Van Büyükşehir Belediyesi Çaldıran’da 13.5 KM Beton Yol Yapıyor

Van Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en soğuk ilçesi olan Çaldıran’da 13.

  • 14 Eylül 2022
  • Van Büyükşehir Belediyesi Çaldıran’da 13.5 KM Beton Yol Yapıyor için yorumlar kapalı
  • 212 kez görüntülendi.
Van Büyükşehir Belediyesi Çaldıran’da 13.5 KM Beton Yol Yapıyor

Van Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en soğuk ilçesi olan Çaldıran’da 13.5 kilometre beton yol yapıyor. 3 mahalle ve 1 mezra yoluna uygulanan Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) çalışmaları sürüyor.

 

Büyükşehir Belediyesi, Bitümlü Sıcak Karışımlı (BSK) sıcak asfalta göre daha ekonomik ve daha kaliteli olan beton yol çalışmalarını sürdürüyor. Kentteki ilk uygulamasını geçtiğimiz yıl yapan Büyükşehir Belediyesi aldığı olumlu sonuçların ardından bu yıl da Çaldıran ilçesinde 13.5 kilometrelik beton yol çalışması yürütüyor. Kent merkezine yaklaşık 106 kilometre uzaklıkta bulunan ve zaman zaman eksi 40 dereceyi bulan dondurucu soğuklarıyla Türkiye’nin en soğuk ilçesi olarak bilinen Çaldıran’da 4 noktada yapılan beton yol çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 13.5 kilometrelik yolun yaklaşık 9.7 kilometrelik kısmı tamamlanırken, 3.8 kilometrelik kısımda ise çalışmalar sürüyor.

 

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan altyapı ve alt temel malzemesi seriminin ardından beton serimi yapılıyor. Yapılan çalışmalarla 9.7 Yukarı Mutlu, Aşağı Mutlu mahalle yolları tamamlanırken, 3.8 kilometrelik Aşağı Dikme ve Emek Mezrası yolunda ise çalışmalar devam ediyor.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı