Varlıklarıyla Lider Küresel Borsa Bitfinex, Artık Büyüyen Türkiye Pazarında

Dünyanın en büyük likiditeye sahip kripto para borsalarından biri olan Bitfinex Türkiye’ye özel tasarladığı aplikasyonunu lanse etmeye hazırlanıyor.

  • 21 Kasım 2022
  • Varlıklarıyla Lider Küresel Borsa Bitfinex, Artık Büyüyen Türkiye Pazarında için yorumlar kapalı
  • 174 kez görüntülendi.
Varlıklarıyla Lider Küresel Borsa Bitfinex, Artık Büyüyen Türkiye Pazarında
  • Dünyanın en büyük likiditeye sahip kripto para borsalarından biri olan Bitfinex Türkiye’ye özel tasarladığı aplikasyonunu lanse etmeye hazırlanıyor. 
     
  • TripleA'ya göre, Türkiye'nin toplam nüfusunun yüzde 2,94'üne denk gelen 2,4 milyondan fazla kişi bir kripto para birimine sahip. 
     
  • Statista tarafından yapılan araştırmaya göre ise; Türklerin 2020’de 8,5 olan “kripto parayı” duyma yüzdesi, 2021 yılında 70’e ulaştı. 
     
  • İşlem hacmi açısından dünyanın en büyük 11. Borsası Bitfinex, Türkiye pazarında büyümesini sürdürecek.

 

Bitfinex, küresel kripto para ekosisteminde önemli bir merkez haline gelen Türkiye’de, Türkçe aplikasyonuyla yer almaya hazırlanıyor.  Dünya’nın önde gelen profesyonel dijital varlık ticaret platformu Bitfinex, Türk kullanıcıların gelişmiş ticaret hizmetlerini rahat kullanmalarını sağlamak amacıyla Türkçe mobil uygulamasını, çok yakında Apple App Store'da IOS ve Google Play'de Android kullanıcılarının ilgisine sunacak. Yeni uygulama, Türkçe dil kullanımı, sezgisel bir tasarım ve özel kullanıcı ara yüzüne (UI) sahip.

 

170’in Üzerinde Kripto Birimi Tek Platformda

Türk kullanıcılar, Bitfinex Türkçe uygulamasıyla 170'in üzerinde farklı kripto para biriminde işlem yapabilecek, dünyanın en yetkili ve likiditeye sahip kripto para piyasalarından bazılarına erişebilecek.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni bir ekonomik model sunan kripto kanunu taslağının tamamlandığını ve ana akım uygulama için Parlamento ile paylaşılmaya hazır olduğunu doğrulaması üzerine Bitfinex, Türkiye yatırımlarını hızlandırdı.

 

Dünyanın En Likit ve En Güvenilir Spot Borsası: Bitfinex

The Block'un araştırmasına göre Bitfinex, emir defteri derinliğine göre dünyanın en likit spot borsası. Blok, Bitfinex'in 60 milyon ABD Doları tutarındaki birleşik siparişlerle açık ara en likit bitcoin çiftine sahip olduğunu duyururken aynı zamanda, en büyük kripto para birimi olan Ethereum için de 12,6 milyon ABD doları tutarındaki birleşik siparişlerle en likit ETH çiftine sahip. 

 CoinGecko'nun güven puanına göre en iyi kripto para borsaları sıralamasında, Bitfinex en yüksek güven derecesi olan 10'a sahip. Borsa, CoinGecko'ya göre 24 saatlik hacmi (normalleştirilmiş) yaklaşık 600 milyon ABD Doları [4 Mart 2022] ile işlem hacmi açısından en büyük 11. borsa.

 

Günlük 10 Milyar Dolar Tutarında Hizmet

1,5 milyar ABD doları ile yatırımcıları arasında Tesla’nın da bulunduğu platform, kripto para birimi patlaması sırasında sipariş hacminde üstün bir büyüme gerçekleştirdi ve ticaret faaliyetinin yoğun olduğu dönemlerde günlük 10 milyar ABD Doları tutarında hizmet verdi. 

 

El Salvador’dan Özgürlük Manifestosu

El Salvador’da devrim niteliğinde yeniliklere imza atan Bitfinex; blockchain tabanlı teknolojiyi kullanan finansal inovasyonda öncü borsa özelliğini korumaya devam ediyor. Bifinex ticaret platformu, tokenların verimli ve likit piyasalarda ticaret yapmasına izin verecek teknoloji altyapısını sağlıyor. 

 

Dijital Varlıklarla Desteklenen Özgürlük

16 Kasım’da El Salvador’da gerçekleşen konferans kapsamında duyurulan “Özgürlük Manifestosu/Freedom Manifesto”, teknoloji yoluyla bireysel özgürlüğü teşvik etme konusunda sarsılmaz bir taahhütte bulunuyor. Bitfinex, özgürlüğün finansal özgürlükle başladığına ve özgür konuşma ve mahremiyete kadar uzandığına ve kriptografi, dağıtık sistemler ve açık kaynaklı yazılımlar aracılığıyla sağlanabileceğine inanıyor.

 

Bitfinex Özgürlük Manifestosu’ndan 3 Söz:

  1. Herkesin, her yerde çevrimiçi olarak özgürce etkileşim kurmasını ve işlem yapmasını sağlamak için açık, eşler arası iletişim çözümleri oluşturmaya kararlıyız.
  2. Lightning Network ve benzeri teknolojileri desteklemek için durmaksızın çalışacağız ve Bitcoin'i en erişilebilir ve en verimli işlem çözümü haline getirmeye katkıda bulunacağız.
  3. Bitcoin ağının gücünü, dayanıklılığını ve değişmezliğini sağlamak için geliştiriciler ve beyaz şapkalı bilgisayar korsanları da dahil olmak üzere Bitcoin topluluğunu destekleyeceğiz ve onlara yatırım yapacağız.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı