen 2. seti 25-22 kazanan sarı-siyahlılar son seti ise güçlü bir performansla 25-19 hanesine yazdırdı ve maçı set vermeden kazandı.

VakıfBank’ta Paola Egonu 22 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken; Gabi ve performansıyla karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilen Nika Daalderop 11’er sayı üretti. Ev sahibi ekipte ise VakıfBank altyapısından yetişen ve kiralık olarak Igor Gorgonzola Novara forması giyen Ebrar Karakurt 21 sayı kaydetti.

VakıfBank sıradaki maçında Misli.com Sultanlar Ligi mücadelesinde 14 Ocak Cumartesi, 13.00’te Bolu Belediyespor’u ağırlayacak.

IGOR GORGONZOLA NOVARA – VAKIFBANK: 0-3

SALON: Pala Igor Gorgonzola Novara

HAKEMLER: Christophe LeCourt, Maria de las Olas Rodriguez Machin

IGOR GORGONZOLA NOVARA: Ilaria Battistoni, Caterina Bosetti 7, Anna Danesi 6, Ebrar Karakurt 21, Kenia Carcaces Opon 2, Christina Chirichella 7, Eleonara Fersino (L), Giulia Bresciani, Julia Ituma 1, McKenzie Adams 4

VAKIFBANK: Cansu Özbay 2, Gabi 11, Zehra Güneş 6, Paola Egonu 22, Nika Daalderop 11, Chiaka Ogbogu 8, Ayça Aykaç (L), Buket Gülübay, Aleksia Karutasu 3 

SETLER: 21-25, 22-25, 19-25

SÜRE: 24’, 30’, 24’ (78 dakika)

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı